به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی در نشست خبری روز دوشنبه با خبرنگاران با تبریک فرارسیدن ایام دهه فجر و چهل و یکمین جشن پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امسال ما دو تبریک را همزمان با هم داریم؛ نخست تبریک چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دوم چهلمین سالگرد تأسیس نهادهای مردم سالار جمهوری اسلامی که چهل سال انقلاب را همین نهادها تضمین کردند
وی چهلمین سالگرد انتخاباتها را نیز تبریک گفت و افزود: چهل سالی که پایان زمستان بود و آغاز بهار برای ملت ایران، بهار انتخاباتی و بهار نهادسازی برای ایرانی آزاد که همزمان با هم باید پیرامون آن با یکدیگر گفت و گو کنیم و به جشن بنشینیم.
سخنگوی دولت در ادامه یاد و خاطر امام خمینی (ره) را گرامی داشت و افزود: همراهی مردم و رهبری امام توانست به قرنها نظام شاهنشاهی و دیکتاتوری در ایران پایان دهد.
ربیعی گفت: استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران با حکم شخص یا گروهی خاص اتفاق نیفتاد، بلکه به خواست عمومی بود که به رهبری امام خمینی شکل گرفت و تبلور یافت و در این خواست عمومی استقلال آزادی و جمهوری متبلور شد و همه اینها را که همواره در روحیه اسلامیت که همواره در جامعه ایرانی وجود داشت در هم آمیخت و نظامی را که مبتنی بر اراده خارجی و عدم حضور مردم بود، نفی کرد.
در تبیین چرایی انقلاب کوتاهی کردیم
وی افزود: ما در تبیین چرایی و علت وقوع انقلاب اسلامی کوتاهی کردیم و نتوانستیم برای نسلهای جدید به درستی سخن بگوییم که به چه علت در این کشور انقلاب رخ داد و متأسفانه فرصتی برای سو استفاده کنندگان فراهم ساخت که حتی از انقلاب پروژه سازی کنند انقلاب یک قاعده عظیم اجتماعی و یک قانونمندی اجتماعی بود و رژیم سلطنت هیچ راهی به جز سقوط در آن ایام نداشت.
سخنگوی دولت تصریح کرد: تبلور خواسته ملت در سخنان امام خمینی (ره) ناشی از یک قاعده بزرگ علمی، قانونی و اجتماعی بود که نظام سلطنت دیگر نمیتوانست تداوم پیدا کند ملت ما برای تعیین سرنوشت خود انقلاب کرد. دورانی ما سپری کردیم که آن نسل پدر با فرزند خود نمیتوانست آزادانه صحبت کند یک کتاب را باید هزار گونه جلد مختلف میزدیم تا بتوانیم آن را حمل و یا مطالعه کنیم. پیش از انقلاب دوران سیاهی بود که فکر میکردیم از هر جهت دیوارها موش و موشها گوش دارند که ضرب المثلهای رایج نسل دهه چهل بود.
در سابقه تاریخی ما مانده که اگر کسی نمیخواهد از ایران برود
ربیعی اظهار کرد: به رغم اینکه ما در تبیین علت انقلاب کوتاهی کردیم در دورانی که سرنوشت انتخابهای ما را سفارتخانهها و دربارها تعیین میکرد و صندوقها هیچ ارزشی نداشت و هنوز در سابقه تاریخی نسلی ما باقی مانده که اگر کسی نمیخواهد از ایران بیرون برود. این بیان نفر اول مملکت در آن دوران بود نه اینکه بماند و زیستی را برایش فراهم کنیم.
وی افزود: نظام امروز هم بدون اتکا به مردم نمیتواند به مسیر خود ادامه دهد. بنیانگذار کبیر انقلاب نیز بارها و بارها تاکید داشتند که اگر مردم نباشند نمیتوان حکومت کرد و این نگاه در امام برآمده از درک کامل شیوه حکومتداری مبتنی بر عدالت و آزادی و مردمسالاری بود که آموزههای دینی ما نیز تحقق آن را نشان میدهد.
سخنگوی دولت گفت: آنچه انقلاب و خمینی کبیر به ما یاد این بود که مردم در رأس امور هستند و میزان رأی ملت است و آنها هستند که باید مقدرات خود را تعیین کنند. انقلاب با حضور مردم به پیروزی رسید و قطعاً با حضور همین مردم میتواند تداوم، ثبات و اقتدار داشته باشد. دهه فجر امسال همزمان با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی است. بدون تردید یکی از مهمترین رویدادهایی کشور که در پیش روی ما است انتخابات مجلس شورای است.
