۵۵ درصد مواد اولیه روغن نباتی وارداتی است

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان اینکه ۵۰ تا ۵۵ درصد مواد اولیه روغن‌های جامد، وارداتی و ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز از دانه‌های روغنی تولید داخل استحصال می‌شود، اظهار کرد: به دلیل تحریم‌ها و مشکلات ارزی و انتقال آن با مشکلاتی در تأمین مواد اولیه روغن‌های نیمه جامد مواجه شدیم؛ مشکل ارز باید حل شود.

به گزارش ایمنا، امیرهوشنگ بی‌رشک درباره اینکه روغن جامد در بازار کم شده است یا خیر؟ اظهار کرد: مهمترین عنصر در تولید روغن مواد اولیه آن است. در تأمین مواد اولیه روغن‌های نیمه جامد که به صورت حلبی هستند به دلیل تحریم‌های ظالمانه و مشکلات ارزی و انتقال آن با مشکلاتی رو به رو شدیم و به همین دلیل تولید آن کاهش یافت. در حقیقت مشکلات پیش آمده در تأمین روغن خام، ناشی از مشکلات ارزی و کمبود واردات است.

وی با بیان اینکه باید ضمن تغییر الگوی مصرف، هدفمند نیز مصرف کنیم، اظهار کرد: صنایع و دولت باید با همکاری یکدیگر چالش پیش آمده را حل کنند. بحث تأمین ارز و انتقال آن باید هرچه سریع‌تر حل شود. اگر چه موضوع عدم تخصیص ارز برای واردات را مطرح کردیم ولی باید پذیرفت که کشور در جنگ اقتصادی است. البته نهادهای مربوطه در حال پیگیری آن هستند.

ارز تأمین نشود، عرضه کم می‌شود

بی‌رشک در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است کاهش عرضه روغن جامد به بازار باعث تغییر قیمت آن شود، گفت: در دنیا و بازارهای جهانی عرضه و تقاضا حرف اول را می‌زند و وقتی عرضه مقداری کم شود برخی در بازار قیمت‌ها را بالاتر از قیمت مصوب اعلام می‌کنند. احتمال این موضوع نیز وجود دارد ولی همه این مسائل به سیاست‌های بانک مرکزی بستگی دارد. اگر بانک مرکزی بتواند ارز مورد نیاز واردات روغن خام را تأمین کند همه مسائل حل خواهد شد ولی اگر ارز تأمین نشود و مواد اولیه وارد کشور نشود عرضه به مرور کاهش می‌یابد و احتمال ایجاد حباب هم بالا می‌رود.

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران در پاسخ به اینکه چند درصد مواد اولیه روغن جامد وارداتی است، گفت: در فرمول تولید روغن‌های نیمه جامد از روغن پالم استفاده می‌شود. به همین دلیل نیازمند واردات روغن پالم هستیم. در تهیه روغن جامد ۳۰ درصد پالم استفاده می‌شود و ۷۰ درصد باقی نیز روغن‌های آفتابگردان، کلزا و سویا است. به عبارت دیگر ۵۰ تا ۵۵ درصد مواد اولیه روغن‌های جامد، وارداتی و ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز از دانه‌های روغنی تولید داخل استحصال می‌شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 445754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.