به گزارش ایمنا دانشمندان شش نوع متمایز از بیماری کرونا را که هر کدام مجموعه خاصی از علائم را دارند شناسایی کردهاند که میتواند به پزشکان در پیشبینی اینکه کدام بیماران در معرض خطر بیشتری هستند، کمک کند. اعتقاد بر این است که اشکال مختلف این بیماری شدت آن را در بین مبتلایان مشخص میکند. علاوه بر این نوع بیماری مشخص میکند که آیا بیمار در بیمارستان به پشتیبانی تنفسی نیاز دارد یا خیر.
محققان کالج کینگ لندن، گفتهاند که این امر در تصمیمگیری در مورد درمان ویروس در طول موج دوم احتمالی تأثیر عمدهای خواهد داشت و میتواند زندگیهای بسیاری را نجات دهد.
انواع بیماری کرونا
با وجود اینکه سرفه مداوم، تب و از دست دادن حس بویایی معمولاً به عنوان سه علامت کلیدی بیماری کووید ۱۹ مشخص میشوند، اطلاعات جمع آوری شده از ۱۶۰۰ نفر در بریتانیا و آمریکا نشان میدهد که افراد میتوانند طیف وسیعی از علائم مختلف را تجربه کنند. این علائم شامل سردرد، درد عضلانی، خستگی، اسهال، گیجی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و سایر موارد است.
دانشمندان این ۶ گروه و علائم آنها را این گونه طبقه بندی کردهاند:
- شبیه آنفلوانزا بدون تب: سردرد، از دست دادن حس بویایی، درد ماهیچهای، سرفه، گلو درد، درد قفسه سینه و نداشتن تب
- شبیه آنفلوانزا همراه با تب: سردرد، از دست دادن حس بویایی، سرفه، گلودرد، گرفتگی صدا، تب و بی اشتهایی
- درگیر کننده معده و روده: سردرد، از دست دادن حس بویایی، بی اشتهایی، اسهال، گلودرد، درد قفسه سینه، بدون سرفه
- شدید سطح یک با علامت بارز احساس خستگی و کوفتگی: سردرد، از دست دادن حس بویایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، درد قفسه سینه، خستگی
- شدید سطح دوم: با علامت بارز گیجی و سردرگمی: سردرد، از دست دادن حس بویایی، بی اشتهایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، سردرگمی، درد ماهیچهای
- شدید سطح سوم با علائم بارز تنفسی و شکمی: سردرد، از دست دادن حس بویایی، بی اشتهایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، سردرگمی، درد ماهیچهای، تنگی نفس، اسهال، درد شکمی
دانشمندان گفتهاند که نتایج بیماران بسیار متفاوت است؛ از علائم خفیف مانند آنفولانزا یا یک تحریک پوستی ساده گرفته تا بیماری شدید یا مرگ.
محققان شش دسته علائم، که در نقاط مشابه در پیشرفت بیماری ظاهر شدند، و میزان احتمالی شدت هرکدام را شناسایی کردهاند. تیم تحقیقاتی پشت این مطالعه گفتهاند که در حالی که برخی از علائم ذکر شده مانند سردرگمی، درد شکم و تنگی نفس به طور کلی با کرونا مرتبط نیستند، اما از ویژگیهای خطرناکترین شکل آن به شمار میروند.
آمار انواع کرونا
دانشمندان کشف کردهاند که تنها ۱/۵ % از بیماران دسته ۱، ۴/۴ ٪ از افراد دسته ۲ و ۳/۳ % از افراد دسته ۳ نیاز به پشتیبانی تنفسی در بیمارستان دارند.
این ارقام برای دستههای ۴، ۵ و ۶ به ترتیب ۸/۸ ٪، ۹/۹ ٪ و ۱۹/۸ ٪ است. مثلاً در حالی که تقریباً نیمی از بیماران دسته ۶ در بیمارستان به سر میبرند، فقط ۱۶ ٪ از افراد دسته ۱ وضعیت مشابه دارند.
محققان میگویند که به طور کلی بیماران دستههای ۴، ۵ یا ۶ افراد پیر یا دارای ضعف بیشتر هستند و به احتمال زیاد اضافه وزن دارند و نسبت به مبتلایان به نوع ۱، ۲ و ۳ دارای بیماریهای زمینهای مثل دیابت یا بیماریهای ریوی هستند
مزیت شناسایی نوع بیماری کرونا
پس از شناسایی انواع مختلف بیماری کرونا، آنها اطلاعات مربوط به سن، جنس، BMI و بیماریهای زمینه آنها را با علائمی که در طی ۵ روز از شروع بیماری جمع آوری شده بود، کنار هم قرار دادند. این امر به آنها امکان میداد تا مدلی را طراحی کنند که سریعتر و با دقت بیشتری پیش بینی میکند که هر بیمار به کدام نوع از کرونا مبتلا شده و چقدر احتمال دارد که نیاز به بستری در بیمارستان و پشتیبانی تنفسی داشته باشد.
دکتر کلر استیوز، از کالج کینگز لندن، گفت: این یافتهها تأثیر مهمی در مراقبت و نظارت بر افرادی که در برابر ویروس کرونا آسیبپذیرترند، دارند. اگر بتوان پیش بینی کرد که این افراد در روز پنجم چگونه هستند، به اندازه کافی وقت داریم که از آنها نگهداری کنیم و مداخلات اولیه مانند میزان اکسیژن خون و قند و مصرف آب به اندازه کافی توسط بیمار را کنترل کنیم از بستری شدن او در بیمارستان جلوگیری شده و جان او نجات داده میشود.
نظر شما