ویروس کرونا پس از سرفه در آسانسور چقدر ماندگار است؟

کارشناسان دانشگاه آمستردام انگلیس، وضع و ماندگاری ویروس کرونا در داخل یک آسانسور، پس از سرفه فرد مبتلا را بررسی کرده اند.

به گزارش ایمنا، روزنامه دیلی میل انگلیس به نقل از مجله علمی «بهداشت و محیط داخلی» نوشت: کارشناسان برای رسیدن به نتایج ماندگاری ویروس کرونا در آسانسور پس از سرفه، شرایط را شبیه سازی کردند تا دریابند که مدت زمان ماندگاری قطرات ریز حاوی ویروس، پس از سرفه فرد مبتلا در شرایط مختلف، چقدر و وضع آن، چگونه است.

بر اساس این مطالعه، ویروس کرونا در داخل یک آسانسور با درهای بسته می‌تواند تا نیم ساعت در هوا، معلق باشد.

وقتی درهای آسانسور بسته باشد، ریز قطره‌های حاوی ویروس، می‌تواند نیم ساعت در فضای داخلی بچرخد اما با گشوده شدن درهای آسانسور، ظرف چهار دقیقه، این ریز قطرات ویروسی، محو می‌شوند.

وقتی آسانسور به طور طبیعی مشغول کار و باز و بسته شدن عادی باشد، قطرات حاوی ویروس در صورت سرفه یا بلند صحبت کردن، می‌تواند ۱۰ دقیقه در فضا معلق بماند و دوام بیاورد.

این کارشناسان چنین نتیجه گرفتند که ماسک می‌تواند به شکلی مؤثر و نجات بخش در آسانسور، مانع از ورود ریز قطرات ویروسی به مجاری تنفسی شود و نقص سیستم تهویه هوا را تا حد قابل توجهی جبران کند.

این بررسی همچنین نشان داد که خلط مخلوط با آب دهان فرد مبتلا به ویروس، بسته به شدت عفونت، می‌تواند حامل ۱۰ هزار تا یک میلیارد عدد ویروس در هر میلی لیتر باشد.

نتایج مطالعه تصریح می‌کند که حتی بلند صحبت کردن نیز می‌تواند در دقیقه، صدها هزار ریز قطره را در هوا منتشر کند؛ در حالی که یک سرفه، می‌تواند میلیون‌ها قطره را پخش کند.

فردی که بلافاصله بعد از صحبت فرد مبتلا با صدای بلند یا سرفه او هوای داخل آسانسور را تنفس کند، در هر دقیقه هزاران ویروس کووید -۱۹ را وارد دستگاه تنفسی خود می‌کند.

بر اساس گزارش ایرنا، متخصصان توصیه می‌کنند در صورت امکان، درهای آسانسور مدت زمان بیشتری به نسبت زمان‌های معمول، باز گذاشته و حتی از صحبت و سرفه در آسانسور ممانعت شود و ماسک نیز به صورت اصولی و کامل، اجزای چهره را بپوشاند؛ همچنین سیستم تهویه مکانیکی آسانسور همیشه فعال باشد.

کد خبر 446835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.