حذف فرهنگ ملی در کتاب‌های درسی بی‌سابقه نیست/ لزوم برگزاری باشکوه هفته تهران

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: کمتر از یک ماه تا فرارسیدن هفته تهران در اواسط مهرماه فاصله داریم و لازم است مجموعه مدیریت شهری تهران متناسب با شرایط جاری اقتصادی و بهداشتی کشور برای برپایی باشکوه این هفته برنامه‌ریزی مناسبی بکند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید ابراهیم امینی، که در غیاب محسن هاشمی ریاست صحن علنی امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران را بر عهده داشت، در ابتدای نطق پیش از دستور خود با اشاره به درگذشت آیت‌الله صانعی، اظهار کرد: در حالی که تنها چند روز از نوزدهم شهریورماه، چهل و یکمین سالگرد درگذشت حضرت آیت الله طالقانی، روحانی والا مقام و اندیشمند و از برجسته‌ترین روحانیون نواندیش دینی می‌گذشت، روز گذشته خبر ارتحال حضرت آیت‌الله العظمی صانعی، دیگر روحانی نواندیش و والامقام و از نزدیکان و شاگردان برجسته حضرت امام خمینی (ره) باعث حزن ما شد.

وی افزود: مرحوم آیت الله صانعی که از نخستین شاگردان و یاران امام خمینی در مبارزه بود، در اوج قدرت، از مناصب حکومتی در نیمه دهه شصت کناره‌گیری کرد که نشان‌ دهنده حریت، اخلاص و تواضع ایشان بود؛ از ۳۵ سال فعالیت علمی ایشان تا روزهای پایانی عمر، برکات زیادی برای ارائه تصویری عقلانی و روزآمد از دین با در نظر گرفتن مقتضیات زمان که مورد تاکید امام راحل بود به‌دست آمده که امیدواریم سرمایه‌ای برای نخبگان حوزوی و دانشگاهی در ادامه این مسیر باشد.

نایب رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: با نزدیک شدن به پایان شهریورماه، کمتر از یک ماه تا فرارسیدن هفته تهران در اواسط مهرماه فاصله داریم و لازم است مجموعه مدیریت شهری تهران متناسب با شرایط جاری اقتصادی و بهداشتی کشور برای برپایی باشکوه این هفته برنامه‌ریزی مناسبی بکند و ضمن شناساندن تهران و جاذبه‌های فراوان آن به شهروندان تهرانی و سایر هموطنان، برای آشنا ساختن شهروندان دیگر کشورها با پایتخت کشورمان برنامه‌ریزی منسجمی بکند.

وی ادامه داد: در این باره لازم است ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از انجام برنامه‌هایی که خطر اشاعه ویروس کرونا در سطح جامعه را پی دارند، از ظرفیت فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در دسترس و قابل استفاده برای میلیون‌ها شهروند و بدون مخاطرات بهداشتی این‌روزها به‌نحو هرچه شایسته‌تر در شناساندن تهران و هفته تهران استفاده شود.

امینی افزود: از هفته گذشته شاهد بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید بودیم. اظهارنظرهای اولیه در خصوص الزامی بودن حضور دانش آموزان در کلاس‌های درس تا چند روز منجر به نگرانی شهروندان از جمله اولیای کودکان دبستانی و همچنین کادر درمان شد.

وی ادامه داد: اگرچه دیرهنگام ولی دولت از تصمیم غیرکارشناسی خود عدول کرد، اما شاهد بودیم که با گذشت زمانی اندک، باز هم دولت و وزارت آموزش و پرورش ذهن مردم عزیز ما را که این روزها به واسطه مشکلات فراوان از جمله گرانی‌های لجام گسیخته، نوسانات شدید اقتصادی و گسترش ویروس کرونا به اندازه کافی درگیر و مشوش است، با حذف تصاویر دختران از جلد کتاب‌های درسی و تفکیک جنسیتی و همچنین حذف قرآن کریم از یکی از تصاویر کتاب‌های درسی درگیر خود ساخت.

رئیس کمیته حقوق شهروندی شورا در ادامه گفت: این رخداد غیرقابل پذیرش که رسانه‌ای شدن آن تقریباً همزمان با تولد پنجاه و سه سالگی انوشه انصاری نخستین زن کیهانگرد جهان و در کشوری بود که در طول تاریخ خود زنان پرافتخار فراوانی را در خود جای داده است را باید در تداوم تغییرات متعددی دانست که طی سال‌های اخیر در کتاب‌های درسی مقاطع مختلف تحصیلی رخ داده است.

وی اضافه کرد: پیش از این نیز طی سال‌های مختلف شاهد حذف نام افراد و اماکن برجسته ملی، نام و سروده‌ها و داستان‌های شاعران و نویسندگان برجسته کشور در کتاب‌های درسی بوده‌ایم و به‌ویژه نزدیکی تاریخ آغاز سال تحصیلی و حذف این منابع ارزشمند ادبی و فرهنگی از متون درسی تقریباً همزمان با ۲۷ شهریورماه روز بزرگداشت مقام استاد محمدحسین شهریار، شاعر نامی کشور و روز شعر و ادب پارسی جای تأمل دارد و باید گفت چنین تلاش‌هایی برای حذف بخشی از تاریخ، فرهنگ و هویت ملی ما ایرانیان در وزارت آموزش و پروش و کتاب‌های درسی بی‌سابقه نیست.

امینی در پایان گفت: بنابراین امیدواریم با جدی گرفتن تغییرات رخ داده در کتاب‌های درسی از سوی دولت، کارگروهی جهت بررسی علل این اتفاقات پی در پی و برخورد با خاطیان تشکیل شود و نتیجه آن به اطلاع افکار عمومی برسد.

کد خبر 443991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.