به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، پویا محمودیان معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارتخانه در خصوص تعداد فعالان حوزه صنایعدستی کشور گفت: در سامانه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اطلاعات ۵۰۰ هزار نفر در ۲۹۵ رشته و ۳۱ استان ثبت شده است. بهطور کلی تخمین ما حدود دو میلیون نفر فعال این حوزه است که ۷۵ درصد از این تعداد را زنان توانمند، خلاق و باذوق کشور تشکیل میدهند و در سه حوزه تولید، آموزش و ترویج و فروش فعالیت دارند.
او در خصوص فعالیت بانوان در این حوزه اظهار کرد: بسیاری از فعالان صنایعدستی بانوان روستایی و سرپرست خانوار هستند که مسئولیت معیشت خانواده را برعهده دارند. در سفرهای استانی سعی میکنم وقت ویژهای را به شنیدن دغدغهها و مشکلات خانمهای هنرمند اختصاص دهم و تا جایی که میتوانم به حل مشکلات و ایجاد فرصتها و بسترهای لازم کمک کنم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی در خصوص فعالیتهای وزارتخانه در زمینه گسترش صادرات و فرهنگ استفاده از صنایعدستی کشور بیان کرد: در زمینه فروش داخلی و خارجی به این شعار ایمان و باور داریم که صنایعدستی مثال عینی اقتصاد مقاومتی است. اگر روزی قرار باشد درهای کشور بسته شود آن صنعتی که به حیات خود بدون هیچ مشکلی ادامه خواهد داد صنایعدستی کشور است و مواد اولیه، دانش سنتی و نیروی انسانی خلاق در این حوزه سرمایههای این کشور محسوب میشوند.
محمودیان تصریح کرد: در سال جهش تولید همه تلاشمان این است که با فرهنگسازی در داخل کشور مردم را تشویق به استفاده از صنایعدستی در بعد کاربردی کنیم. این فرهنگسازی علاوه بر تأثیر فراوان در ارزآوری و اشتغالزایی در زمینه صادرات نیز بهعنوان سفیران فرهنگی و هنری کشور تأثیر زیادی دارد.
او به بازار داخلی و ترغیب استفاده جوانان در زندگی روزمره و پوشش اشاره کرد و افزود: صادرات و جاری بودن استفاده از صنایعدستی در محیط کاری، مناظر شهری و منازل برای ما حائز اهمیت است.
معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی در خصوص اصیل بودن کیفیت صنایعدستی در فروشگاهها توضیح داد: ما از سال ۹۷ بهصورت رسمی واردات صنایعدستی به کشور را ممنوع کردیم؛ اما قاچاق معضلی است که با آن دست به گریبانیم و با وضع دستورالعملها و شیوهنامه سعی در جلوگیری از آن داریم.
محمودیان تصریح کرد: یکی از مواردی که میتواند خیال خریداران صنایعدستی ایرانی را راحت کند، نصب نشانه اعتماد پشت شیشه یا ورودی مغازههای محل توزیع این صنایع است. فروشگاههایی که دارای این نشان هستند توسط کارشناسان ما ارزیابی شده و میتوانند برای خرید جنس اصیل مورد اطمینان باشند.
او به شناسنامه کردن محصولات صنایعدستی اشاره کرد و افزود: در این شناسنامه توضیحات کاملی در خصوص مواد اولیه بهکاررفته، تکنیکی که با آن روش محصول تولید شده و نام صنعتگر آن درج شده است. همچنین بازرسیها توسط کارشناسان ما در استانهای بهصورت دورهای انجام میشود و همکاریهایی نیز با اصناف در حال انجام است.
محمودیان با اشاره به راهاندازی پلتفرم ملی صنایعدستی، ادامه داد: این پلتفرم از نظر وسعت کاری زمانبر است که در حال راهاندازی آن هستیم. همچنین در تمامی بازارچهها و فروشگاههایی که تحت نظارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهویژه معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی برگزار میشود توسط کارشناسان ما ارزیابی میشوند که کالایی بهغیر از صنایعدستی ایرانی عرضه نشود.
نظر شما