به گزارش خبرنگار ایمنا از گلپایگان، پیمان شکرزاده در جلسه مشترک شورای شهر با شهرداری با اشاره به توافق میان شهرداری با ادارات میراث فرهنگی و اوقاف در سال ۹۳ اظهار کرد: شهرداری و شورای شهر برای رفع مشکل بین اوقاف و میراث فرهنگی در زمینه احداث مغازههای اطراف مسجد جامعه به عنوان یک تسهیلگر ورود پیدا کرد.
وی افزود: با تخریب مغازهها امکان سست شدن پایههای دیوار مسجد جامع وجود دارد که در این زمینه با میراث فرهنگی همکاری لازم را خواهیم داشت تا این بنای تاریخی که شناسنامه شهر گلپایگان است حفظ شود.
شهردار گلپایگان گفت: اگر قرار بوده ماهانه کمکی شود این موضوع روش قانونی دارد و از طرفی قصد شهرداری رفع اختلاف بین میراث و اوقاف بود که به عنوان تسهیل گر ورود پیدا کرده است، اگر قرار است کمکی انجام دهد قطعأ در جهت منافع مسجد جامع خواهد بود.
وی با بیان اینکه مصالح سازههای ساختمانی مغازههای تخریب شده مسجد جامع توسط شهرداری جمع آوری میشود، گفت: مغازههای دیگری در این مکان ساخته نمیشود و شهرداری در زیباسازی محیط آنجا به اداره میراث فرهنگی کمک خواهد کرد.
شهردار گلپایگان خاطرنشان کرد: با وجود عرض مناسب زمین مغازههای تخریب شده مسجد جامع، یک طرح گردشگری در این مکان ایجاد خواهد شد.
دیوار مسجد جامع نیاز به مرمت دارد
در ادامه حسین زاهد، رئیس شورای شهر گلپایگان نیز با اشاره به جلسه تشکیل شده در فرمانداری با موضوع مغازههای مسجد جامع، اظهار کرد: شهرداری در این جلسه نه پیشنهاد دهنده مبلغ سه میلیون تومان بود و نه تصمیم گیرنده بود، البته پذیرش این مبلغ پیشنهادی نیاز به طرح در شورای شهر را داشت.
وی به اختلاف ایجاد بین اوقاف و میراث فرهنگی و هیئت امنای مساجد در بهمن ماه پس از حکم تخریب مغازهها اشاره کرد و افزود: شورا و شهرداری به عنوان واسطه میان دو ارگان وارد شده است و در این زمینه تا کنون دو جلسه برگزار شده است منتها در هر جلسه یکی از مسئولان حضور نداشتند تا راهکاری ارائه شود.
رئیس شورای اسلامی شهر گلپایگان گفت: شهرداری در موضوع باز آفرینی شهری اطراف مسجد جامع کمک خواهد کرد و پس از برگزاری جلسه نهایی، چشم انداز و ماحصل آن برای همه به خصوص هیأت امنای مسجد جامع روشن خواهد شد.
زاهد گفت: مغازههای مسجد جامع نیاز به بهسازی دارد و ممکن در پی بارندگی این اثر تاریخی آسیب ببیند که باید نسبت به مرمت دیوارهای اطراف مسجد جامع اقدام شود.
نظر شما