به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ، نشست رسمی ستاد برگزاری سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب و اعضای این ستاد در محل مجمع برگزار شد.
در این نشست طی حکمی از سوی دبیرکل مجمع، مهدی آقا محمد به عنوان رئیس ستاد برگزاری سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی منصوب شد. همچنین احکام رؤسای کارگروههای ستاد نیز ابلاغ شد.
در حاشیه این نشست پوستر سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی توسط دکتر شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی رونمایی شد.
کنفرانس ۳۴ با موضوع همکاریهای اسلامی در مواجهه با بلایا با رویکرد کرونا
حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در این مراسم اظهار کرد: بدون تردید کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی یکی از نشانههای اقتدار نظام جمهوری اسلامی در جهان اسلام تلقی میشود و انشاءالله در کنفرانس سال جاری مثل سنوات گذشته با پیامهای خوبی برای جهان اسلام، برگزار شود.
وی تأکید کرد: هدف نهایی این کنفرانس گام برداشتن در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی با دستیابی به امت واحده اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: در سال جاری به دلیل اینکه کل جهان به ویژه کشورهای اسلامی درگیر مصیبت کرونا بودند و این مسئله سبک زندگی و روش سازمانها را با تغییرات بسیار جدی مواجه کرده، لذا درصدد برآمدیم تا موضوع کنفرانس امسال را «همکاریهای اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا با رویکرد کرونا» قرار دهیم.
شهریاری با بیان اینکه ما سه حوزه کاری را در هفته وحدت امسال دنبال خواهیم کرد، افزود: حوزه کاری اول این است که حدود ۱۰۰ تن از برجستگان داخلی و ۱۰۰ تن از برجستگان بینالمللی در هفته وحدت سخنرانی میکنند. بخشهایی از این سخنرانیها پیرامون فراخوان سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با عنوان «همکاریهای اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا با رویکرد کرونا» خواهد بود و بخشی مربوط به مشکلات جاری جهان اسلام و مشکلات پیرامون مسائل ماههای اخیر از جمله توهین به مقدسات اسلامی و تقبیح این توهین، مسئله تقبیح عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، ایجاد اختلاف و فتنه انگیزی بین فرق و مذاهب اسلامی و مشکلات دیگر جهان اسلام، خواهد بود.
وی افزود: در کنار این سخنرانیهای شفاهی، برای غنا بخشیدن به محتوای کنفرانس وحدت اسلامی، محورهایی را در هفت حوزه پیرامون همکاریهای اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا با رویکرد کرونا تنظیم کردیم که در کنفرانس خبری قبل از برگزاری سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی جزئیات بیشتر را بیان خواهیم کرد.
همراهی دانشگاه مذاهب اسلامی در کنفرانس وحدت
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: همچنین یک کار دانشگاهی و علمی-پژوهشی در حاشیه کنفرانس سال جاری در هفت محور برگزار میشود و به زودی مقالاتی در محورهای مبانی و چالشهای دینی و معنوی، ظرفیتهای راهبردی جهان اسلام، نقش دانشمندان و نخبگان مسمان در مواجهه با بلایا، نقش رسانه در آگاهی بخشی و ترویج فرهنگ تعاون، تهدیدها و فرصتهای فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی، جهان پسا کرونا و سناریوهای جدید سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام و چالشهای فرهنگی و اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا دریافت خواهیم کرد.
شهریاری افزود: مسئولیت برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مسئولیت این کار جدید دانشگاهی و علمی-پژوهشی بر عهده دانشگاه مذاهب اسلامی خواهد بود.
وی ادامه داد: در کنار این دو فعالیت اصلی، فعالیت سومی هم در حال شکلگیری است. میزگردهای علمی، سیاسی، فرهنگی و حقوقی به صورت برخط با حضور اندیشمندان اسلامی در حوزههای سیاست، فرهنگ و حقوق خواهیم داشت.
رفع نواقص کنفرانسهای پیشین
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: طبق بررسیها یکی از مشکلات کنفرانسهای پیشین، تک گویی سخنرانان بوده لذا در کنفرانس امسال شاهد یک نوآوری خواهیم بود و تلاش داریم گفتوگوها و میزگردهای چندجانبه و چند سویه را برگزار کنیم تا بر غنای کنفرانس بیافزاییم.
شهریاری اظهار داشت: در روز هشتم آبان مصادف با ۱۲ ربیعالاول که سالروز ولادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) به روایت اهل سنت است از برخی از بزرگان کشورمان دعوت خواهیم کرد سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را افتتاح کنند. همچنین عصر ۱۲ آبان مصادف با ۱۷ ربیعالاول با حضور برخی از بزرگان مراسم اختتامیه کنفرانس را خواهیم داشت. همچنین در روز ۱۷ ربیعالاول بیانات مقام معظم رهبری را خواهیم داشت که کل جهان اسلام از بیانات ایشان بهره مند خواهند شد.
سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی به خاطر شیوع ویروس کرونا، به صورت مجازی از هشتم الی سیزدهم آبان سال جاری همزمان با هفته وحدت برگزار میشود.
نظر شما