هیچ کودکی پشت نوبت دریافت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی نیست

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، گفت: سازمان بهزیستی از کودکان کم‌شنوا حمایت می کند و هیچ کدام به دلیل نداشتن هزینه کاشت حلزون، از آن محروم نمی ماند.

به گزارش ایمنا، به نقل از روابط عمومی بهزیستی کشور، محمد نفریه معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه اختلالات شنوایی، شایع‌ترین اختلال مادرزادی محسوب می‌شود، گفت: بین دو تا چهار درصد از موالید در تمام دنیا، دچار نوعی از اختلالات شنوایی هستند که این رقم، چند برابر باقی اختلالات ما

وی افزود: در گذشته و شاید قریب به ۲۰ سال پیش، بسیاری از کودکان کم شنوا و ناشنوا را بدون تشخیص اولیه، به مراکز کودکان اختلال ذهنی ارجاع می‌دادند و تا سنین بزرگسالی در این مراکز نگهداری می‌شدند داده نمی‌شد، حتی ممکن بود این کم‌شنوایی به اختلالی در مغز نیز منجر شود همچنین اگر هم این کم‌شنوایی شناخته می‌شد، خدمات بسیار محدود و غربالگری هم نادر بود.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد موالید در کشور، غربال می‌شوند، گفت: سالانه چندین میلیون کودک در سه روز اول بعد از تولد غربالگری شنوایی می‌شوند و اگر تشخیص اولیه اختلالات شنوایی، با ارائه خدمات دنبال نشود؛ تنها به نگرانی هر چه بیشتر خانواده‌ها دامن زده‌ایم و بر همین اساس ارائه خدمات در این حوزه نیز در دستور کار بهزیستی قرار گرفت و انجام شد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ مرکز غربالگری در ۳۰۰ شهر و شهرستان در سراسر کشور وجود دارد که خدمات توانبخشی ارائه می‌دهند.

وی همچنین از گسترش مراکز تشخیص اختلالات شنوایی نسبت به سال‌های گذشته خبر داد و بیان داشت: با گسترش این مراکز، از مرحله تشخیص وارد مرحله کاشت حلزون شنوایی شدیم.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ کودک پشت نوبتی برای دریافت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی وجود ندارد، گفت: سازمان بهزیستی برای کاشت حلزون در کودکان کم بضاعتی که اختلال شنوایی در آنها تشخیص داده شود، کمک هزینه پرداخت می‌کند که در حال حاضر هیچ متقاضی پشت نوبت دریافت این کمک هزینه وجود ندارد.

وی به تکمیل مراحل شناسایی، تشخیص و درمان اختلالات شنوایی از بدو تولد کودک اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این مراحل به گونه‌ای تکمیل شده است که تیم تخصصی از نخستین روز تولد، در کنار نوزاد هستند چرا که هدف نهایی ما این است که کودکان دچار اختلالات شنوایی، بدون کمترین عوارض؛ وارد مدارس عادی شوند.

امکان ورود کودکان با مداخلات به موقع در محیط جامعه

وی یادآور شد: اگر مداخلات ما زیر سن ۶ ماهگی صورت گیرد، می‌توانیم این کودکان را به محیط جامعه برگردانیم.

نفریه به فعالیت ۹۰ مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس آخرین آمار، ۹۰ درصد از کودکانی که در این مراکز خدمات می‌گیرند، وارد مدارس عادی می‌شوند.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، آمار افراد دارای اختلالات شنوایی تحت پوشش بهزیستی را حدود ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد و خاطر نشان کرد: بسیاری از این افراد که سالیان زیادی با این اختلال سپری کرده بودند، پس از کاشت حلزون شنوایی به یک زندگی عادی و طبیعی بازگشتند.

به گفته وی، در حال حاضر بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ کودک در ۹۰ مرکز، تحت پوشش هستند که اکثریت آنها از یارانه برخوردار هستند و امیدواریم بتوانیم این یارانه را گسترش دهیم.

وی همچنین از اختصاص ۱۸ درصدی وسایل کمک توانبخشی ارائه شده توسط سازمان بهزیستی، به افراد کم شنوا و ناشنوا خبر داد.

نفریه با اشاره به اینکه سالانه ۱۰۰۰ تا هزار و ۵۰۰ کودک، عمل کاشت حلزون شنوایی را انجام می‌دهند، گفت: سازمان بهزیستی از این کودکان حمایت می‌کند و هیچ کودک کم شنوایی به دلیل نداشتن این هزینه، از حلزون شنوایی محروم نمی‌ماند. همچنین علی رغم اینکه امسال، سال مالی خوبی نبود پرداخت یارانه مراکز و کمک هزینه کاشت حلزون در اولویت قرار گرفت.

وی همچنین به هزینه‌های جانبی و تعمیر قطعات حلزون شنوایی در کسانی که عمل کاشت را در سال‌های گذشته انجام داده‌اند، اشاره کرد و افزود: از امسال بودجه‌ای نیز برای پرداخت هزینه‌های تعمیرات حلزون شنوایی در نظر گرفته شده و به کسانی که سال‌ها از کاشت حلزون شنوایی آنان می‌گذرد و در تأمین قطعات یدکی مشکل دارند، پرداخت می‌شود.

نفریه به تعاملات سازمان بهزیستی با بیمه‌ها نیز اشاره کرد و افزود: سوق دادن هزینه‌ها به سمت بیمه، در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که سعی می‌کنیم همیشه از آن بهره‌مند شویم.

کد خبر 411007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.