به گزارش ایمنا، گشتاسب مظفری دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی(AMF) اظهار کرد: مجمع شهرداران آسیایی یک سازمان غیر دولتی و غیر انتفاعی بین المللی در چارچوب سیاست خارجی کلان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر استفاده از ظرفیتهای نهادهای غیر دولتی و شهرداریها، تقویت دیپلماسی عمومی و نیز ارتقای روابط و همکاریها با کشورها، پایتختها و کلان شهرهای آسیایی است.
وی افزود: این مجمع در سال ۲۰۰۸ میلادی با ابتکار و پیشنهاد شهرداری تهران و حمایت بیش از ۸۰ نفر از شهرداران و مقامات ارشد از شهرهای آسیایی و همزمان با اجلاس پارلمانهای آسیایی (APA) در تهران پایه گذاری و دبیرخانه دائمی این سازمان بین المللی در تهران مستقر شده است.
مظفری ادامه داد: یکی از اهداف مورد پیگیری مجمع شهرداران آسیایی تقویت همگرایی آسیایی و توسعه ارتباطات و همکاریهای فنی، تخصصی، اقتصادی و فرهنگی میان شهرها و مدیران شهری آسیایی است.
دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی تصریح کرد: تاکنون پنج دوره اجلاس موفق شهرداران آسیایی را با محوریت مدیریت شهری و با حضور شهرداران و مقامات شهری از سراسر آسیا در شهرهای تهران، استانبول، بانکوک، هایکو و غازینتپ برگزار شده است.
وی با بیان اینکه در این سازمان هفت کمیته و شبکه همکاری تخصصی در حوزههای حمل و نقل عمومی و ترافیک، تاب آوری شهرها، زیست پذیری شهرها، شهرهای هوشمند، گردشگری شهری، موضوعات و مسائل زنان در شهرها و مدیریت شهری، پارلمانها، شوراها و انجمنهای شهری فعال است، گفت: فرآیند تبادل اطلاعات، دانش و تجارب میان شهرهای آسیایی توسط این سازمان تسهیل شده و این همکاریها به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و نیز تحقق مدیریت شهری و حکمروایی مناسب در شهرهای عضو منجر میشود.
مظفری گفت: مجمع شهرداران آسیایی همزمان با پیش آمدن بحران و همه گیری جهانی ویروس کرونا، اقداماتی را در خصوص همکاری و اشتراک مساعی با سایر سازمانهای بین الملی برای مقابله با بحران انجام داد که شرکت در نشستهای مجازی تبادل دیدگاهها و تجارب، به اشتراک گذاری تجربیات شهرهای آسیایی در چارچوب شبکه همکاری کلان شهرهای مهم جهان و برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد برای مقابله با این بحران و نیز جلب کمکهای بهداشتی برای برخی از شهرهای ایرانی عضو این تشکل بخشی از این اقدامات بوده است.
وی تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر تهران تاکنون میزبان شایسته ای برای این سازمان بوده و همراهی و حمایت خوبی نشان داده، اما در عین حال بر اساس عرف و رویههای متداول بین المللی، لازم است حضور، مشارکت و تأثیر گذاری تهران به عنوان میزبان مقر دائمی این سازمان بسیار قویتر و پر رنگ تر باشد.
دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی گفت: در همین راستا لایحهای آماده شده و قرار است به زودی به شورای اسلامی شهر تهران تقدیم شود که بر اساس آن به شهرداری اجازه داده خواهد شد که حمایتهای سیاسی، قانونی و مالی لازم را برای تقویت بیشتر جایگاه و ارتقای برنامههای این سازمان، اعمال کند.
منبع: فارس
نظر شما