به گزارش ایمنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، کیومرث کلانتری با بیان اینکه ابتدا گورخر ایرانی در استان یزد معرفی شد، اظهار کرد: یازده رأس گورخر ایرانی با موفقیت از سایت پنج انگشت بخش بهمن شهرستان ابرکوه به پارک ملی سیاهکوه شهرستان اردکان منتقل شدند.
کلانتری افزود: این گورخرها در اسارت پرورش یافته بودند که با هدف حفاظت از حیات وحش در زیستگاه اصلی خود رها سازی شدند و اکنون در شرایط بسیار خوبی به سر میبرند.
وی گفت: همچنین انتقال موفقیت آمیز ۱۷ رأس گوزن زرد پرورشی از استان ایلام به پارک ملی دز در استان خوزستان از دیگر اقدامات موفق این سازمان بوده است.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست در بخش دیگری از صحبتهای خود، گفت: اقدام بعدی سازمان در راستای معرفی گونههای جدید در معرض انقراض به زیستگاهها، انتقال سه یوزپلنگ (کوشکی، دلبر و ایران) بود که در پارک پردیسان در اسارت بودند که بعد از برگزاری جلسات متعدد تصمیم بر این شد که این سه قلاده به زیستگاه اصلی خود یعنی توران در استان سمنان برگردانده شوند که این کار هم با موفقیت انجام شد.
۴ خانواده یوزپلنگ امسال مشاهده شد
کلانتری ادامه داد: در مدت پنج ماه همکاران در سایت توران موفق به مشاهده چهار خانواده از یوزپلنگها در این زیستگاه طبیعی شدند که در نوع خود یکی از افتخارات تنوع زیستی کشور است که با حفاظت اصولی از آن منطقه موفق شدیم زیستگاه را امن نگه داریم که این کار با کاهش دام، سگهای گله، ایمن سازی جادهها و راهها و در نهایت همکاری و مشارکت مردم میسر شد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در سه سال گذشته هیچ خانوادهای از یوزپلنگ مشاهده نکرده بودیم اما امسال موفق به دیدن ۴ خانواده یوز به صورت طبیعی شدیم.
وی همچنین گفت: ۱۱ برنامه عمل برای گونههای حیات وحش در معرض تهدید تهیه کردیم که مقدمات اجرایی آنها آغاز شده و امسال حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای برنامههای حفاظت از تنوع زیستی و زیستگاهها را به استانها ابلاغ کردیم.
به گفته کلانتری، برنامه عمل حفاظتی گونههایی از جمله خرس قهوهای، خرس سیاه، گوزن زرد، تمساح پوزه کوتاه (گاندو)، سمندر لرستانی، لاک پشت فراتی، میش مرغ، غاز پیشانی سفید و پلنگ تهیه و به استانها ابلاغ شده است.
نظر شما