به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، فرزانه صادق مالواجرد با اشاره به ظرفیتهای شورای عالی استانها اظهار کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران نیز دارای ظرفیتهای خوبی است که میتواند با شورای عالی استانها همکاری کند.
وی افزود: این شورا بر اساس قانون سال ۱۳۵۲ تشکیل شد و بر اساس بند ۳۰ این مصوبه کلیه طرحهای جامع، لوایح و آئین نامهها و هر آنچه که مربوط به کالبد سرزمینی ایران است در این شورا مورد بحث و بررسی و تصویب قرار میگیرد. همچنین بر اساس بند ۶ این قانون مصوبات این شورا لازمالاجرا برای شهرداریهاست.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصریح کرد: آنچه که باعث میشود در شهرهای ما بر اساس آن طرحها صدور پروانه ساخت انجام شود طرح تفصیلی است. طرحهای تفصیلی در مقیاس یک ده هزارم ترسیم شده است و آنچه که ملاک کار شهرداریهاست طرحهای تفصیلی یک دو هزارم است.
صادق مالواجرد با بیان اینکه کمک شورای عالی استانها میتواند در تهیه طرحهای جامع و فرایند تصویب آن بسیار مثمر ثمر باشد تصریح کرد: مدت زمان تهیه طرحهای جامع در استانها بسیار زیاد است و گاهی بین ۳ و ۴ سال طول میکشد که فقط به دست شورای عالی شهرسازی و معماری برسد.
وی گفت: بنابراین تمام تلاش ما این است که پروسه تصویب طرحهای جامع در شورای عالی شهرسازی و معماری سرعت بگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: طرحهای جامع در صورت پیگیری شوراها میتواند با سرعت بیشتری به نتیجه رسیده و تصویب شود. بنابراین این مشکل با پیگیری اعضای شورای عالی استانها و شورای شهرها از شوراهای برنامهریزی استانها میتواند سریعتر انجام شود.
صادق مالواجرد با بیان اینکه تهیه طرحهای تفصیلی بر اساس طرحهای جامع انجام میشود، گفت: طولانی شدن زمان تهیه و تصویب طرحهای جامع سبب میشود طرحهای تفصیلی دیرتر تهیه شود و حتی تهیه طرحهای تفصیلی کندتر از تهیه طرحهای جامع است.
وی شورای عالی استانها را رکن چهارم حاکمیت دانست و عنوان کرد: از آنجایی که اعضای شوراها نمایندگان مردم هستند و وظیفه پیگیری و مطالبه خواستههای مردم و نظارت بر اجرای آن را دارند. اینکه در حال حاضر تهیه طرحهای جامع تا ۱۰ سال طول میکشد و اتفاقات ناگواری را در شهرها رغم میزند. بنابراین شوراها میتوانند به ما کمک کنند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران افزود: ما آمادگی داریم کارگروه مشترکی با شورای عالی استانها برای بهبود فرایندهای تصویب و نظارت تشکیل دهیم.
صادق مالواجرد خاطرنشان کرد: هماهنگیهایی که در این زمینه انجام میشود میتواند راهگشا باشد و از آنجایی که اعضای شورای شهر نمایندگان مردم هستند و نه شورای شهرداری مطالبه من این است که در تسریع تصویب طرحهای جامع پیش قدم باشند.
وی همچنین درباره مشکلات مسکن مهر گفت: شما میدانید که مشکلات مسکن مهر فقط به گردن وزارت راه و شهرسازی نیست و در تأمین زیرساختهای آن چندین وزارت خانه نقش خواهند داشت. هفته گذشته در جلسهای تصمیمگیری شد که تا پایان سال هیچ پرونده بازی از موضوع مسکن مهر نداشته باشیم و تأکید وزیر محترم راه و شهرسازی هم همین موضوع بوده است.
نظر شما