به گزارش ایمنا، عبدالناصر همتی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی، صادرات برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد و از این رو بانک مرکزی به هیچ عنوان قصد فشار آوردن به صادرکنندگان تا جایی که آنها نتوانند کار خود را پیگیری کنند، ندارد اما با این وجود رفع تعهد ارزی نیز به عنوان یکی از اولویتهای جدی کشور دنبال خواهد شد.
وی افزود: با توجه به شرایط تحریم ما مجبوریم که سختگیریها را ادامه دهیم زیرا برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور به ارز نیاز داریم ولی این به هیچ عنوان به معنی نادیده گرفتن نقش صادرکنندگان و اهمیت فعالیت آنها برای کشور نیست.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به صادرکنندگان بدحسابی که ارز خود را باز نگرداندهاند، اظهار کرد: در کنار آنکه ما تلاش میکنیم از صادرکنندگان خوشنام تقدیر کنیم، باید در نظر داشت که در این مدت ۲۵۰ صادرکننده حتی یک دلار ارز را نیز به کشور باز نگرداندهاند. این در حالی است که این افراد باید هفت میلیارد دلار تعهد ارزی را اجرایی میکردند.
۷۰ صادرکننده بدحساب "کارتنخواب" هستند!
به گفته همتی، بررسیها نشان داد که ۷۰ نفر از این افراد کارتنخواب بودهاند و با استفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف این صادرات انجام شده است. از این رو بانک مرکزی نام این متخلفان را به قوه قضائیه تحویل خواهد داد.
وی با بیان اینکه تحویل نام صادرکنندگان بدحساب به قوه قضائیه مصوبه سران قوا بوده است، گفت: ما حتی تلاش کردیم افرادی که بخشی از ارز خود را بازگرداندهاند نیز به این قوه معرفی نشوند. من حتی در صحبت با رئیس قوه قضائیه اعلام کردم که بانک مرکزی علاقهای به این کار ندارد اما باید نسبت به رفع تعهد ارزی اقدام شود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: وقتی واردکنندگان در مقابل بانک مرکزی تجمع میکنند که چرا به ما ارز نمیدهید ما باید به آنها چه پاسخی بدهیم. در این تردیدی نکنید که نظر دولت و بانک مرکزی حمایت قاطع از صادرکنندگان است. اما بحث تعهد ارزی نیز برای مدیریت نیازهای کشور اهمیت جدی خواهد داشت.
نرخ ارز به زودی کنترل میشود
همتی درباره پیشنهاد مطرح شده در رابطه با تهاتر ارز واردات و صادرات نیز اظهار کرد: اگر وزیر صمت در این زمینه قبول مسئولیت میکند و برای مثال به ما اعلام میکند که فلان صادرکننده برای واردات اولویت دارد ما این موضوع را قبول میکنیم اما باید مسئولیت آن تقبل شود. ما معتقدیم کاهش صادرات به دلیل بخشنامههای بانک مرکزی نبوده است و این موضوع پشت پردههایی دارد که ما از آن خبر داریم.
وی با بیان اینکه کشور دوران اوج تحریم را پشت سر گذاشته است، تاکید کرد: ما امیدواریم در شش ماهه دوم سال جهش خوبی در حوزه صادرات داشته باشیم و با توجه به افزایش عرضه ارز در سامانه نیما امیدواریم نرخ ارز به زودی کنترل شود. در روزهای گذشته به طور متوسط ۱۵۰ میلیون دلار ارز در سامانه نیما ثبت شده و امیدواریم با عبور از اوج تحریمها قیمتها در این بازار کنترل شود.
منبع: ایسنا
نظر شما