محمد مغزی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تنظیم این طرح برای سه دوره پنجساله کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، اظهار کرد: در این طرح جامع که مراحل تصویب آن در شورای ترافیک استان و کشور در حال انجام است، اقداماتی مانند اصلاحهای هندسی، یکطرفه کردن معابر، اجرای تقاطعهای غیر همسطح و میدان در کنار پیشبینی خطوط انبوهبر، ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی و برخی اصلاحات در کارهای عمرانی گذشته در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این طرح نقشه تمامی فعالیتهای ترافیکی ۱۵ سال آینده نجفآباد را تعیین میکند، خاطرنشان کرد: در جلسه اخیر شورای عالی ترافیک استان، فاز استانی طرح به تصویب رسید تا در آینده نزدیک، بقیه بخشهای طرح که تصویب آنها مرتبط با قسمت اول است نیز در دستور کار بررسی و تصویب قرار گیرد.
شهردار نجفآباد با اشاره به انجام مراحل مطالعاتی تدوین این طرح، گفت: در اولین گام جمعآوری اطلاعات فرادست همچون طرح جامع، طرح تفصیلی، قطار شهری در دستور کار قرار گرفت و کار در ادامه با آمارگیری میدانی سنگین در مواردی مانند میزان ترددها، نقطه شروع و اتمام ترددها، نوع وسیله مورد استفاده و علت سفر پیگیری شد و اطلاعات استخراج شده به کمک الگوها و نرمافزارهای علمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
وی با اشاره به طراحی نجفآباد براساس ایده شیخبهایی به صورت معماری شطرنجی، اضافه کرد: این حالت به عنوان یک امتیاز مهم باعث شده تا علیرغم گذشت نزدیک به ۴۰۰ سال از بنیان گذاشتن این شهر، افزایش جمعیت و تغییر اساسی در نوع وسایل نقلیه مورد استفاده، در بیشتر نقاط با وجود برخی محدودیتها، گره ترافیکی کور نداشته باشیم.
شهردار نجفآباد با اشاره به اقدامات انجام شده در سالهای اخیر، تصریح کرد: هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم و تدوین طرح جامع ترافیک باعث خواهد شد تمامی فعالیتهای عمرانی در سطح مناطق پنجگانه بر اساس اصول علمی و کارشناسی بیشتر انجام شود و معضلات موجود به تدریج کاهش پیدا کنند.
مغزی خاطرنشان کرد: براساس آمارهای موجود که با تلاش کارشناسان شرکت مشاور طرح جامع ترافیک تهیه شده است، در حال حاضر روزانه به طور متوسط نزدیک به ۷۰۰ هزار سفر درون شهری در نجفآباد انجام میشود که از این میزان ۷۲ درصد به شکل سواره و ۱۸ درصد پیاده انجام میشود.
وی با بیان اینکه ۶۴ درصد سفرهای سواره با وسیله شخصی، ۱۷ درصد موتورسیکلت و ۱۹ درصد با اتوبوس، تاکسی و دوچرخه انجام میشود، ادامه داد: تعداد کل خودروهای فعال شهر بالغ بر ۵۸ هزار دستگاه برآورد شده که با توجه به ضریب سرنشین این ناوگان با عدد ۱.۲ دهم، تشویق شهروندان به استفاده از وسایل نقلیه عمومی اهمیت ویژهای پیدا میکند.
شهردار نجف آباد عنوان کرد: مطابق طرح جامع ترافیک، برخی اقدامات مانند تعریض معابر مرکزی شهر صحیح نیست و باید بیشتر توان خود را روی احداث یا تکمیل دسترسیهای شمال به جنوب یا شرق به غرب متمرکز کنیم تا در مجموع جذابیت تردد از مرکز شهر کاهش یابد.
نظر شما