به گزارش ایمنا، پس از کسب افتخارات متعدد در تورنمنتهای جهانی و حضور در شورای شهر، همگان به دبیر به چشم یک چهره سیاسی و ورزشی نگاه کردند.
بیوگرافی علیرضا دبیر
علیرضا دبیر دوران کودکی خود را در محله کوی سیزده آبان گذراند. دبیر در حالی که ۱۱ سال بیشتر نداشت، در باشگاه کشتی صدری ثبت نام و به صورت حرفهای این رشته را دنبال کرد. این کشتی گیر آزادکار ۵۸ کیلوگرم وزن دارد و عضو دوره سوم شورای شهر تهران در سال ۱۳۸۵ بوده است. دبیر همچنین در انتخابات چهارمین دوره شورای شهر تهران به عنوان نماینده این شورا فعالیت کرد. او در انتخابات پنجمین دوره دومین عضو علیالبدل شد و سرانجام در ۲۶ تیر ۹۸ پس از رسول خادم در مقام رئیس فدراسیون کشتی مشغول به کار شد.
تحصیلات علیرضا دبیر
علیرضا دبیر در رشته مدیریت بازرگانی ادامه تحصیل داد و موفق شد مدرک دکترای منابع انسانی خود را از دانشگاه شهید بهشتی بگیرد. در حال حاضر او استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی میباشد.
خانواده علیرضا دبیر
پدر علیرضا، رکنالدین معلم بازنشسته و مادرش خانم سلطانی خانه دار بود. او تک پسر خانواده دبیر است و سه خواهر دارد. علیرضا دبیر در ۱۳ آذر ۹۶ در غم از دست دادن پدر خود به سوگ نشست.
همسر و فرزند علیرضا دبیر
دبیر در سال ۸۶ با دختر منوچهر محمدی، تهیه کننده سینما ازدواج کرد. آنها چند سال بعد صاحب پسری به نام امیرحسین شدند. گفتنی است چهرههای مشهور سیاسی و ورزشی در مراسم عروسی آنها حضور داشتند.
افتخارات علیرضا دبیر
- قهرمان جوانان جهان مجارستان (۱۹۹۴)
- قهرمان جوانان جهان فنلاند (۱۹۹۸)
- قهرمان اول مسابقات جهانی و ستاره مسابقات آمریکا (۱۹۹۸)
- قهرمان مسابقات جهانی تهران (۱۹۹۸)
- قهرمان اول جام جهانی و ستاره مسابقات آمریکا (۱۹۹۹)
- نایب قهرمان مسابقات جهانی آنکارا (۱۹۹۹)
- قهرمان اول جام جهانی و ستاره مسابقات آمریکا (۲۰۰۰)
- قهرمان المپیک سیدنی (۲۰۰۰)
- قهرمان و ستاره مسابقات جام جهانی آمریکا (۲۰۰۱)
- نایب قهرمان مسابقات جهانی صوفیه (۲۰۰۱)
- نایب قهرمان مسابقات جهانی تهران (۲۰۰۲)
- نایب قهرمان بازیهای آسیایی بوسان (۲۰۰۲)
- قهرمان مسابقات بینالمللی جام تختی (در هر دوره شرکت)
علیرضا دبیر در المپیک سیدنی
دبیر در بازیهای المپیک سیدنی ۲۰۰۰ موفق شد نشان طلای این مسابقات را کسب کند. او ابتدا به مصاف تالاتو آمبالو از گینه رفت و توانست با ده امتیاز اختلاف او را شکست دهد. سپس با حریفی از کانادا رو به رو شد و او را سه بر صفر مغلوب کرد. او به ترتیب با شکست کشتی گیران مغولستانی و آمریکایی به مسابقه نهایی رفت و در مقابل یوگن بوسلوویچ از اوکراین قرار گرفت. دبیر در نهایت موفق شد مدال طلای المپیک ۲۰۰۰ را به خود اختصاص دهد.
اهدای مدال به موزه آستان قدس رضوی
دبیر در ۱۵ شهریور ۹۶، دوازده مدال جهانی و المپیک خود را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد. او در این مراسم گفت که از همان ابتدای ورزش نذر کردم هرچه مدال کسب کردم به موزه حرم امام رضا (ع) اهدا کنم.
خداحافظی با کشتی
علیرضا دبیر در سال ۱۳۸۱ به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه کتف عمل جراحی کرد اما موفقیتآمیز نبود به همین دلیل مجبور شد ناخواسته در ۲۶ سالگی برای همیشه با دنیای کشتی خداحافظی کند.
نظر شما