هومن حاجی پور در گفتگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به هدایت سرمایههای مردمی به سمت بازار بورس و سرمایه، اظهار کرد: به نظر میرسد هدایت سرمایههای مردمی به بازار سهام در پی رونق شاخص بورس، تأثیری بر روند سرمایهگذاری برای آغاز کسبوکارهای دانش بنیان و استارتاپها نداشته باشد زیرا هیچگاه سرمایههایی که برای تأسیس کسبوکارهای دانش بنیان هزینه میشد از نوع سرمایههای مردمی نبوده است.
وی افزود: هدایت سرمایههای مردمی به بازار سرمایه تأثیر منفی چندانی بر سرمایهگذاری جامعه برای تأسیس کسبوکارهای دانش بنیان و نوین نداشته است. کاهش سرمایهگذاری در حوزه استارتاپها و رشد نکردن اقتصاد دانش بنیان کشور مشهود است اما دلیل آن رونق بورس نیست و باید در مباحث دیگر به دنبال این تحولات منفی باشیم.
معاون کسب و کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور و معضلات عمده کسبوکارهای نوین علت اصلی کاهش رشد اقتصاد دانشبنیان است، تصریح کرد: نقدینگی که پیش از رونق بازار سرمایه در دست مردم بود، تا پیش از این رونق هم جذب سرمایه گذاری استارتاپی کشور نمیشد.
حاجی پور اضافه کرد: شرایط ناشی از شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور موجب تغییر اساسی فرهنگ کشور در حوزه کسبوکارها شد و تهدیدات و فرصتهای فراوانی را به همراه داشت. دولت متوجه شده که باید راهبردهایی را برای تسریع روند ارتقا سطح خدمات دولت الکترونیک در نظر بگیرد و بر همین اساس شاهد رشد پرسرعت خدمات دولت در این حوزه بودهایم.
وی ادامه داد: کسبوکارهایی که قادر به تطبیق شرایط خود با قواعد شیوع ویروس کرونا در بازه زمانی کنونی باشند، میتوانند از شیوع ویروس کرونا به عنوان یک فرصت مهم و استراتژیک استفاده کنند.
معاون کسب و کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه برخی از کسبوکارها در حوزههای تأثیرگذار اقتصادی همچون گردشگری با آسیبهای مالی قابل توجهی مواجه شدند، خاطرنشان کرد: البته تعدادی از استارتاپها همچون کسبوکارهای نوین فعال در حوزه خرده فروشی و آموزش با استفاده از این فرصت منافع قابل توجهی را کسب کردند. در این بحران ظهور استارتاپهای جدیدی را شاهد بودیم.
نظر شما