به گزارش ایمنا، به نقل از وبدا، محسن فرهادی، اظهار کرد: به طور میانگین در کل کشور حدود ۷۰ درصد اصناف کشور پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده برای پیشگیری از کرونا را رعایت کردهاند، در تهران میزان رعایت پروتکلها پایینتر از میانگین کشوری و حدود ۵۶ درصد است، البته در استان تهران وضعیت بهتر و حدود ۷۰ درصد است و به طور کلی میزان رعایت پروتکلها در کلانشهرها مانند تهران، اصفهان، مشهد یا تبریز از میانگین کشوری کمتر است.
وی گفت: بیماری کووید ۱۹ مرگ هم دارد و هر چقدر کمتر اصول بهداشتی رعایت شود میزان مرگ بیشتر است و در شهرهایی که اصول بهداشتی کمتر رعایت شده، میزان مرگ ناشی از ویروس کرونا بیشتر است. برای اینکه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی ابلاغی بیشتر شود در ستاد ملی کرونا مصوب شد که میزان نظارتها و برخورد با اصناف متخلف تشدید شود.
تشدید نظارت بر اصناف
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیش از ۲۰۰ هزار صنف مختلف که به نوعی پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده بودند از زمان ابلاغ این پروتکلها تاکنون به علت رعایت نکردن اصول بهداشت فردی یا اجتماعی و پروتکلها تعطیل شدهاند، البته همه آنها اکنون تعطیل نیستند و تعدادی از آنها باز شده اند و طبیعتاً با توجه به مصوبه جدید ستاد ملی کرونا، نظارتها، بازرسیها و شدت برخورد با متخلفان بیشتر میشود.
فرهادی گفت: در افزایش سختگیریها برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، وزارت بهداشت تنها نیست. دستگاههای نظارتی دیگر در وزارتخانهها، شهرداریها و قوه قضائیه نیز در این مسیر با وزارت بهداشت همکاری میکنند و تیمهای نظارتی بیشتر میشوند.
وی درباره ترددها و نقش آن در انتقال کرونا گفت: در مورد اجرای طرح ترافیک سیاست رسمی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا اعلام شد. وزارت بهداشت در این شرایط مخالف اجرای طرح ترافیک و شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی است، خوشبختانه مسئولان حوزه شهری نیز همکاری کردند، با اعمال طرح ترافیک سیستم حمل و نقل عمومی شلوغ تر شده بود. رعایت پروتکلهای بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصله گذاریها سخت و کنترل این پروتکلها هم مشکلتر میشود.
وی افزود: سیاست و توصیه کلی وزارت بهداشت همچنان این است که فقط در صورت ضرورت از خانه خارج شویم و فقط برای خرید ارزاق و کار از خانه خارج شویم، هنوز نباید فکر کنیم شرایط عادی است و بخواهیم به صورت عادی تردد کنیم، به همین علت وزارت بهداشت مخالف اجرای طرح ترافیک در شهرهای بزرگ است.
فرهادی درباره تأثیر استفاده از ماسک در فاصلههای نزدیک افراد مثل اتوبوس و مترو افزود: به هر حال استفاده از ماسک مفید است. البته تأثیرگذاری نوع ماسکها فرق دارد، ماسکهای سه لایه معمولی در اماکن عمومی و وسایل حمل ونقل تا حدودی ایمنی ایجاد میکند. افرادی که بیمار هستند یا افرادی که با بیماران سر و کار دارند حتماً باید ماسک بزنند، به طور مسلم ماسک N۹۵ ایمن تر است اما استفاده از آن سختتر است و کمتر در بازار پیدا میشود و لزومی هم ندارد به همه مردم توصیه کنیم از این نوع ماسکهای فیلتردار بزرگ استفاده کنند. ماسک N۹۵ بیشتر برای مرکز درمانی لازم است و برای اتوبوس و مترو همین ماسکهای معمولی سه لایه کفایت میکند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره پیشگیری از انتقال کرونا از طریق زبالهها گفت: از نظر وزارت بهداشت، در شرایط اپیدمی کرونا همه زبالههای بیمارستانی و خانگی عفونی تلقی میشوند، نظارت بر دفع بهداشتی زبالهها و جلوگیری از فعالیت زباله گردها وظیفه وزارت کشور و شهرداریهاست. پسماندهای تولیدی در شرایط پاندمی کرونا با شرایط عادی متفاوت است. البته این نکته به معنای این نیست که نباید بازیافتی صورت بگیرد.
وی افزود: بطریهای شیشهای در حرارتی که ذوب میشود و از آن شیء دیگری تولید میشود، ایمن است اما جاهایی که زبالهها و پسماندها جمعآوری میشود ناایمن است. زبالهها باید به شکل ایمن جمعآوری شود. در واقع سیستم جمع آوری و دفع پسماندها باید ایمن شود. این مساله مهمی است که به شهرداری تهران و شهرداریها و دهیاریهای کشور از طرف وزارت بهداشت اعلام شده است و از دیدگاه وزارت بهداشت چه قبل و بعد از کرونا زباله گردی اقدامی مخاطرهآمیز است، در شرایط کرونا موضوع حساستر است و در انتقال بیماری نقش دارد.
فرهادی گفت: شهرداریها باید سیستم جمعآوری و دفع زبالهها را بازنگری و اصلاح کند و از فعالیت زباله گردها نیز به هر شکل باید جلوگیری شود، زبالهها باید به شکل کاملاً مکانیزه از مبدا جمعآوری شود به شکلی حداقل تماس را با افراد داشته باشد و قطعاً رعایت اصول بهداشتی در جمعآوری زباله به شکل دستی محقق نمیشود.
افزایش شهرهای سفید در کشور
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره رنگ بندی شهرها به قرمز، سفید و زرد و انتقادهایی که به این طرح شده، گفت: این طرح تاکنون موفق بوده است به این دلیل که سیاستهای اجرایی و رعایت پروتکلها بر اساس شهرهای پرخطر و کم خطر برنامهریزی شده است. پیشبینی اپیدمیولوژیست های وزارت بهداشت این است که این روند، شهرها و مناطق سفید را افزایش میدهد.
وی افزود: تاکنون شهری را نداشتهایم که سفید باشد و به زرد یا قرمز تبدیل شود و مناطق سفید رو به افزایش است. نکته این است که از تردد در بین شهرها و مناطق قرمز و سفید باید خودداری کنیم زیرا با رفتن به مناطق قرمز خودمان را در برابر بیماری قرار میدهیم و با رفتن به مناطق سفید آن منطقه را در خطر افزایش بیماری قرار میدهیم. این طور نیست که یک منطقه سفید یک دفعه قرمز شود. وضعیت شهرها و مناطق مختلف مدام بازنگری میشود. بازنگری وضعیت آنها به فاصله چهار روز تا یک هفتهای انجام میشود و نتیجه بازنگریها نیز اعلام عمومی میشود.
فرهادی ادامه داد: طرح رنگبندی شهرهای کشور تاکنون موفق بوده و تاکنون روند تغییرات به این شکل بوده است که شهرهای سفید رو به افزایش است نه اینکه شهرهای سفید، زرد یا قرمز بشوند، ضمن اینکه هنوز منطقه سبز و عاری از بیماری در هیچ جای کشور نداریم.
نظر شما