به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، گفت وگوی ویدئو کنفرانسی محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور با سردار عمر زاق اف، معاون نخستوزیر و وزیر تجارت خارجی و سرمایهگذاری ازبکستان برگزار شد.
در این جلسه طرفین توافق کردند مذاکرات کارشناسی برای تجدید موافقتنامه تجارت ترجیحی در این هفته آغاز شود و کمیسیون مشترک دوجانبه در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ در تهران برگزار شود. گفتنی است وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول طرف ایرانی در کمیسیون مشترک دوجانبه ایران و ازبکستان است.
در این گفت وگو محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتها و اشتراکات تاریخی، فرهنگی و دینی دو ملت ایران و ازبکستان اظهار کرد: امروز با عزم و اراده جدی که بین دو دولت وجود دارد، گسترش روابط دو کشور در عرصههای مختلف سرعت یافته که در افزایش ۴۰ درصدی حجم تجارت دو طرف در سال ۲۰۱۹ تجلی پیدا کرده است و این تحول، در راستای منافع دو ملت و مصالح منطقه است.
وی با بیان اینکه پس از ملاقات رؤسای جمهور دو کشور، تحول مثبت و سازندهای در روابط دوجانبه به وجود آمده است، افزود: تهران و تاشکند علاوه بر همسایگی از سرمایه عظیم تاریخی و مشترکات فرهنگی و دینی برخوردارند و استفاده از این ظرفیتها میتواند مناسبات و همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف به ویژه در عرصه اقتصادی را هر چه بیشتر در راستای منافع دو ملت تقویت کند.
نهاوندیان با اشاره به تأثیر شیوع کرونا بر کاهش حجم مبادلات اقتصادی دو کشور در ماههای اخیر خاطرنشان کرد: راههای متنوعی برای عبور از موانع موجود، وجود دارد که با فعال کردن این گزینهها میتوان کاستیها را جبران کرد.
وی همچنین با اشاره به تجربیات و توانمندیهای متخصصان ایرانی در عرصههای فنی و مهندسی گفت: تهران آمادگی دارد تجربیات خود را در این زمینهها در اختیار طرف ازبکستانی قرار دهد و دو طرف با حمایت از فعالیت اتاق مشترک بازرگانی و فعالان بخش خصوصی دو کشور میتوانیم در مسیر توسعه روابط تهران - تاشکند شتاب ایجاد کنیم.
ایران از شرکای مهم و برجسته جمهوری ازبکستان است
عمر زاق اف، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت خارجی و سرمایهگذاری ازبکستان نیز در این ارتباط ویدئوکنفرانسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم و برجسته جمهوری ازبکستان است، اظهار کرد: مصمم هستیم همکاریهای دو کشور را در عرصههای مختلف به ویژه در حوزه بازرگانی و اقتصادی هر چه بیشتر توسعه دهیم و چشمانداز روشنی برای توسعه بخش حمل و نقل بین دو کشور ترسیم کنیم.
معاون نخست وزیر و وزیر تجارت خارجی و سرمایهگذاری ازبکستان گفت: معتقدیم نزدیکی جغرافیایی و اشتراکات معنوی فرصت مناسبی است که با بهرهبرداری از آن میتوان سطح مناسبات اقتصادی بین دو کشور را چندین برابر وضعیت کنونی افزایش دهیم.
عمر زاق اف با ابزار خرسندی از فعالیت شرکتهای ایرانی در ازبکستان گفت: تاشکند از حضور سرمایهگذاران و شرکتهای فنی- مهندسی ایران در پروژههای اقتصادی و عمرانی استقبال و از فعالیت آنها حمایت میکند و علاقمند است همکاریهای علمی و فنی بین دو کشور گسترش یابد.
نظر شما