شهرام موحدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: ویروسها خانوادههای مختلفی دارد که در علم ویروس شناسی یا ویرولوژی (Virology) بر اساس مواردی از جمله ساختار ژنتیکی دسته بندی میشود.
وی افزود: کرونا نیز دستهای از ویروسهای موجود است که انواع بسیار زیادی را در خانواده خود شامل میشود. وجود کلمه "کرون" در نام این ویروس به این دلیل است که این نوع ویروسها پوششی از جنس چربی داشته که روی آن زوائد پروتئینی تاج مانند وجود دارد؛ از آنجا که کلمه کرون به معنی تاج است، در نامگذاری این خانواده جای گرفته است.
مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: این ویروسها در تعداد زیادی از حیوانات وجود داشته و در انسان نیز میتواند عامل برخی بیماریها از جمله سرماخوردگی باشد. زیرمجموعههای کرونا ویروس تفاوتهای ژنتیکی بسیار زیادی دارند که میتواند از بیماری سارس و مرس گرفته تا یک سرماخوردگی ساده را ایجاد کند.
موحدی ادامه داد: در حوزه دامپزشکی هیچ گزارش رسمی مبنی بر شیوع خاص سویه ویروس کرونا که در چین شایع شده، وجود ندارد بنابراین هیچ مشکلی در این زمینه نیست با این وجود همیشه باید توصیههایی را که به صورت عام مطرح میشود رعایت کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید از گوشت کاملاً پخته استفاده کرد. به بدن حیوانات بدون دستکش دست نزد، اگر لاشهای از هر حیوانی حتی یک پرنده دیده شد، نباید بدون دستکش لمس شود و اگر این لاشه از حیوانات خانگی باشد باید دور از دستیابی حیوانات وحشی و در عمق مناسب خاک دفن شود. البته باید توجه داشت که این توصیهها مربوط به همه بیماریها بوده و اختصاص به کرونا ندارد.
مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: در جلسات متعدد با ستاد مدیریت بحران اقدامات لازم بررسی شده و رصد به صورت مستمر و مداوم در حال انجام است.
موحدی درباره وجود واکسن علیه این بیماری برای حیوانات گفت: برای ساختن واکسن باید فرآیند مخصوص آن طی شود و به هیچ وجه کار سادهای نیست. علاوه بر این از آنجا که این ویروس کرونا مشکل حادی در حوزه دامپزشکی در هیچ نقطه دنیا ایجاد نکرده است واکسنی نیز در حوزه دامپزشکی برای آن وجود ندارد و شرکتی برای تهیه این نوع واکسن اقدام نکرده است.
وی همچنین با غیرمنطقی دانستن رعب و وحشت برخی مردم در این شرایط تصریح کرد: آیا واکسنی برای بیماری سرماخوردگی وجود دارد؟ در این شرایط باید از سرماخوردگی نیز وحشت کرد؟ حتی واکسنهایی نیز که برای بیماری آنفولانزا وجود دارد باید به صورت سالانه به روز شود زیرا با تغییر ویروس، واکسن سال جاری برای سال آینده قابل استفاده نیست.
مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان افزود: دامپزشکی در حوزه مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو سلامت آن را در استان تضمین میکند و مردم میتوانند بدون هیچ مشکل و با راحتی از آن استفاده کنند.
موحدی ادامه داد: با این حال از فعالان این حوزه مانند مرغداران، دامداران، آبزی پروران یا زنبور داران خواسته شده است کوچکترین تلفات غیرعادی را به سازمان دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر شما