به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سعید سعادت مشاور وزیر جهاد کشاورزی در وبینار روز جهانی غذا اظهار کرد: تعریف سازمان فائو از امنیت غذایی، دسترسی پایدار همه آحاد جامعه به غذای کافی، ایمن و مغزی در تمام اوقات شبانه روز است.
وی افزود: علاوه بر اهمیت تولید، همه آحاد جامعه باید دسترسی پایدار به غذا داشته باشند، همچنین تولید غذای ایمن و مغذی مسئله مهم دیگری است که باید به آن توجه شود.
سعادت تصریح کرد: آمارها نشان میدهد ۱۸.۵ میلیون هکتار از اراضی کشور قابل کشت است که حدود ۸ میلیون هکتار از این اراضی آبی است و بیش از ۹۰ درصد از تولید در این ۸ میلیون هکتار انجام میشود.
وی افزود: از این میزان ۶.۸ میلیون هکتار و بالغ بر ۸۰ درصد از آن با محدودیت شوری، گچی بودن، کمبود مواد آلی، عمق خاک، بافت و آهکی بودن مواجه هستند و تنها ۱.۲ میلیون هکتار از اراضی بدون محدودیت هستند، بنابراین برای تولید محصولات کشاورزی فشار زیادی به منابع خاکی وارد میشود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از ۱۸.۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی، بیش از ۱۲۰ میلیون تن محصول تولید میشودکه نشان دهنده میزان کمیت تولیدات محصولات کشاورزی در کشور است.
سعادت در رابطه با تولید محصولات گواهیشده گفت: در زمان تولید محصولات گواهی شده، مدیریت به گونهای است که پس از تولید، محصول فاقد باقیمانده سموم و آفت کش بوده، میزان آلاینده و نیترات مطابق با استاندارهای موجود و همچنین تحت نظارت و دارای شناسنامه قابل ردیابی است و امنیت غذایی جامعه را تأمین میکند.
وی با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی وظیفه امنیت غذایی را برعهده دارد، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در راستای تولید کمی، نقش خود را علیرغم محدودیتها به خوبی انجام داده و در بحث کیفیت همراه و همگام با وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ایران پیش رفته است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: از سال ۹۸ تولید محصولات گواهی شده در کشور به صورت رسمی و با ایجاد سامانه سِرگانیک شروع شده و امیدواریم با همکاری سایر بخشهای مرتبط با تولید، فرآیند تولید محصولات گواهی شده راه خود را پیدا کند.
نظر شما