تأثیر کرونا بر شیوع بیشتر پدیده چاقی/ لزوم غربالگری قد و وزن همه دانش‌آموزان

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه چاقی، محصول سبک زندگی ماست که بر میزان تحرک و پویایی افراد اثر گذاشته است، گفت: در این میان کرونا بر کم‌تحرکی جمعی افزوده و خانه‌نشینی و کم‌تحرکی به شیوع بیشتر پدیده چاقی کمک کرده است.

به گزارش ایمنا، محسن حاجی میرزایی در مراسم افتتاحیه طرح کنترل وزن و چاقی دانش‌آموزان و افتتاح نمایشگاه آن که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد با بیان اینکه دو تا ۹ درصد هزینه‌های سلامت، صرف پیامدهای چاقی می‌شود که در دهه‌های اخیر افزایش یافته و بیش از دو برابر شده است، گفت: پدیده چاقی بین نیم تا ۱.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها را هدر می‌دهد.

وی افزود: هزینه درمان خانواده‌های دارای افراد چاق ۳۷ درصد بیش از سایر خانواده‌هاست، ۶۰ درصد دیابت و ۱۸ درصد بیماری‌های قلبی ناشی از اضافه وزن است و افراد چاق دو برابر بیشتر دارو مصرف و یک و نیم برابر بیشتر به پزشک مراجعه می‌کنند. میزان بستری آنها بیشتر و میزان از کارافتادگی شأن دو برابر بیشتر است، همچنین امید به زندگی شأن چهار تا ۱۰ سال کمتر از سایرین است و این آمارها نشان می‌دهد با پدیده بزرگ و خطرناکی روبه رو هستیم که باید برای آن تدبیر کرد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه موظف هستیم به سلامت جسمی و روحی دانش‌آموزان نیز حساس باشیم و نسبت به آن عکس‌العمل نشان دهیم گفت: تربیت متوازن و هماهنگ تربیتی است که در کنار توجه به قوای ذهنی و دانش، سلامت دانش‌آموزان را هم تحت مراقبت قرار می‌دهد.

حاجی میرزایی ادامه داد: این مشکل محصول سبک زندگی ماست که بر میزان تحرک و پویایی افراد اثر گذاشته است، در این میان کرونا بر کم تحرکی جمعی افزوده و خانه نشینی و کم تحرکی به شیوع بیشتر پدیده چاقی کمک کرده است.

وی با بیان اینکه طرح کوچ منوط به غربالگری سراسری است که آمارها حکایت از استقبال خوب استان‌ها و خانواده‌ها دارد، اظهار کرد: ما انسان‌ها یک دایره نیازهایی برای سلامت جسمی و روحی داریم. در مقابل آن تقاضاها و خواسته‌هایی داریم که برای تحقق آنها تلاش می‌کنیم. وضعیت مطلوب وضعیتی است که دایره نیازها و خواسته‌ها با همدیگر منطبق شوند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: اگر این دو دایره از همدیگر فاصله گرفتند وضعیت نگران کننده می‌شود. اینکه چگونه می‌توانیم نیازهای افراد را در سبد تقاضای آنها قرار دهیم یک فرایند خلاقانه و پیچیده نیاز دارد.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه مسئولیت دینی، شرعی و اجتماعی همه ما اقتضا می‌کند که در این دوران با تمام توان برای آموزش، پرورش و سلامت دانش آموزان تدبیر کنیم و در میدان حضور داشته باشیم عنوان کرد: باید به دانش آموزان کمک کنیم. این مهم نیازمند وجود نیروهای خستگی ناپذیر است که توانایی لازم را برای برقراری ارتباط صمیمانه و نزدیک با دانش آموزان را دارا هستند و خلاقیت و توانمندی دارند.

وی افزود: مجموعه‌ای از تلاش‌ها و کوشش‌ها برای اجرای این طرح در کشور صورت گرفته و امیدوارم در اسفندماه نه تنها به اهداف تعیین شده برسیم، بلکه از اهداف پیشی بگیریم. اگر بتوانیم سبک زندگی و الگویی را در دانش آموزان نهادینه کنیم که در قالب آن پویا و فعال باشند در تمام زندگی شأن اثر خواهد گذاشت.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اگر اکنون انتخاب درستی صورت بگیرد، مابقی انتخاب‌های ما در طول زندگی اصلاح خواهد شد، گفت: این کار را نمی‌توانیم به خوبی پیش ببریم مگر آنکه خانواده‌ها و انجمن اولیا و مربیان پای کار بیایند. همچنین باید از ظرفیت تمام معلمان بهره مند شد. باید زمینه‌های شوق آفرینی و تقویت انگیزه دانش‌آموزان را فراهم کرد.

حاجی میرزایی افزود: اجازه ندهیم که تعطیلی آموزش حضوری، مانع اجرای شایسته و سنجیده این طرح شود، کسی که مسئول غربالگری و کنترل دانش‌آموزان است باید هر هفته کنترل کند و با مدارس و خانواده‌ها پیوند برقرار کند.

بر اساس گزارش ایسنا، وی با اشاره به تغییر زیست بوم آموزشی در دوران کرونا، تاکید کرد که ارزیابی نهایی ما در پایان سال این است که آیا توانستیم مسیر جایگزین را به گونه‌ای بپیماییم که به نتایج مورد انتظار برسیم؟ اگر این مهم اتفاق نیفتد فرصت سوزی کرده‌ایم. همکارانم در استان‌ها روی تک تک دانش آموزان حساس و پیگیر وضعیت تک تک آنها باشند. لازم است همه دانش‌آموزان تحت غربالگری قد و وزن قرار بگیرند.

کد خبر 451962

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.