به گزارش ایمنا، کمال خجندی، شاعر نامور و عارف سده هشتم، از خجند برخاست و در تبریز، چهره در نقاب خاک کشید. او پیونددهنده ملتهاست و اشعارش جریان زلال جویباریست که در قلمرو محیطی خاص نمیگنجد و زبان مشترک همه ملل اکو است.
«روزگار و آثار کمال خجندی» اثر بدرالدین مقصودزاده است که با مقدمه سرور بختی، رئیس این نهاد بینالمللی و مقدمه دکتر نظامالدین زاهدی، سفیر تامالاختیار جمهوری تاجیکستان در ایران به زیور طبع آراسته شده است.
دکتر مقصودزاده، پژوهشگر و استاد دانشگاه ملی تاجیکستان، از زمره کمالشناسان برجستهای است که سه دهه از فعالیت علمی و پژوهشی خود را وقف تحقیق و بررسی احوال و آثار سخنسرای خجند کرده و با تصحیح، نشر و معرفی اشعار کمال، نقش مؤثری در شناخت بیشتر چهره شاعرانه کمال و تعیین کردن جایگاه او در تاریخ غزلسرایی داشته است.
نویسنده در کتاب حاضر کوشیده است که طی سه فصل، با بیان ابعاد مهمی از مسائل اجتماعی زمان کمال، تصویر روشنی از روزگار و آثار، افکار و اندیشههای تصوفی و عرفانی و همچنین ویژگیهای زبان، مهارت شاعری و سبک سخنوری شاعر، به دوستداران ادب فارسی ارائه کند.
این کتاب که برای بار نخست توسط شاهمنصور شاهمیرزا خواجهاُف، کارشناس فرهنگی میز تاجیکستان به فارسی برگردان شده است و با کوشش زهرا اصلانی، ویرایش ادبی و صفحهآرایی شده، از حیث گشودن عرصههایی جدید در سیر کمالپژوهی و ارائه شمایی واقعی از سیر کمالشناسی در عرصههای مختلف اجتماعی و فکری، حائز اهمیت است.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی مؤسسه فرهنگی اکو
نظر شما