به گزارش خبرنگار ایمنا، کنکور سراسری طی سالهای گذشته به مهمترین موضوع حوزه آموزش کشور تبدیل شده و امسال نیز با شدت گرفتن شیوع بیماری کووید ۱۹ در خردادماه، همه پیشبینیها و برنامهریزیهای وزارت علوم برای برگزاری کنکور سراسری نقش بر آب شد.
ابتدا تصور این بود که با جابجایی یکی دو ماهه آزمونها، امکان برگزاری آنها ممکن میشود، اما امروز این مساله در هالهای از ابهام قرار گرفته و نگرانی مضاعفی را بر بار سنگین اضطرابهای داوطلبان افزوده است.
از آنجایی که زمان برگزاری کنکورهای دکتری و کارشناسی ارشد برای سومین بار متوالی به تعویق افتاد، تعدادی از داوطلبان، انتظار تعویق در زمان برگزاری آزمون سراسری ۹۹ را هم دارند.
تعویق کنکور سراسری یا تغییر زمان برگزاری آزمونهای سراسری از سوی داوطلبان، طی روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی مطرح میشود و به همین دلیل این روزها، شاهد اظهارنظرهای متفاوتی از سوی نمایندگان مجلس و متولیان امور آموزشی کشور در خصوص برگزار شدن یا نشدن آزمونهای سراسری دانشگاهها مطرح میشود.
واکنشها به برگزاری کنکور نهایتاً به صحن بهارستان و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی رسید و در همین راستا واکنش تند برخی نمایندگان علیه برگزاری آزمون در زمان اوج شیوع بیماری کرونا باعث شد تصمیمگیری برای برگزاری این آزمون به ستاد ملی مبارزه با کرونا سپرده شود.
در همین راستا، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هفته گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که همه آزمونهای ۹۹ در تابستان برگزار میشود؛ چرا که از شهریور کرونا با پیک بیماری فصلی آنفلوانزا نیز آمیخته میشود و کار کنکوریها را سختتر میکند و تعویق زمان برگزاری کنکور سراسری ۹۹ فایدهای جز تشویش اذهان داوطلبان آزمون ندارد.
احمد نادری، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در صفحه توئیتر خود اعلام کرده بود که اگر در موعد برگزاری کنکور، شاهد ادامه پیک دوم کرونا باشیم و وزارت علوم بر برگزاری کنکور سراسری در موعد تعیین شده اصرار کرده و تمکین نکند، ما در مجلس طرح دو فوریتی خواهیم داد چون نگرانی اصلی ما حفظ جان مردم است؛ البته در این باره هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
بسیاری کارشناسان این حوزه حالا از دغدغه تأمین سلامتی شرکت کنندگان در کنکور سراسری خبر میدهند، دغدغهای که نگرانی خانوادهها و داوطلبان را دو چندان کرده است.
باید دید که ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و نمایندگان مجلس میان تاخیر شروع سال تحصیلی و حفظ سلامت شرکت کنندگان کدام انتخاب خواهند کرد. در صورت برگزاری آزمون سراسری، نحوه برگزاری و رعایت پروتکلهای بهداشتی چگونه خواهد بود؟
تصمیم نهایی بر عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا است
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره میگوید که ستاد ملی مبارزه با کرونا در حال بررسی شرایط برگزاری کنکور است؛ زیرا در صورت تعویق کنکور سراسری، یکسال تحصیلی دانشجویان با تا خیر آغاز میشود و اعلام نتایج کنکور سراسری نیز بیش از دو ماه زمان میبرد.
به گفته وی در صورت برگزاری کنکور در موعد اعلام شده، سال تحصیلی از مهر آغاز نمیشود و در صورت تمدید و تعویق کنکور وضعیت شروع سال تحصیلی دانشجویان در هالهای از ابهام قرار میگیرد.
به گفته این نماینده مجلس، اکثر داوطلبان و خانوادهها با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا، در زمینه برگزاری کنکور سراسری نگرانیهایی دارند و معتقدند پروتکلهای پیش بینی شده توسط وزارت بهداشت و درمان قابل اجرا نبوده و خواستار تعویق برگزاری کنکور سراسری هستند.
شهریاری میگوید که برای برگزاری کنکور سراسری، وزیر علوم و سازمان سنجش به صورت انفرادی تصمیمگیری نمیکنند و تصمیم برگزاری کنکور بر عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا است؛ بنابراین وزیر علوم نباید مورد مواخذه قرار گیرد.
وی خاطرنشان میکند: همچنین کمیتهای به نام مبارزه با ویروس کرونا در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی راه اندازی شده که به صورت مستمر مباحث مربوط به نحوه برگزاری آزمونهای سراسری را بررسی میکند.
کنکور سراسری در موعد تعیین شده برگزار خواهد شد
محمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقد است که تصمیم برای تعویق کنکور سراسری یا تغییر زمان برگزاری آن بر عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
به گفته وی، روز گذشته کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس میزبان وزیر بهداشت و درمان بود. وی در این جلسه تاکید کرد که کنکور سراسری با رعایت جدی پروتکلهای بهداشتی برگزار شود و همچنین گفت که حوزههای برگزاری آزمون را افزایش میدهند. داوطلبان دارای شرایط ویژه و مبتلا به کرونا نیز در شرایط خاصی در آزمون شرکت خواهند کرد.
به گفته این نماینده مجلس، تاریخ اصلی برگزاری کنکور در اواسط تیرماه بود و به دلیل گسترش شیوع بیماری کرونا، حدود ۴۰ روز به تعویق افتاد. در کمیسیون آموزش اعلام شد که زمان برگزاری کنکور سراسری تابع اعلام نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا باشد.
به عقیده وحیدی، کمیسیون آموزش نمیتواند برای برگزاری کنکور سراسری تصمیمگیری کند، اما کنکور سراسری قطعاً برگزار خواهد شد مگر آنکه ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم متفاوتی اتخاذ کند.
وی خاطرنشان میکند: بهتر است داوطلبان به جوهای ایجاد شده اعتنایی نکرده و برای شرکت در کنکور سراسری آمادگی لازم را داشته باشند. امیدواریم در اواخر مردادماه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار داوطلب بتوانند در کمال آرامش در کنکور سراسری شرکت کنند.
نظر شما