سهم انتقال آب از زاینده رود به کاشان افزایش یافت!

به رغم ممنوعیت بارگذاری جدید بر حوضه آبریز زاینده رود و بلاتکلیفی طرح های انتقال آب سد و تونل کوهرنگ سه و بهشت آباد، سهم انتقال آب از زاینده رود به کاشان افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علی اکبر مرتضایی، فرماندار ویژه کاشان ۲۸ تیر امسال در نشست مشترک حفاظت از منابع شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل از افزایش سهم انتقال آب زاینده رود از ۵۰۰ لیتر به ۷۰۰ لیتر بر ثانیه خبر داد و اعلام کرد که مجوز انتقال آب صادر شده و مصوب شده است و برای اجرایی شدن آن باید به طور جد پیگیری شود.

اگرچه در این جلسه به طور دقیق هدف از افزایش انتقال آب از حوضه پر تنش زاینده رود به این منطقه مشخص نشده است اما فرمانداران هر دو شهرستان با اشاره به کمبود شدید منابع آبی، توسعه کشاورزی، کارآفرینی، رونق کسب و کار و فراهم شدن زمینه سرمایه گذاری در این مناطق را نیازمند تأمین آب دانستند. پیش از این در فروردین امسال نیز منصور غلامی، معاون امور عمرانی استانداری اصفهان گفته بود با توجه به اینکه امکان برداشت آب در ۲۴ ساعت از چاه‌ها میسر نیست، مقرر شد تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز کاشان از زاینده‌رود به ۷۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد.

بر پایه آمارهای موجود شهرستان کاشان با جمعیت بیش از ۳۶۸ هزار نفر و شهرستان آران و بیدگل با جمعیت بیش از ۱۰۳ هزار نفر در منطقه کویری شمال استان اصفهان قرار دارند و اهالی ۱۱ شهر و ۶۶ روستا از توابع این دو شهرستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب کاشان بهره مند هستند.

آب آشامیدنی مردم منطقه کاشان از افزون بر ۳۵۰ لیتر در ثانیه آب انتقالی از رودخانه زاینده رود و ۸۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق با میزان آبدهی ۲ تا ۲۰ لیتر در ثانیه تأمین می‌شود.

مجوز جدید برای افزایش انتقال آب از زاینده رود به منطقه کاشان در حالی صادر شده است که سال ۱۳۹۲ بر اساس بند (۲) مصوبات ۹ ماده‌ای دهمین جلسه شورای عالی آب، بارگذاری جدید بر منابع آب زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف تخصیص‌های استان‌ها (چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد) و شفاف سازی مصارف آب در این حوضه ممنوع شد.

سهم آب انتقالی به کاشان از زاینده رود در شرایطی افزایش می‌یابد که طرح‌های انتقال آب سد و تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد به اصفهان بلاتکلیف است و از سوی دیگر با توجه به پیش بینی‌ها حوضه آبریز زاینده رود از نظر بارش، پاییز و زمستان گرم و خشکی پیش رو دارد و از هم اکنون با تصویب برنامه سازگاری با کم آبی این استان، نیز در همه بخش‌ها برای کاهش مصرف آب در اصفهان تمهیداتی در نظر گرفته شده است.

در این پیوند عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه مجموع این تخصیص‌ها بر وضعیت حوضه و رودخانه زاینده رود تأثیر می‌گذارد، گفت: مشکل اساسی این است که حساب و کتاب دقیقی درباره منابع و مصارف این حوضه و رودخانه وجود ندارد که بتوانند نیازهای واقعی بخش شهری و کشاورزی را که حقابه دار بودند، تأمین کنند و اضافه آن را به جای (حوزه) دیگری تخصیص دهند.

بصیری در گفت و گو با خبرنگار ایمنا به افزایش سهم انتقال آب به کاشان و استان یزد اشاره و اظهار کرد: انتقال آب به یزد که قرار بود دو مترمکعب بر ثانیه باشد هم اکنون سه متر مکعب بر ثانیه منتقل می‌شود؛ سال‌ها است که می‌گویند به اصفهان آب منتقل می‌کنیم اما چگونه و چه زمانی منتقل شود، مشخص نیست در حالی که پیشاپیش برای صنعت فولاد یزد و شهرهای اطراف اصفهان آب برداشت می‌کنند و مصارف افزایش یافته اما هنوز تکلیف طرح‌های انتقال آب به این استان مشخص نیست.

وی افزود: مردم اصفهان را سال‌هاست که منتظر انتقال آب گذاشتند در حالی که باید بر اساس مصوبات، آب منتقل شود و پس از آنکه به زاینده رود منتقل و حق برداشت حقابه داران تأمین شد در دیگر مناطق آب توزیع کنند.

بصیری خاطرنشان کرد: سهم آب بسیاری از حقابه داران بخش کشاورزی برای صنعت، شرب و پمپاژهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری در بالادست، استان یزد و شهرهای اطراف صرف شده در حالی که هنوز منبعی جایگزین نشده است از این رو باید هر گونه واگذاری جدید پس از بهره برداری از طرح‌های انتقال آب به زاینده رود باشد.

کد خبر 435540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.