به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، منجمان همیشه دنبال کشف دنبالهدارهایی بودند که از کنار زمین عبور کرده و با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد؛ به نظر میرسد دنباله دار اطلس چنین ویژگی داشته باشد، زیرا به سرعت در حال درخشان شدن است. بقدری این دنبالهدار شبیه دنبالهدار بزرگ و مشهور ۱۸۴۴ است که برخی منجمان معتقد هستند دنباله دار اطلس C/2019 Y4، بخشی از دنبالهدار ۱۸۴۴ باشد.
دنبالهدار اطلس شبیه سایر دنبالهدارها، با نزدیک شدن به خورشید، درخشانتر میشود؛ این دنبالهدار از مدار بیضوی عطارد به ستاره ما نزدیکتر است. بر اساس محاسبات ناسا، بیش از شش هزار سال طول میکشد تا دنبالهدار اطلس یک دور کامل دور خورشید بچرخد. ابعاد گیسوی این دنبالهدار نزدیک به ۳۰۰ هزار کیلومتر بوده که تقریباً دو برابر سیاره مشتری است.
به نظر میرسد در اواخر ماه مارس سال جاری بتوان با استفاده از یک تلسکوپ کوچک یا متوسط این دنبالهدار را مشاهده کرد؛ تا ۳۱ می ۲۰۲۰، دنبالهدار اطلس به طور فزایندهای به افق شمال غربی نزدیکتر میشود و به نزدیکترین فاصله خود با خورشید یعنی ۳۷.۸ میلیون کیلومتر میرسد. ممکن است در آن دوره زمانی، دنبالهدار اطلس به اندازه کافی روشن باشد که به راحتی با دوربین دو چشمی یا حتی با چشم غیرمسلح دیده شود؛ پیشبینی میشود دنبالهدار اطلس Y4، دومین دنبالهدار پرنور سال باشد.
نظر شما