به گزارش ایمنا، محمد عیدی درباره رونمایی از مجموعه اَبَر بازیهای جدید از سوی اداره تفریح سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در باغ بانوان پردیس اظهار کرد: یکی از فلسفههای وجودی معاونت فرهنگی و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری طبق مأموریتهای محوله، غنیسازی اوقات فراغت شهروندان است.
وی افزود: جامعهشناسان این حوزه به چهار نوع اوقات فراغت شامل خلأ فراغت، فراغت انفعالی، نیمه فراغت و فراغت فعال اشاره میکنند که نشاط انگیزترین و سالمترین آنها فراغت فعال موسوم به تفریح است. همچنین خلأ فراغت معضلی اجتماعی است و فراغت انفعالی نیز کنشگری فرد را سلب میکند، در حالی که میتوانیم با فراغت فعال نشاط اجتماعی را افزایش دهیم و بهزیستی فرهنگی را به شهر بیاوریم.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه فراهم کردن بسترهای تفریح و آموزش به شهروندان برای پر کردن اوقات فراغت از وظایف ما است، ادامه داد: تمام بخشهای معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان این رسالت را بر دوش دارند، ضمن اینکه باید نهادهای مدنی را نیز به میدان بیاوریم تا برای کاهش آسیبهای اجتماعی به عنوان یک راهبرد، تفریح را نهادینه کنند.
وی گفت: به دلیل اهمیت این موضوع ادارهای با عنوان اداره تفریح در ذیل معاونت ورزشی در سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان فعالیت میکند که مأموریت دارد به طور تخصصی روی این موضوع برای تمام شهروندان بهخصوص کودکان و نوجوانان کار کند؛ چراکه تفریح بستری بسیار مناسب برای آموزش لذتبخش و انتقال آموزههای شهروندی است.
به گفته عیدی، این سازمان در این زمینه دو راهبرد را در پیش گرفته است؛ نخست اینکه هر سال متناسب با سلایق مردم و مخاطبان خود الگوهای تفریح سالمی ارائه دهد که در چند سال اخیر در این راستا اهتمام جدی صورت گرفته است، چون تکرار این الگوها میتواند موجب دلزدگی شود و دوم اینکه، این تفریحات عرصهمحور و با رویکرد گفتمان خانواده برگزار شود و تمام ابعاد و اضلاع خانواده در آن حضور داشته باشند.
وی اضافه کرد: در همین راستا سال گذشته با همکاری معاونان فرهنگی مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان، این تفریحات را به بیشتر محلات شهر اصفهان به خصوص محلات محروم بردیم و به نوعی، برنامهها به درب خانه مردم رفت که اتفاق خوبی بود و امیدوارم ادامه پیدا کند. ضمن اینکه به نظر میرسد این نوع نگاه در تأمین حقوق فرهنگی شهروندان نیز نقش بارزی دارد، چراکه معتقدیم شهروندان باید با طی کمترین مسافت و صرف کمترین زمان به خدمات فرهنگی تفریحی برسند.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان افزود: این سازمان نقطه آغاز این فرآیند است و ادامه فرآیند باید به صورت کنشی مردمی در دل نهادهای مدنی شکل گیرد و ما تسهیلگر این فرآیند باشیم، کما اینکه در گذشتهای نهچندان دور مردم خالق تفریح بودند و نه مصرفکننده آن و به این نکته نیز توجه داریم. یعنی اگر شهروندان برای غنیسازی اوقات فراغت بر اساس نظام ارزشی و هنجاری خلق تفریح کنند، بسترساز شهر خلاقی میشویم که در پی تحقق آن هستیم.
وی درباره همکاری با نهادهای رسمی از جمله آموزش و پرورش در این خصوص گفت: در کنار نهادهای مدنی، به سوی نهادهای رسمی که مخاطب ما باشند دست کمک دراز میکنیم. تعداد زیادی از مخاطبانی که جامعه هدف ما هستند شامل کودکان، نوجوانان و جوانان مخاطبان نهاد سترگ آموزش و پرورش نیز هستند و از طریق مدارس به این بخش از مخاطبان خود میرسیم.
به گفته وی، به جز آموزش و پرورش، ادارهکل ورزش و جوانان استان نیز که متولی حوزه تخصصی فراغت در بخش سلامت جسمی بوده از این دانش و کارشناسی برخوردار است؛ چه در قالب ساختار رسمی و چه در قالب ساختار مدنی که شامل هیئتهای ورزشی میشود، لذا سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان هر دو ساحت نهادهای مدنی و نهادهای رسمی را برای همکاری مدنظر دارد که نهادهای رسمی بعضاً در سیاستگذاری نیز فعال هستند.
عیدی به وجود احادیث فراوان ائمهاطهار (علیهمالسلام) و آموزههای دینی در حوزه تفریح و اوقات فراغت اشاره و تصریح کرد: بزرگان دین ما بر این نیاز انسان تأکید کردهاند و جامعهشناسان، مردمشناسان و روانشناسان نیز به اهمیت استراتژیک تفریح برای رسیدن به جامعه سالم تأکید دارند که نشان میدهد عقلانیت دینی و عقلانیت تجربی بشر بر این مقوله اجماع دارند.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم شهری بانشاط داشته باشیم که بهزیستی فرهنگی در آن نهادینه شود باید شهر و شهروندی فعال داشته باشیم که تجسم آنها در این است که فضاهای تفریحی را گسترش دهیم و در بُعد سلامت جسمی، شاهد شهری پرشور و نشاط باشیم. اگر به این نقطه برسیم به معنای تأمین سلامت روانی، اجتماعی و حتی معنوی شهروندان است.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: یک شیوه مقابله با آسیبهای اجتماعی و روانی این است که به کنترل خود آسیب بپردازیم، اما در شیوه مؤثرتر باید در جهت افزایش فضاها و برنامههای تفریحی و نشاط اجتماعی که ارتباط معناداری با کاهش آسیبهای اجتماعی و اختلالات روحی و روانی دارد گام برداریم که نقطه مطلوب معاونت فرهنگی شهرداری، آموزش و پرورش و سایر نهادهای رسمی و مدنی است و امیدوارم با همکنشی و همجهتی بتوانیم این امر را محقق کنیم.
نظر شما