ربیعی خاطرنشان کرد: یادمان باشد انقلاب ما هم یک انتخاب بود و هم یک انقلاب انتخاباتی. انتخابات به عنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی بستری برای تصمیمگیری مردم در اداره کشور است. انتخابات در تمام دورههای خود از اهمیت ویژه برخوردار بوده است. اما تردید نکنیم که شرایط امروز بیش از هر زمان دیگری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران حساسیت و ضرورتهای خاص دارد.
وی تصریح کرد: شاید در هیچ دورهای فشارهای بینالمللی برای در تنگنا گذاشتن مردم به اندازه این روزها نبوده است. تحریمهای آمریکا و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران بیسابقه و مستقیم زندگی روزمره مردم را هدف قرار داده است.
حضور معنادار مردم در انتخابات در شرایط فعلی الزامی است
سخنگوی دولت ادامه داد: معتقدیم امروز نشان مقاومت در برابر اقدام برای فروپاشی ایران و نیز نشان تداوم صندوق، تعیین کننده همه امور در آینده ایران خواهد بود، حضور همه ما در پای صندوقهای رأی است.
ربیعی اضافه کرد: دولت به عنوان مجری انتخابات همه تلاش خود را برای فراهم آوردن چنین بستری به کار خواهد بست. بستری که انتخابات با سلامت و امنیت کامل صورت پذیرد. اگرچه برخی جریانهای سیاسی و اجتماعی سابقهدار، انتقادها، نگرانیهایی برای امکان حضور همه تنوعهای سیاسی را در این انتخابات ابراز کردهاند.
وی افزود: با احترام به این دغدغهها و نگرانیها، ما معتقدیم که حضور معنادار برای پاسخ به این تهدیدات و حفظ ارزشهای صندوقها در شرایط فعلی الزامی است. همه باید در پای صندوقهای رأی حضر داشته باشیم. چه منتقدین و چه آنهایی که نگران هستند.
بهترین مسیر برای شنیدن صدای مردم صندوق رأی است
سخنگوی دولت گفت: دولت چه شخص رئیس جمهوری و چه سایر اعضا و من هم به عنوان سخنگو، مطالبی را که در این روزها مطرح کردیم، همه در همین جهت بوده است. همه در راستای تقویت، دلسوزی برای ایران عزیز و انقلاب عظیم بوده است. چرا که باور ما بر این است که هر چه انتخابات پرشورتر، باشکوهتر و با تنوع بیشتری برگزار شود این مهم بهتر بهدست میآید.
ربیعی افزود: بنابر این بر این اعتقادیم که هر چه چقدر صدای مردم در داخل کشور بلندتر باشد و بیشتر شنیده شود صدای بیگانه و صدایی که خیر ملت ایران را هرگز نمیخواهد از بیرون و رسانههای وابسته به آنها کمتر و یا اساساً شنیده نخواهد شد. ما بهترین مسیر برای شنیده شدن صدای مردم را صندوق انتخابات میدانیم. دولت معتقد به حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی است. از همگان دعوت میکنیم حتی آنان که از وضعیتی نارضایتی دارند با اعتقاد به تلاش برای منافع ملی و اعتلای کشور به مشارکت و حضور معنادار در این برهه در انتخابات بپردازند.
صدا و سیما باید رسانه ملی باشد
ربیعی در ادامه در خصوص شبیه سازی های صورت گرفته از مقاله وی در بخش خبری ۲۰:۳۰ اظهار کرد: اگر برنامههای نقد صورت میگیرد همگان باید فرصت داشته باشند که به این نقدها پاسخ بدهند. دو شب پیش دیدم که ۲۰:۳۰ بخشی از مقاله من را مقایسه میکند و میگوید آمریکاییها شبیه من هستند و یا من شبیه آنها هستم همانطور که تماشا میکردم گفتم ای کاش خندههای نتانیاهو موقع خروج از برجام را هم پخش میکردند و ای کاش شادمانههایی برای خروج از برجام بود آن را هم پخش میکردند. به نظرم روال درستی نیست شبیه سازی بکنیم و بگوییم که حالا این شبیهسازی است. این دست شبیهسازیها زیاد میشود صورت بگیرد.
وی افزود: قطعاً ما خودمان را در کنار سازمان صدا و سیما میدانیم و آنچه را هم گاهی میگوئیم و نقد میکنیم برای این هست که معتقدیم سازمان صدا و سیما باید رسانه ملی ما باشد، صدای مردم ما باشد و همگان احساس کنند که میتوانند به اعتبار اطلاعاتی آن تکیه کنند. اگر هم مطلبی میگویم از سر دلسوزی است و به جز این نیست.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در خصوص معرفی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایشان قبل از مهلت قانونی معرفی خواهد شد. ما زمان قانونی داریم و اگر بتوانیم در این موقع به جمع بندی برسیم تاکنون کنون حداقل شش نفر را میدانم درباره آنها بررسی میشوند و حتماً در مهلت قانونی فرد مشخص و معرفی خواهد شد.
