مهدی ابوطالبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: "جهش تولید" با دولت بزرگ، محقق نمیشود و لازم است تا همه دستگاههای اقتصادی دولت همچون بانک مرکزی و وزارت صمت، در سال ۹۹ با در نظر گرفتن سیاستهای غیر کلاسیک و پیشرفته اقتصادی، نظام مالی کشور را اصلاح کنند.
وی افزود: بیشک کاهش تصدیگری دولت در بخشهای مختلف نظام اقتصادی کشور باعث رشد و رونق تولید در حوزههای بیشماری میشود و تقویت و اصلاح روند ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان از سوی بانکها در سال ۹۹، یکی از لازمههای مهم و ضروری در راستای تحقق جهش تولید است زیرا توقف خط تولید کارخانجات مختلف در نظام اقتصادی کنونی کشور به نوعی یک دستاورد برای بانکها محسوب میشود.
این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه با تاکید بر نقش بانکها در نظامهای اقتصادی در حال توسعه، تصریح کرد: متأسفانه مدیریت کلان بانکی در کشور ما با ضعفهای جدی و بسیار تأثیرگذار بر تولید روبرو است و به رغم تلاش برخی از تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی در راستای ایجاد یک سری از تعاملات با بانکهای مختلف کشور، اغلب بانکها از همکاری با تولیدکنندگان و بخش خصوصی سر باز میزنند.
ابوطالبی اضافه کرد: مسئولان دستگاههای اقتصادی دولت باید به خاطر داشته باشند، شرایط نظام اقتصادی ایران پیش از شیوع ویروس کرونا و سر رسیدن بحران اقتصادی ناشی از گسترش آن در کشور هم، جنگی و غیرعادی بود و این ویروس تنها مشکلات عظیم و چشمگیر بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در اقتصاد بیمار ایران را تشدید کرده است.
وی ادامه داد: دولت وظیفه دارد به عنوان دستگاه اصلی حکمرانی و سیاستگذاری اقتصادی، در شرایط بحرانی حامی کسب و کارها باشد و از ضرر و زیان آنها در برابر مشکلات مالی و اقتصادی که متأسفانه این روزها در کشور ما به شدت یافت میشود جلوگیری کند؛ مگر صاحب یک مغازه کوچک در بازاری بزرگ و مملو از مغازه، چقدر درآمد سالیانه دارد که از او میخواهیم از کسب درآمد در ایام عید چشمپوشی کند؟
این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه با اشاره به نقش تقاضای بازار در افزایش میزان کیفیت و کمیت تولیدات صنعتی و کارخانهای، یادآور شد: تاب و توان کسب و کارهای خرد و مشاغل غیرسازمانی در برابر مشکلات اقتصادی به شدت کاهش پیدا کرده و با این سطح از کمبود رفاه عمومی در معیشت عمومی، ممکن است بحران اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس منجر به بروز آسیبهای اجتماعی جدی در فضای جامعه شود.
ابوطالبی افزود: جهش تولید بدون بازاریابی و سرمایه گذاری اجتماعی در بازارهای اقتصادی جامعه امکان پذیر نیست و دولت باید سرمایه گذاری اجتماعی در بازار را از هماکنون آغاز کند.
نظر شما