رشد ۲۹ درصدی تولید محصولات کشاورزی در ۶ سال

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان تولید محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۲۵ میلیون تن در سال ۹۸ رسیده است.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کامبیز بازرگان در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: میزان تولید محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۲۵ میلیون تن در سال ۹۸ رسیده است.

وی با اشاره به رشد شرکت‌های دانش بنیان در این بخش گفت: در سال ۹۲ معادل ۲۷۹ شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی فعال بودند که در سال ۹۸ تعداد این شرکت‌ها از عدد ۸۰۰ گذشته است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همچنین در ادامه با اشاره به رشد تولید بذر گواهی شده بیان کرد: در سال ۹۲ تولید بذور گواهی شده ۳۳۰ هزار تن بوده و در سال ۹۸ این رقم به ۴۲۶ هزار تن رسیده؛ همچنین در سال ۹۲ بیش از ۲۵ هزار اصله نهال شناسنامه دار در کشور تولید شد که این رقم در پایان سال ۹۸، به ۷۳۰ هزار اصله نهال رسیده و گزارش داریم در حال حاضر نیز، رقم آن به حدود یک میلیون اصله نهال افزایش یافته است.

بازرگان با اشاره به کنترل کیفی کود طی سال‌های گذشته اضافه کرد: با ابلاغ وزیر وقت، ثبت و کنترل کیفیت کودهای شیمیایی در کشور آغاز شد و در حال حاضر ۱۲ هزار برند فرمول کودی برای دریافت گواهی ثبت معرفی شده است که ۱۰ هزار مورد گواهی ثبت دریافت کرده‌اند و دو هزار برند فرمول کودی نیز، نتوانستند این گواهی را اخذ کنند.

وی با اشاره به افزایش چهار برابری سرانه آموزش بهره برداران بخش کشاورزی گفت: در سال ۹۲ مدت آموزش هر بهره بردار ۳۲ دقیقه بوده؛ در حالی که در سال ۹۸ این رقم به ۱۲۶ دقیقه رسیده است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همچنین از افزایش ۴.۵ برابری تأسیس صندوق‌های حمایت از زنان روستایی و عشایری خبر داد و گفت: تعداد این صندوق‌ها در سال ۹۲ معادل ۷۰۰ عدد بوده و در سال ۹۸ به بیش از سه هزار مورد رسیده است.

ضرورت اصلاح الگوی مصرف در جامعه

بازرگان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در هشت سال اخیر تولیدات کشاورزی با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده است، اظهار کرد: در بحث غذا ما باید روی الگوی مصرف کار کنیم و اگر اضافه مصرفی در جامعه ترویج شود و خوردن محصولاتی مانند استیک را تلویزیون مرتب تبلیغ کند یا برنج‌ها دور ریز شود، بخش کشاورزی جوابگوی نیاز کشور نخواهد بود؛ بنابراین اصلاح الگوی مصرف امری ضروری است.

وی با بیان اینکه منابع کشور ما کشش تأمین غذاهای پرچرب و پرپروتئین را ندارد، گفت: ما در حوزه روغن، وابستگی بسیار زیادی داریم؛ به طوری که در سال ۹۲ درصد خوداتکایی کشور در این زمینه ۱۲ درصد بوده و هم اکنون این رقم به ۱۶ درصد رسیده است؛ بنابراین همچنان بیش از ۸۰ درصد وابستگی در این زمینه داریم و با این شرایط روا نیست مصرف غذاهای پرچرب را در جامعه ترویج کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرانه مصرف روغن در دنیا ۱۲ کیلوگرم و در ایران ۱۹ کیلوگرم است، گفت: تبلیغ بیش از اندازه کالاهایی که آنها را در کشور کم داریم و مجبور به واردات هستیم ضد خوداتکایی است.

بازرگان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانش مهندسی ژنتیک یکی از پیشرفت‌های بشر است، گفت: با توجه به محدودیت‌های منابع آب و خاک، کشور ما باید از راه دانش برخی کمبودها را جبران کند؛ بنابراین باید در پژوهش بی حد و مرز کار و پیشرفت کنیم که به ویژه در حوزه مهندسی ژنتیک این مساله ضروری است.

وی تصریح کرد: تاکنون تولید محصول تراریخته در کشور صورت نگرفته؛ اما این معنای آن نیست که نباید چنین تولیداتی داشته باشیم و محققان و کارشناسان ما روی آن کار می‌کنند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به واردات برخی محصولات تراریخته مانند ذرت و کنجاله سویا به کشور گفت: این کار تحت کنترل و نظارت انجام می‌شود.

بازرگان درباره مباحث مطرح شده درباره اینکه بخشی از محصولات تراریخته به شکل قاچاق وارد کشور می‌شوند، نیز گفت: طبیعتاً با توجه به اینکه بحث قاچاق در این زمینه مطرح است، ما از آن اطلاع دقیق نداریم.

کد خبر 440922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.