به گزارش خبرنگار ایمنا، زهرا صدراعظم نوری در جلسه علنی امروز (یکشنبه) شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: پیشتر سازمان آتشنشانی پس از بازدید بیش از ۳۳ هزار ساختمان پرخطر و میان خطر، اخطاریههای لازم را برای آنها صادر کرده است.
وی با بیان اینکه ۲۶ درصد حریقها مربوط به ساختمان و ۵۴ درصد از حریقهای ساختمانی مربوط به کاربری مسکونی است، افزود: ساختمان پنج طبقه کلینیک سینا کاربری مسکونی داشته و به دلیل تغییر کاربری، مطابق با رأی قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰، مالک مکلف به بهرهبرداری مجاز از ملک بوده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: مسقف کردن حیاط جنوبی با پروفیل سبک و ایجاد سقف غیر اساسی به منظور ایجاد سایبان، تبدیل ۴۰۵ متر مربع واحد مسکونی به کاربری بهداشتی و درمانی و راهاندازی آسانسور بهداشتی و درمانی به مساحت هفت متر مربع و تبدیل مسکونی به اداری در طبقات همکف، اول و دوم به مساحت ۶۱۵ متر و ۷۵ متر راه پله اداری به عنوان خلاف مازاد تراکم از جمله تخلفات ساختمانی این کلینیک بوده که به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شده است.
وی ادامه داد: کمیسیون ماده ۱۰۰ رأی به تعطیلی و یا قلع مستحدثات زائد و اعاده به وضعیت مجاز ظرف دو ماه و همچنین تخریب و جمعآوری پروفیل سبک و سقف غیراساسی داده است.
نوری خاطرنشان کرد: بازدید و صدور دستورالعمل ایمنی در سال ۹۴، صدور نامه استنکاف از اجرای دستورالعمل در سال ۹۶، بازدید مجدد در سال ۹۷ و صدور اخطاریه در همان سال از جمله اقدامات سازمان آتش نشانی برای جلوگیری از وقوع حادثه بوده اما مالک مدعی شده که گزارش فوق با واقعیت تطابق ندارد و بر اساس تجربیات خودش و نه اصول سازمان آتشنشانی نسبت به ایجاد دو دستگاه شیلنگ آب آتشنشانی با پمپ فشار قوی و چندین کپسول اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه نخستین تیم آتش نشانی حدود پنج دقیقه بعد از اعلام به محل رسیده، اضافه کرد: ساعت ۲۰ و ۴۶ دقیقه آتشسوزی گسترده در مرکز درمانی سینا به سامانه ١٢۵ سازمان آتشنشانی اعلام میشود و نیروهای آتش نشانان از چهار ایستگاه شش، ۶۴، ۸۸ و ۱۰۵ به محل حادثه اعزام شدند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به دلیل انفجارهای پی در پی در محل ورودی ساختمان دسترسی آتش نشانان سخت و از طریق پشت بام و نورگیر طبقه سوم اقدام به ورود شده است؛ آتش نشانان پس از حدود ۴۵ دقیقه به محبوسین دسترسی پیدا کرده و از طریق پشت بام این افراد به بیرون انتقال دادهاند. ۲۰ نفر از محبوسین در ساختمان نجات یافته و ۱۹ نفر فوت شدند.
وی افزود: در این ساختمان از حیاط به عنوان انبار سازه موقت پروفیلی با سقف ایرانیتی عایق شده با پشم شیشه مملو از لوازم دارویی و قابل اشتعال بیمارستانی و داروخانه در معبر ورودی ساختمان و دپوی تعداد قابل ملاحظه دستگاه سیلندر اکسیژن ۵۰ کیلویی و نیتروژن در محل بهطور غیر اصولی یهرهبرداری شده است.
نوری نصب غیراصولی کولر آبی بر روی سقف انبار فلزی غیرمجاز را یکی از دلایل بروز حادثه دانست و تصریح کرد: به گفته شاهد حادثه جرقه اول در این قسمت مشاهده شده و نبود امکان دسترسی به پلکان ساختمان از طریق پشت بام به دلیل دپوی لوازم قابل اشتعال در پشت در و پاگرد منتهی به پشت بام، جانمایی نامناسب جعبههای فایر باکس و آتش خاموش کنهای دست، اجرای غیر اصولی درهای خروجی بین بخش و راه پلهها موجب حریق شده است.
وی گفت: علاوه بر این دپوی نامناسب سیلندر های اکسیژن و نیتروژن، نبود پله فرار اضطراری، تصرف پشت بام با ایجاد کاربری دفتر اداری و دپو مواد قابل اشتعال، حذف نورگیر در طبقات و ایزوله کردن اتاقهای عمل در طبقه آخر، نبود حوزه بندی حریق در سقف کاذب در طبقات که در نتیجه هنگام حریق، دود به طبقات نفوذ میکند، طراحی نامناسب سیستم اعلام و اطفا حریق و غیر فعال بودن آن هنگام وقوع حادثه، قرار گرفتن باکس حدود ۱۰ کولر گازی و کندانسورهای مربوطه در فضای نامناسب، اجرای دیوارههای جدا کننده و بازسازی فضای داخلی مجموعه در سنوات آتی با مصالح قابل اشتعال، سیمکشی غیراصولی در مجموعه و قرار گرفتن تابلو برق در راه پله از جمله موارد ناایمنی موجود در این ساختمان بوده است.
نظر شما