به گزارش ایمنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل بیمه مرکزی بر اساس این آمار، مبلغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب در حدود ۵۹.۱ و ۳۳.۳ هزار میلیارد تومان است و بدین ترتیب رشد حق بیمه تولیدی و رشد خسارت پرداختی نسبت به سال گذشته به ترتیب در حدود ۳۵.۸ و ۱۸.۲ درصد است.
همچنین در بررسی سهم شرکتهای بیمه در بازار، ۹ شرکت بیمه به ترتیب: ایران ۳۱.۴ %، آسیا ۱۰.۲ %، دانا ۸ %، دی ۸.۶ %، پاسارگاد ۵.۵ %، البرز ۵.۳ %، پارسیان ۴.۸ %، کوثر ۴.۱ % و معلم چهار درصد، در مجموع حدود ۸۰.۱ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و ۱۹.۹ درصد مابقی حق بیمه، توسط ۲۰ شرکت بیمه دیگر تولید شده است که احتمال دارد سهم شرکتهای بیمه پس از حسابرسی صورتهای مالی آنها نسبت به آمار اولیه تغییر اندکی داشته باشد.
در ادامه این گزارش، نسبت خسارت بازار با حدود ۸.۴ واحد کاهش در مقایسه با سال قبل ۵۶.۳ درصد اعلام شده است که در محاسبه این نسبت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حقبیمه تولیدی برحسب درصد)، مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حقبیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینههای اداری- عمومی شرکتهای بیمه در نظر گرفته نمیشود.
در سال ۱۳۹۸، سه رشته بیمهای درمان، حوادث راننده و شخص ثالث- مازاد (به ترتیب با ۷۳.۹، ۷۳.۱ و ۶۷.۴ درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند. بر اساس این گزارش، در سال گذشته حدود ۸۰.۷ میلیون بیمه نامه صادر و حدود ۲۳.۹ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است که نسبت به سال گذشته به ترتیب ۱۴.۳ درصد افزایش و ۵۱.۷ درصد کاهش داشته است. شایان ذکر است، کاهش در تعداد موارد خسارت پرداختی به دلیل کاهش (۵۵.۳ درصدی) این تعداد در بیمه درمان با سهم عمده (۸۷.۱ درصدی) از تعداد خساراتهای پرداختی بازار بیمه بوده است.
در ادامه سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه به ترتیب حدود ۶۸.۶ و ۶۶.۱ درصد اعلام شده است. همچنین سهم سه رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، درمان و زندگی به ترتیب حدود ۳۴.۵، ۲۲.۹ و ۱۴.۷ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی بازار بیمه کشور است.
نظر شما