مالکان تکلیف خانه‌های خالی را مشخص کنند

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه برای مالکان یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسکن خالی پیامک فرستادیم، گفت: مالکین باید تکلیف خانه‌های خالی را مشخص کنند. یا باید این واحدها را برای فروش به بازار عرضه کنند و یا اجاره دهند و اگر می‌خواهند به عنوان دارایی نگه دارند باید مالیات پرداخت کنند.

به گزارش ایمنا، محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیأت دولت، شرایط اقتصادی کشور، تحریم، نرخ ارز و نقدینگی را از جمله عوامل ایجاد تلاطم قیمت مسکن دانست و اظهار کرد: این وضعیت روی قیمت همه کالاها و خدمات تأثیر گذاشته و مسکن هم متأثر از همین موضوع است.

وزیر راه با اعلام اینکه سیاست ما این است که تولید مسکن را شتاب دادیم، گفت: روز گذشته شاهد بودید که در گزارش وزیر آموزش و پرورش به رهبر انقلاب اعلام شد که ساخت ۴۶ هزار واحد مسکونی شروع شده است.

اسلامی گفت: طرح ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی را در سرتاسر کشور به صورت فعال دنبال می‌کنیم، پروژه‌ها فعال است در شهرهای بیشتری در حال تحویل زمین به مردم هستیم که مجموع این برنامه‌ها به عرضه مسکن کمک می‌کند.

وی ادامه داد: برای تولید سریع مسکن همه دستگاه‌هایی که پتانسیل داشتند را دعوت به کار کردیم و ستاد اجرایی فرمان امام ساخت ۲۷ هزار واحد مسکونی را آغاز کرده است.

وزیر راه و شهرسازی به برنامه وزارت راه برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی اشاره کرد و گفت: نوع دوم فعالیت ما برای عرضه مسکن کشف خانه‌های خالی است. برای یک و نیم میلیون مسکنی که خالی است و مالکین بیش از یک واحد مسکونی پیامک فرستادیم و اکنون سامانه شناسایی در اختیار سازمان امور مالیاتی است و مالکین باید تکلیف خانه‌های خالی را مشخص کنند. یا باید این واحدها را برای فروش به بازار عرضه کنند و یا اجاره دهند. این افراد اگر می‌خواهند به عنوان دارایی نگه دارند باید مالیات پرداخت کنند.

اسلامی با بیان اینکه نوع سوم اقدام دولت برای عرضه مسکن، بهبود وضعیت سکونتگاهی مردم در بافت فرسوده است، گفت: ساکنان بافت فرسوده را برای بازسازی خانه‌هایشان تشویق کردیم و همچنین به لحاظ امنیتی و کیفیت سکونتگاهی و افزایش تولید مسکن به بانک معرفی کردیم و این سه کار موازی جزو جریان تولید مسکن قرار دارد.

وی به برنامه دولت برای رسیدگی به وضع مستأجران نیز اشاره کرد و اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ است که دولت در اجاره مداخله می‌کند و سقف مشخص را به صورت قانون اعمال کرد و همه ملزم به رعایت آن هستند. اگر حتی شورای حل اختلاف حکم تخلیه دهند رؤسای شورا مداخله می‌کنند که حکم قابل اجرا نباشد.

۳۱۷ نفر تا شب گذشته وام اجاره دریافت کردند

وزیر راه همچنین درباره آخرین وضعیت تخصیص وام ودیعه مسکن به مستأجران، گفت: با توجه به بررسی انجام شده واجدین شرایط به بانک‌ها معرفی شده‌اند و همه شعب بانکی در فهرست، دارای شناسه و رمز عبور برای ورود به سامانه هستند تا بتوانند برای افراد واجد شرایط پرونده تشکیل دهند و وام را پرداخت کنند.

اسلامی با اعلام اینکه تا شب گذشته ۳۱۷ نفر وام اجاره خود را دریافت کردند، گفت: تعداد خانواده‌های شناسایی واجد شرایط از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است

وی از جلسه مشترک با بانک‌ها خبر داد و گفت: با مشارکت بانک‌های بیشتری روند اختصاص وام به خانواده‌های شناسایی شده شتاب خواهد گرفت. هفته گذشته، زمان آغاز تخصیص وام اجاره از سوی بانک‌ها بود. روز گذشته با رئیس بانک مرکزی گفت‌و گو داشتم و وعده داد تا اختصاص وام به خانواده‌ها شتاب می‌گیرد و جمع گسترده‌تری از مردم به صورت روزانه وام ودیعه را دریافت خواهند کرد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: هیچ مانع و ابهامی وجود ندارد و تنها خواهش دارم بانک‌ها به کار خود سرعت دهند و تعداد بیشتری از شعب بانک‌ها روزانه به مردم وام دهند تا مستأجران از انتظار خارج شوند.

اسلامی ادامه داد: به دلیل اینکه منابع تخصیصی به این وام سقف مشخصی دارد سه کار را انجام دادیم. اولاً سازمان حمایتی را جدا کردیم تا مستقل رفتار می‌کنند، اولویت دیگر بحث جامعه کارگری و خانم‌های سرپرست خانوار بود که لیست جداگانه ارائه می‌شود.

وی خبر داد: خانواده‌های کمتر از ۵ نفره در لیست اولویت دوم هستند و اگر منابع برسد وارد مرحله پرداخت خواهند شد.

وزیر راه گفت: با همه مدیرعاملان بانک‌هایی که سهم بیشتری در اعطای وام اجاره دارند تلفنی صحبت کردم و همه قول دهند که به کار خود سرعت دهند و حجم کار را افزایش دهند.

منبع: ایرنا

کد خبر 442112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.