به گزارش ایمنا، در گزارش منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اتحادیه جهانی قلب و دانشگاه نیوکاسل استرالیا در آستانه ۲۹ سپتامبر روز جهانی قلب آمده است: هر سال ۱.۹ میلیون نفر بر اثر بیماری قلبی ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند.
نویسندگان این گزارش با بیان اینکه این رقم معادل یک پنجم از تمامی موارد مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی است، اظهار داشتند: تمامی مصرف کنندگان دخانیات باید استعمال آن را ترک کنند تا به عارضه حمله قلبی دچار نشوند.
در این گزارش تاکید شده است که مصرف کنندگان دخانیات بیشتر از افراد غیر سیگاری احتمال دارد در سنین پایین دچار مشکلات قلبی عروقی شوند. مصرف تنها چند نخ سیگار در روز یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار خطر ابتلاء به بیماری قلبی را افزایش میدهد. هرچند، در صورتی که مصرف کنندگان دخانیات به ترک فوری سیگار اقدام کنند خطر ابتلاء به بیماری قلبی پس از گذشت یک سال حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند.
همچنین در این گزارش آمده است که دخانیات بدون دود عامل مرگ سالانه ۲۰۰ هزار نفر بر اثر بیماری سرخرگ کرونری است. سیگارهای الکترونیکی نیز فشار خون را افزایش داده و خطر ابتلاء به بیماری قلبی عروقی را بیشتر میکنند.
بر اساس گزارش ایسنا، علاوه بر این، فشار خون بالا و بیماری قلبی خطر ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ را افزایش میدهد. مطالعه اخیر سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد در میان فوتیهای ناشی از کووید -۱۹ در ایتالیا ۶۷ درصد دچار عارضه فشار خون بالا بوده و در اسپانیا نیز ۴۳ درصد از بیماران کووید -۱۹ به بیماری قلبی نیز مبتلا بودهاند.
نظر شما