داغ‌ترین سیاره فراخورشیدی کشف شد

ستاره‌شناسان موفق شدند یک سیاره فراخورشیدی بسیار داغ را که دمای سطح آن 3200 درجه سانتی‌گراد است، کشف کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ماهواره توصیف‌گر سیاره‌های فراخورشیدی آژانس فضایی اروپا (CHEOPS) موفق شد دمای یک سیاره فراخورشیدی بسیار داغ را با دقت بسیار زیاد اندازه‌گیری کند. دمای ۳۲۰۰ درجه سانتی‌گرادی این سیاره می‌تواند تمام فلزات و سنگ‌ها را ذوب و آن‌ها را به گاز تبدیل کند. این سیاره که WASP-189b نام دارد به اندازه خورشید داغ نیست، اما دمای آن به اندازه دمای بعضی ستارگان کوتوله است.

ستاره‌شناسان معتقد هستند که سیاره WASP-189b یکی از داغ‌ترین سیاره‌های کشف شده است. این سیاره ۱.۶ برابر سیاره مشتری بوده و ۲.۷ روز طول می‌کشد که به دور ستاره خود بچرخد. فاصله سیاره مذکور تا ستاره‌اش ۲۰ برابر کمتر از فاصله زمین تا خورشید است. چرخش این سیاره به گونه‌ای است که همیشه یک طرف آن شب و طرف دیگر روز است. WASP-189b درخشان‌ترین سیاره فراخورشیدی بسیار داغ است که ما می‌توانیم آن را هنگام عبور از جلو یا پشت ستاره ببینیم.

ستاره این سیاره HD 133112 نام دارد و دمای آن ۷۶۰۰ درجه سانتی گراد است؛ بنابراین می‌توان گفت که دو هزار درجه سانتی‌گراد داغ‌تر از خورشید سیار ه زمین است. ستاره ذکر شده یکی از داغ‌ترین ستاره‌هایی به شمار می‌رود که یک سیاره فراخورشیدی در اطراف آن کشف شده است. یکی از سوالات پیش آمده در مورد سیاره WASP-189b نحوه شکل‌گیری آن است. مدار شیب این سیاره نشان می‌دهد که دورتر از جایگاه فعلی نسبت به ستاره میزبان شکل گرفته و با گذر زمان به داخل کشیده شده است.

ماهواره CHEOPS قادر است درخشندگی اجرام آسمانی را به دقت اندازه‌گیری کند. اطلاعات جمع‌آوری شده توسط این ماهواره به افزایش دانش ما در مورد منظومه شمسی و سیاره‌های فراخورشیدی کمک می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

کد خبر 447364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.