به گزارش ایمنا و به نقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، قدیر رجب زاده اظهار داشت: همزمان با شیوع این بیماری در کشور کلیه پتانسیلهای موجود در این مرکز پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و ضمن شناسایی ظرفیتهای موجود، اقدامات لازم در قالب تیمهای اجرایی و تحقیقاتی از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ آغاز شد.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز گسترده کشور به مواد ضدعفونی کننده بر پایه اتانول، این مؤسسه با همکاری بخش خصوصی، اقدام به راهاندازی خط تولید اتانول از منابع ارزان و جدید (پسماند کارخانجات صنایع غذایی) کرد.
وی تصریح کرد: با بهینه سازی خط تولید در این واحد، ظرفیت تولید به روزانه یک تن اتانول ۹۶ درصد به روش تخمیر ارتقا یافت.
طراحی و ساخت سامانه ضدعفونی کننده سطحی افراد (Clean Corridor)
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همچنین از ساخت دستگاه تونل پاک که توسط متخصصان و مهندسان داخلی و زیر نظر این مؤسسه طراحی و ساخته شده است خبر داد.
وی افزود: این سامانه به صورت تمام اتوماتیک با تولید آئروسول (Aerosol) از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروبزدایی سطحی از پوشش لباس، کفی و رویه کفش به عنوان اصلیترین عوامل انتقال ویروس میکند.
رجب زاده بیان کرد: همچنین این سامانه دارای سیستم تب سنجی هوشمند و بدون دخالت اپراتور و نمایشگر داخل و بیرون کابین جهت اطلاع نگهبان برای ورود افراد به داخل اماکن عمومی و سازمانی است.
وی ادامه داد: این سامانه با استقرار در درب ورودی واحدهایی که با ارباب رجوع سروکار دارند، نظیر ارگانهای نظامی، دولتی، بانکها، مجلس، شورای شهر، هتلها، فرودگاهها، بیمارستانها، رستورانها و دیگر اماکن عمومی میتواند با ضدعفونی سطوح و البسه در از بین بردن زنجیره انتقال تأثیر گذار باشد.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه این مرکز در سال ۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راهاندازی کرد، گفت: فناوری پلاسما در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گستردهای دارد. یکی از فرآوردههای این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید است که براساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروسها و از جمله ویروس کرونا دارند.
وی افزود: تاکنون عملیات ضدعفونی با آب پلاسمایی در بیمارستانهای مختلف مشهد و تهران و همچنین میادین تره بار تهران و نیز بعضی از ساختمانهای اداری به صورت رایگان انجام شده است.
رجبزاده در مورد سایر فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با ارتقای سلامت و ایمنی جامعه در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این مؤسسه در راستای مأموریت ملی خود در زمینه ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق ارائه محصولات غذایی سالم و مغذی، پروژههای متقاضی محور متعددی را به انجام رسانده که نتایج آن در صنایع غذایی مختلف عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: محصولات غذایی توسعه یافته در این مؤسسه، علاوه بر دارا بودن نقش اصلی به عنوان غذا، به دلیل غنی سازی با ویتامین D با استفاده از فناوری نانو، میکروارگانیسمهای مفید، پپتیدها و سایر ریزمغذیها دارای خواص فراسودمند و در نهایت باعث ارتقای سطح ایمنی بدن در مقابله با بیماریهایی نظیر کووید -۱۹ هستند.
نظر شما