به گزارش ایمنا، گاهی اوقات برخی از کارفرمایان برای تسهیل در کار خود اقدام به اخذ چک و سفته برای ضمانت حسن انجام کار از پرسنل خود میکنند که البته این کار منع قانونی ندارد، اما قانون درباره به اجرا گذاشتن آن هم فکری کرده است.
در صورت عدم پیش بینی شرایط الزامی و عدم اطلاع پرسنل از تعهدات مغایر با حسن انجام کار، کارفرما نمیتواند سفته و چک را به اجرا بگذارد؛ صرفاً اخذ چک و سفته سفید امضا از پرسنل موجب پیگیری قضائی ضمانتها نیست.
در قانون کار و مقررات مربوطه، اخذ سفته یا چک تضمینی توسط کارفرما از کارگر پیش بینی نشده است و مراجع حل اختلاف نیز به موضوع چک یا سفته اخذ شده از کارگر توسط کارفرما ورود نمیکنند، اما چنانچه کارفرمایی سفته یا چک تضمینی را از کارگر اخذ کند بهتر است که شماره سفته یا چک بانکی در قرارداد درج شود و تحت عنوان حسن انجام کار پشت نویسی شود تا بتوان از سو استفادههای احتمالی آن جلوگیری کرد.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر بعد از قطع رابطه کاری، کارفرما وسیله تضمینی را به کارگر مسترد نکند، توصیه میشود که کارگر با مراجعه به مؤسسات حقوقی نسبت به تکمیل اظهارنامه خطاب به کارفرما اقدام کند.
نظر شما