کاهش جذب اساتید حق التدریس در دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه آزاد

در جلسه هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی وضعیت جذب حق التدریس‌ها با لحاظ کد مدرسی در دانشگاه آزاد و علمی کاربردی بررسی شد.

به گزارش ایمنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دویست و پنجاه و پنجمین، جلسه هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمدعلی کی‌نژاد، رئیس هیئت عالی جذب، در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.

در ابتدای جلسه کی‌نژاد در خصوص انطباق اعلام نیازهای جذب دانشگاه‌ها بر اساس آمایش آموزش عالی گفت: بنا بر اعلام معاون پژوهشی وزارت علوم، تا کنون مرحله ادغام ۹۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی به ۴۲ مرکز به صورت استان به استان اجرا شده است، لذا پیاده‌سازی رشته به رشته اعلام نیازها به صورت دفعی برای فراخوان آتی غیرممکن است.

وی با اشاره به کاهش دانشجوی برخی از دانشگاه‌ها و موقعیت جغرافیایی رشته‌ها تصریح کرد: به همین دلیل باید رشته‌ها بر اساس آمایش آموزش عالی تطبیق شود.

همچنین حسین کچوئیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: از آنجا که فرآیند اخذ مجوز جذب و تأمین اعتبار فرآیندی پیچیده است، ضرورت دارد اعلام نیازها بر پایه آمایش آموزش عالی بارگذاری شود.

در ادامه جلسه محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مورد جذب حق التدریس‌ها با لحاظ کد مدرسی گفت: با انجام فرآیند جذب برای مدرسین ۹۰هزار  مدرس دانشگاه آزاد اسلامی به ۴۰هزار تقلیل پیدا کرده و صلاحیت مدرسی برای این افراد صادر شده است.

در ادامه محمدحسین امید، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، به ارائه گزارشی به نحوه اجرای بررسی صلاحیت مدرسان دانشگاه جامع علمی کاربردی پرداخت و گفت: در سال ۹۵ آئین‌نامه جداگانه برای دانشگاه جامع علمی کاربردی در هیئت عالی جذب تصویب و ابلاغ شد.

وی گفت: بلافاصله بعد از این ابلاغ ورودی‌های جذب مدرسین بسته شد و تعداد مراکز آموزش عالی پس از طرح ساماندهی آموزش عالی از هزار مرکز به ۶۰۰ مرکز تقلیل یافت.

 امید افزود: پالایش اولیه بر اساس معدل، مدرک کارشناسی ارشد و کف امتیاز علمی انجام شد و مدرسین از ۹۰هزار نفر به ۲۵هزار نفر تقلیل پیدا کردند و همگی دارای کد مدرسی بودند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه در حال حاضر نسبت مدرس به دانشجو در این دانشگاه یک به ۸ است، خاطرنشان کرد: مجموع مدرسین دارای صلاحیت مدرسی از سال ۹۵ تاکنون ۳۴هزار و ۱۷۱ نفر است.

در ادامه اعضای جلسه به بیان نظرات در مورد گزارش ارائه شده‌، پرداختند و بر انعکاس اقدام با ارزش دانشگاه جامع علمی کاربردی در کیفیت بخشی و ساماندهی بخش‌های علمی و عمومی، در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها تأکید کردند.

همچنین در ادامه جلسه در خصوص همترازی دانشگاه‌های متقاضیان جذب هیئت علمی در وزارتین علوم و بهداشت بحث و بررسی شد.

 در پایان جلسه تعدادی از اعضای هیئت های اجرایی جذب و کارگروه‌های صلاحیت عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ملایر، آیت الله بروجردی، صنعتی قم، صنعتی کرمانشاه، علوم انتظامی، الزهرا، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی شاهد، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، زابل، تربیت پاسداری و دامغان تأیید صلاحیت شدند.

کد خبر 451142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.