پروژه‌های ۱۴۰۰ در شهرداری‌های سراسر کشور حمایت می‌شود

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: شهرداران شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت یک پروژه را تعریف کنند و حتما تا پایان دولت به اتمام برسد البته این پروژه‌ها حمایت می‌شود.

به گزارش ایمنا، مهدی جمالی نژاد در نشست کاری شهرداران و رؤسای شورای اسلامی شهرها و شهرستان‌های خراسان جنوبی، از حمایت سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از پروژه‌های عمرانی شهرداری شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت با عنوان پروژه‌های ۱۴۰۰ خبر داد.

وی افزود: این پروژه‌ها در قالب پروژه‌های ۱۴۰۰ در سراسر کشور حمایت خواهد شد و فقط پروژه‌هایی حمایت می‌شود که دارای طرح و برنامه مشخص باشند.

معاون وزیر کشور گفت: در بحث مدیریت پسماند اعتبارات خوبی دریافت شده و با اینکه اولویت با شهرهای شمال کشور است، اما خراسان جنوبی را ویژه خواهیم دید.

وی عنوان کرد: شهرداری‌ها می‌توانند برای کاهش هزینه در مدیریت پسماند و حمل و نقل از ظرفیت شرکت‌های منطقه‌ای استفاده کنند.

جمالی نژاد افزود: در خصوص تأمین تجهیزات طبق تفاهم‌نامه یک سوم بین شهرداری، استانداری و سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها حاضریم تا هر اندازه که نیاز باشد، کمک کنیم.

وی ادامه داد: تفاهم‌نامه‌های خوبی در استان با بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) منعقد شده که در قالب این تفاهم‌نامه‌ها هر کمکی لازم باشد، چشم‌پوشی نخواهیم کرد.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با تاکید بر اینکه شهرداران ضریب ماندگاری مسافران را با ایجاد زیرساخت‌ها در شهرشان فراهم کنند، افزود: معرفی میراث فرهنگی و معنوی کمک شایانی به این حوزه خواهد کرد.

وی اظهار کرد: متأسفانه در معرفی شهرها خیلی ضعیف هستیم و شهرداران باید حق مردم خود را مطالبه کنند، متولیان هم با ایجاد تورهای تخصصی بعد از کرونا تجربه شهرداران موفق را به اشتراک بگذارند.

جمالی نژاد گفت: مدتی که در سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها مشغول بودم کشور سخت‌ترین شرایط ممکن را گذرانده که در طول تاریخ بی‌سابقه است.

وی افزود: نوروز ۹۸ بیش از ۲۵ استان کشور درگیر سیل شدند و ۱۶۰ هزار منزل مسکونی تخریب شد، قضیه سهمیه‌بندی بنزین، کرونا، قرنطینه و تحریم‌های ظالمانه یکی پس از دیگری شرایط را سخت کرد.

وی گفت: با همه مشکلات اما از خیلی کشورهایی که ادعا داشتند، بهتر عمل کردیم زیرا خیلی از آنها سیل و دیگر مسائل را نداشتند و تحریم هم نبودند.

معاون وزیر کشور افزود: از سال گذشته عملیات اجرایی ۴۰ هزار پروژه جدید زودبازده را در روستاها و شهرهای کوچک با همکاری بسیج سازندگی در استان‌ها شروع کردیم که ۳۰ هزار از آنها تاکنون به بهره‌برداری رسیده است.

وی اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود باید اعتقاد داشته باشیم که با ظرفیت و استفاده از توان خودمان می‌توانیم زمینه‌ساز پیشرفت و توسعه شویم و این باور باید در شهرداری‌ها و شوراها با جدیت تقویت شود.

جمالی نژاد تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده‌اند که اقتصاد کشور نباید به درآمدهای نفتی متکی باشد و در حال حاضر یک الزام عمده مدیریت شهری باید اتکای روزافزون به ظرفیت‌های شهر به جای اتکا به درآمدهای نفتی و کمک‌های دولتی باشد.

وی افزود: در وضعیت کنونی کشور باید به دنبال آن باشیم که اتکای اقتصاد کشور به نفت را کاهش دهیم و شهرداری به عنوان یک نهاد مستقل و غیردولتی باید به خودش متکی باشد و با استفاده از ظرفیت موجود شهر را اداره کند.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها کشور تاکید کرد: شهرداری‌ها زمینه را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف شهری فراهم کنند تا به عنوان یک نهاد مستقل وابسته نباشند.

وی گفت: تا وقتی بحث‌های مربوط به نفت نبود، به دنبال درآمد پایدار نرفتیم و شهرداری‌ها هم همین طور اقدام کنند زیرا قوی شدن فقط مربوط به حوزه‌های نظامی نیست بلکه حوزه‌های شهر و روستا را هم شامل می‌شود.

جمالی نژاد با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید به کمک دولت و مدیریت شهری بیاید گفت: انتظار داریم بخش خصوصی ضمن اینکه باید باری از دوش دولت و مدیریت شهری بردارد، بتواند با اتکا به ظرفیت‌های خود در حوزه اشتغالزایی برای جوانان هم نقش آفرین بوده و به توسعه استان و شهرها و روستاهای آن کمک کند.

وی افزود: مردم باید بتوانند در تعیین سرنوشت شهر و محله خود مشارکتی فعال و مؤثر داشته باشند و تمامی شهروندان باید احساس کنند که نقش آنها در اداره شهر تعیین کننده است که این مهم نیازمند توجه لازم اعضای شوراهای اسلامی شهرها و شهرداری‌ها به انتظارات مردمی از مدیریت شهری است.

منبع: ایرنا

کد خبر 429298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.