به گزارش ایمنا به نقل از رسانه مالیاتی ایران، حسین تاجمیر ریاحی، با هشدار به افراد سودجویی که به منظور فرار مالیاتی مبادرت به ثبت شرکت صوری میکنند، اظهار کرد: طی سالهای اخیر، اشخاصی فرصت طلب با ثبت شرکت صوری (کاغذی) به نام افراد فاقد صلاحیت و اهلیت، اقدام به اعمال مجرمانه از قبیل فرار مالیاتی، پولشویی، قاچاق کالا و یا اخذ تسهیلات بانکی به صورت غیرمجاز نمودهاند که با توجه به اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ و به استناد بند (۵) ماده ۲۷۴ قانون مذکور، این اشخاص تحت تعقیب قضائی و اعمال مجازات کیفری قرار میگیرند.
وی افزود: بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که افراد سودجو، اشخاص بی بضاعت و فاقد صلاحیت و اهلیت را اجیر نموده و حتی بدون حضور آنان در مراجع ثبت شرکتها و صرفاً از طریق تنظیم وکالت نامههای با حق توکیل بلاعزل، اقدام به ثبت شرکت نموده و از اشخاص مذکور در سمتهای مدیرعامل، رئیس هیأت مدیره یا نایب رئیس استفاده مینمایند; بدون اینکه آن اشخاص خودشان اطلاعی از موضوع داشته باشند.
مدیر کل دفتر حقوقی و قراردادهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، با بیان اینکه ثبت اینگونه شرکتها، معمولاً به منظور عدم امکان شناسایی صاحبان واقعی درآمد و نهایتاً فرار از پرداخت مالیات انجام میشود، گفت: به دلیل خلاءهای قانونی، رویههای غلط موجود و سایر عوامل، ثبت اینگونه شرکتها در سالهای گذشته رشد قارچ گونه داشته است.
تاجمیر اضافه کرد: با ثبت اینگونه شرکتها و سو استفاده از عدم اطلاع و آگاهی افراد فاقد شرایط و بی بضاعت مانند کارتن خوابها، دست فروشان و غیره، معاملات کلانی به نام آنان انجام و فرار مالیاتی در سطح گستردهای شکل میگیرد.
وی ضمن هشدار به کسانی که به این نحو اقدام به ثبت شرکت به منظور فرار از پرداخت مالیات مینمایند، اعلام داشت: با رصد و اقدامات گسترده از طریق سامانهها و بانکهای اطلاعاتی، اینگونه شرکتها و عوامل سو استفاده کننده از آن، شناسایی و از طریق مراجع قضائی تحت تعقیب قضائی قرار میگیرند.
مدیر کل دفتر حقوقی و قراردادهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: به منظور پیشگیری از ثبت شرکتهای صوری، باید اقدامات لازم در هنگام ثبت شرکت از قبیل راستی آزمایی و بررسی اطلاعات موجود در بانکهای اطلاعاتی به عمل آید تا به نام اشخاص فاقد شرایط، شرکت به ثبت نرسد.
نظر شما