به گزارش ایمنا، محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گویی با روزنامه صبح نو به تشریح ویژگیهای شخصیتی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق کشور پرداخت و گفت: آقای احمدی نژاد، شوخی یا جدی، دنبال رهبری ایران و رهبری جهان و بعد از آن هم دنبال رهبری حومه جهان است. آقای احمدینژاد، فرد زیرکی است و دست روی نقاط حساس میگذارد و رفتارهایش، بیشتر اپوزیسیونی است تا پوزیسیونی و به همین دلیل هم ممکن است در بدنه جامعه، مقداری رأی برای خودش جمع کند.
بخشهایی از این گفت و گو را در زیر میخوانید:
میخواهند حرفهایی که جرأت ندارند خودشان در برابر نظام بزنند را احمدینژاد برایشان انجام بدهد؛ یا مثلاً آقای خوئینیها که نقشش در ایجاد این روابط و عوامل و تندرویها بسیار پررنگ بوده، میخواهد با نوشتن یک نامه، یک جهتی بکشد؛ خب اصلاحطلبان میخواهند همین کار را احمدینژاد هم انجام بدهد تا اینگونه جلوه بدهند که منتقدان نظام، از هر دو طیف هستند؛ حتی یکسری از ضدانقلابیهای آن طرف آب، به این عقلانیت رسیده و صراحتاً هم گفتهاند که ما نظام اسلامی را قبول نداریم اما به هم ریختن این نظام را بدون اینکه یک طرح و نقشه راهبردی داشته باشیم، به ضرر ایران و ایرانی میدانیم اما بعضی از دوستان داخلی، در همین حد هم عقلشان نمیرسد.
* (درباره ائتلاف اصلاحطلبان با برخی نیروهای اصولگرا در انتخابات سال آینده) بستگی به این دارد که چه نیروهایی تأیید صلاحیت میشوند؛ مثلاً در سال ۹۲، آقای عارف در نگاه اصلاحطلبان، اصلاحطلبتر از آقای روحانی بود اما اصلاحطلبان به این نتیجه نرسیدند که اگر آقای عارف رئیسجمهور شود، خواهد توانست برای آنها، رئیسجمهوری فعال و سمبل و موفق شود؛ بنابراین ترجیح دادند که روحانی باشد اما عارف نباشد. من یک مثال شاد هم بزنم. یک زمان میگفتند که برای افزایش سطح حضور مردم در انتخابات سال ۱۴۰۰، باید چه کنیم؟ من به شوخی میگفتم که احمدینژاد و خاتمی را تأیید کنید [با خنده]؛ البته با تأیید این دو نفر، شاید مشارکت به ۹۰ درصد برسد اما در عوض، یک اتفاق خواهد افتاد، یعنی این اتفاق [تأیید صلاحیت احمدینژاد و خاتمی]، شاید یک رویداد کاملاً ضد امنیت ملی شود؛ بنابراین برای پاسخ به سوال شما باید بگویم که بستگی دارد چه کسانی تأیید میشوند؛ مثلاً الان چند نفر از وزرای فعلی و سابق آقای روحانی در مظان نامزدی هستند. از طرف دیگر، آدمهای زیادی هم هستند که در افواه، احتمال آمدنشان میرود.
* اما در مجموع، چون در کشور چند حزب چارچوبدار مشخص نداریم، متأسفانه معمولاً روسایجمهور ما به خصوص این سه نفر اخیر [خاتمی، احمدینژاد و روحانی]، در آن یکی، دو ماه منتهی به انتخابات، رشد و نضج پیدا کردند. این را هم بگویم که مردم ما معمولاً میخواهند به کسی رأی بدهند که فکر میکنند واقعاً رأی میآورد؛ یعنی بهاصطلاح نمیخواهند رأی شأن حرام شود. متأسفانه انتخاب روسایجمهور در کشور ما، کاملاً اتفاقی و شانسی است. اینکه میگویم نمیتوانم از انتخابات آینده تحلیلی ارائه کنم، به این خاطر است که شرایط واقعاً مشخص نیست و این، خیلی بد است؛ دلیلش هم این است که ما در کشورمان، سه، چهار حزب شناسنامهدار و چارچوبدار نداریم.
* (درباره گزینههای دولت در انتخابات): آذریجهرمی، اردکانیان، طیب نیا و … حتی آقای ظریف و نمکی؛ یا مثلاً آقای جهانگیری اگر در دور دوم دولت، معاون اول نمیشد و خودش را درگیر آقای روحانی نمیکرد، شاید برای اصلاحطلبان، گزینه قابل قبولی میشد.
* (درباره حضور لاریجانی در انتخابات آینده) واقعاً نمیدانم؛ البته آن بحث مشاوری که گفتید، مشاورت گهگدار بود؛ یعنی آقای لاریجانی گاهاً از من، نظر مشورتی میخواست و من هم نظری میدادم. اینطوری نبود که آقای لاریجانی بخواهد در مباحث سیاسی، از من مشورت بگیرد. حتی در همین انتخابات اخیر، من معتقد بودم که آقای لاریجانی باید نامزد میشد اما نشد. آقای لاریجانی ویژگیهای مثبت زیادی دارند که یکی از آنها، محاسبهگری است. آمدن یا نیامدن ایشان، معمولاً با محاسبهگری انجام میشود و فعلاً برای این محاسبهگری، زود است؛ مثلاً نظرسنجیهای اسفند یا فروردین، میتواند فضا را برای نامزدها روشن کند اما الان زود است.
نظر شما