امنیت سلامت جهانی در گرو مدیریت درست کنترل بیماری‌ها

یک بیماری زمانی شیوع یافته که دو یا چند شخص به طور همزمان یا در یک مکان مشترک از علائم بیماری شبیه به هم رنج ببرند. در صورتی که کنترل این اتفاق به درستی مدیریت نشود می‌تواند تعداد افراد مبتلا را افزایش دهد و در مدت زمانی بسیار کوتاه به یک بیماری همه‌گیر تبدیل می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شیوع یک بیماری ممکن است رویدادی پیش‌بینی شده باشد که در این صورت آمادگی‌های بیشتری برای مقابله با آن وجود دارد، یا اینکه بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای و به طور کاملاً آنی اتفاق افتد که در این صورت مدیریت بحران شیوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیران بیمارستان‌ها در هنگام مواجهه با بیماری‌های مسری پیش‌بینی نشده باید اقدامات لازم برای کنترل عامل بیماری را انجام دهند تا در نتیجه از انتقال آن به سایر مردم پیشگیری کنند. این افراد باید مرتب با پزشک‌های بخش در ارتباط باشند تا از تعداد افراد مبتلا باخبر شوند و در صورت نیاز اقدام به ضدعفونی بیمارستان کنند تا مانع ابتلای سایر افراد به بیماری مسری شوند.

اطلاع‌رسانی دقیق به مردم و مقامات ارشد کشور از دیگر اقدامات مهمی است که باید در هنگام شیوع یک بیماری توسط مدیر بیمارستان‌ها انجام شود؛ زمانی که مردم واقعیات را در مورد یک بیماری بدانند جهت پیشگیری از ابتلا به آن بیماری همکاری می‌کنند. از همه مهم‌تر اینکه در بیمارستان‌ها باید برنامه دقیقی برای ثبت تاریخ پذیرش بیماران، علائم بالینی، تاریخ شروع بیماری، نتایج آزمایشگاهی نمونه‌ها و تاریخ بهبودی بیماران وجود داشته باشد تا در نتیجه آن فرآیند تشخیص بیماری و پیشگیری از همه‌گیری آن تسهیل شود.

چه اقداماتی باید برای کنترل یک بیماری انجام شود؟

مهم‌ترین اقدامی که می‌توان برای پیشگیری از شیوع یک بیماری انجام داد این است که افراد مبتلا به یک بیماری مسری در یک فضای مشخص قرنطینه شوند و ارتباط آن‌ها با سایر افراد محدود شود. علاوه براین، در زمان شیوع یک بیماری در شهر، هنگام مراجعه بیماران به مراکز درمانی، ارتباط آن‌ها با کادر پزشکی باید محدود شود به این صورت که کارکنان مراکز درمانی با پوششی کاملاً محافظت کننده به درمان بیماران بپردازند. ضدعفونی دفاتر اداری و مکان‌های عمومی از دیگر اقداماتی است که در هنگام شیوع یک بیماری می‌تواند به کنترل شیوع آن کمک کند. مردم باید آگاهانه ملاقات‌های خود با بستگان و سایر افراد را محدود کنند و از تجمع در مکان‌های عمومی پرهیز کنند.

نقش تیم کنترل شیوع بیماری در مواجهه با یک بیماری همه‌گیر

معمولاً پس از اینکه یک بیماری در یک منطقه یا شهر گسترش پیدا می‌کند تیم‌هایی متخصص برای کنترل شیوع بیماری در شهرها تشکیل می‌شود که اعضای این تیم‌ها وظایف مختلفی را جهت پیشگیری از شیوع بیماری بر عهده می‌گیرند. این افراد که معمولاً متخصصانی در زمینه مراقبت سلامت هستند، در ابتدای کار تلاش می‌کنند با همکاری هم از طریق تبادل گزارشات میکروب‌شناسی و اطلاعات اپیدمولوژی جمع‌آوری شده شیوع یک بیماری را تأیید یا رد کنند.

پس از تأیید شیوع یک بیماری، تیم کنترل به بررسی جنبه‌های مختلف یک بیماری نظیر زمان ابتلا، تعداد افراد بیمار، مکان گسترش بیماری و دوره کمون می‌پردازند تا از این طریق به علت بروز آن بیماری دست یابند. انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلای افراد بیشتر به بیماری، ارزیابی شیوع بیماری و ارائه توصیه‌هایی به مردم برای پیشگیری از شیوع بیماری در آینده و ارائه گزارشات مکتوب در پایان شیوع یک بیماری از دیگر اقداماتی است که تیم کنترل بر عهده دارند.

کد خبر 415074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.