تشکیل بیش از ۳۷۰۰ صندوق برای حمایت از زنان روستایی و عشایر

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری گفت: از سال ۷۹ تاکنون تعداد ۳۲۸۰ صندوق برای زنان روستایی و ۴۲۵ صندوق برای زنان عشایری تشکیل شده است.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، فروغ‌السادات بنی‌هاشم، درباره با توان افزایی زنان روستایی و عشایری اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای تحقق توان افزایی زنان روستایی و عشایری، آنها را به تشکیل صندوق‌های خرد ترغیب کرده است.

وی افزود: از سال ۷۹ تاکنون تعداد ۳۲۸۰ صندوق برای زنان روستایی و ۴۲۵ صندوق برای زنان عشایری تشکیل شده است.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با اشاره به این که سرمایه اولیه این صندوق‌ها از محل پس اندازهای خود مردم است، خاطرنشان کرد: از سال ۹۵ صندوق کارآفرینی امید هم به هر صندوق ۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کرده است.

بنی هاشم افزود: سرمایه صندوق‌ها از ۵۳ میلیارد ریال در سال ۹۲ به ۹۶۶ میلیارد ریال در سال ۹۹ افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: اعضای هر صندوق که بین ۳۰ تا ۵۰ نفر هستند با استفاده از این وام‌ها اقدام به راه اندازی کسب و کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی دوره‌های آموزش مهارتی و مهم‌تر از آن آموزش‌های کارآفرینی و بازاریابی را برای زنان روستایی و عشایری برگزار می‌کند، عنوان کرد: این افراد با استفاده از این آموزش‌ها به تولید و کسب و کار خود رونق می‌دهند.

بنی‌هاشم افزود: تا کنون حدود صد هزار نفر از زنان روستایی و عشایری عضو این صندوق‌ها آموزش دیده‌اند و برای خود و سایر اعضای خانواده اشتغال ایجاد کرده‌اند، همچنین تعداد اشتغال غیر مستقیم از اجرای این طرح‌ها حدود ۳۰۰ هزار نفر بوده است.

وی ادامه داد: اعضای صندوق‌های خرد از طریق وام‌های دریافتی از صندوق، ماهانه بین ۵۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان برای خانواده‌های خود درآمد ایجاد می‌کنند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان گفت: تعداد روستاهای بالای صد خانوار کشور ۱۵۷۳۴ آبادی است و تاکنون ۳۷۰۵ آبادی تحت پوشش طرح ایجاد صندوق اعتبارات خرد قرار گرفته است.

بنی هاشم افزود: برای فراگیر شدن اجرای طرح در کشور، چنانچه سالانه دو هزار صندوق ایجاد شود، تا پایان برنامه هفتم کلیه روستاهای بالای صد خانوار دارای صندوق‌های خرد می‌شوند و به منابع مالی دسترسی پیدا می‌کنند.

وی در رابطه با تشکیل صندوق‌های شهرستانی زنان روستایی و عشایری گفت: تعدادی از صندوق‌های خرد زنان با حمایت شرکت مادر تخصصی حمایت از سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی، در سطح شهرستان شبکه سازی شدند و صندوق‌های شهرستانی زنان روستایی و عشایری شکل گرفته است.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری افزود: در صندوق‌های شهرستانی اعضای صندوق‌های خرد سهامدار می‌شوند و کار و فعالیت آنها هویت رسمی و قانونی پیدا می‌کند.

بنی‌هاشم ادامه داد: در این صندوق‌ها، به ازای ۵۱ درصد سرمایه مردم، دولت هم تا ۴۹ درصد سرمایه‌گذاری می‌کند، این شبکه‌ها موجب شد تا کارها در سطح وسیع‌تر انجام شود، به پایداری برسد و زنجیره ارزش تولیدات توسعه یابد.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با اشاره به این که ایجاد کارگاه‌های روستایی‌، برند سازی و تجاری‌سازی تولیدات از دستاوردهای شبکه سازی است، خاطرنشان کرد: تعداد صندوق‌های شهرستانی از ۱۱ مورد در سال ۹۲ به ۱۹ مورد در سال ۹۹ افزایش یافته است و برخی از اعضای این شبکه‌ها تا ۴ میلیون تومان در ماه هم درآمد دارند.

بنی هاشم با اشاره به این که میزان سرمایه در گردش این صندوق‌ها در حال حاضر ۱۷۵ میلیارد ریال است، افزود: در حال حاضر ۸۵۷ صندوق خرد در بیش از ۵۰ شهرستان، با سرمایه بیش از ۴۱ میلیارد تومان، آمادگی لازم را برای تشکیل صندوق‌های شهرستانی دارند، بنابراین چنانچه ۴۹ درصد سهم دولت به میزان ۴۰ میلیارد تومان تأمین شود، بیش از ۸۵۷ صندوق خرد شبکه سازی می‌شوند و تعداد ۳۰ هزار نفر از زنان روستایی و عشایری سهامدار خواهند شد و به مشاغل پایدار می‌رسند.

کد خبر 446634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.