ربیعی افزود: وزارتخانه بسیار مهمی برای ما است در این دوره به خصوص با توجه به بحثی که در اقلام مواد غذایی کشور داریم. یکی از شاخصهای مهم ما بهداشت مسائل قضائی و دائمی است و از این جهت بسیار مهم است قطعاً دولت سعی خواهد کرد فردی کارکشته، پیگیر و متخصص برای آن را معرفی کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با مجلس هم مشورت کردهاید، گفت: اطلاعی ندارم اما اگر فرد نهایی شود حتماً مشورت میشود. لازم نیست درباره افرادی که بحث میشوند از حالا مشورت شود. هر فردی مشخص شود حتماً آقای دکتر امیری این امر را برعهده خواهند داشت.
جایگزینی اینترنت با ایران نت صحت ندارد
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره بخشنامه رئیس قوه قضائیه که فعالیت شاغلان بخش صوت و تصویر را به اخذ مجوز در صدا و سیما کرده است و اینکه فعالان بخش خصوصی معتقدند این بخشنامه سازمان رقیب و اصلی را به عنوان ناظر و مجوز دهنده قرار میدهد، گفت: پاسخ من همان پاسخ رئیس جمهوری است و تعیین مصادیق به شورایعالی فضای مجازی واگذار شده است. در این باره با ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی هم صحبت شد که وی هم با کنش بسیار خوب اجتماعی، تمام ذی نفعان را دعوت میکند تا نحوه تعیین مصادیق و اجرا تشریح شود. در مواردی به شکل واضح مسئولیت با سازمان صدا و سیما است و مواردی را شورای عالی فضای مجازی تعیین میکند.
ربیعی درباره ابراز نظر برخی افراد درباره (جایگزینی اینترنت با) ایراننت یادآور شد: افراد در بیان دیدگاههای خود آزاد هستند اما این نظر شخصی بوده است و این به معنای موضع دولت و شورای عالی فضای مجازی نیست.
وی تصریح کرد: برای آنکه آمریکا به سایتهای داخلی دست اندازی نکند از سوی مرکز ملی و شورایعالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تمهیداتی را اندیشیده شده است و مرتب به روز میشود و نیاز به تعریف جدیدی ندارد. تمرکز ما هم بر اجرای اقدامات باقی مانده از شبکه ملی ارتباطات است و این موضوع هم ارتباطی با جایگزینی اینترنت ندارد.
همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم
سخنگوی دولت درباره شایعات و اخبار مربوط به ویروس کرونا و نظام اطلاع رسانی در کشور گفت: پس از حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی نخواستم به این موضوع برگردم و با توجه به اینکه شورای عالی امنیت ملی مسئولیت مجوز پرواز در آسمان ایران است، من پس از آن توضیح ندادم زیرا یک بار هم دوستان سپاه نیز صادقانه این موضوع را توضیح دادند. و پس از آن هیچ مسئولیتی متوجه شورای عالی امنیت ملی نیست، این شورا مسئول هماهنگی سیاستهای کلی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با سیاستهای امنیتی کشور است و مجوز پرواز در آسمان ایران از وظایف پدافند بوده است.
ربیعی اشکال در نظام اطلاع رسانی کشور را یک نقص جدی دانست و گفت: متأسفانه از این موضوع آسیب خوردیم، باید تلاش زیادی بکنیم تا اعتماد داخلی را افزایش دهیم؛ ما همه باید به یکدیگر اعتماد کنیم که این هم در سایه این است که در تجارب خود همه موارد را صادقانه با مردم بیان کنیم که دولت تعهد اخلاقی، دینی و ملی ما خود میداند.
وی به سوءتفاهم های پیرامون هواپیمای اوکراینی و تصمیم گیری ها از همان شب نخست اشاره کرد و گفت: تا پروازهای که در آسمان است نمیتوانستیم یک باره بگوییم که هیچ پروازی به آسمان ایران نیاید؛ در هیچ جای جهان تا تصمیم گیری نهایی، یک زمان محدود (از یک تاریخ تا تاریخی دیگر) تعیین میکنند؛ شاید اشتباه این بوده که در همان زمان باید به وضوح گفته میشد که ما فکر کردیم در همان موقع در متن قرار دارد.
سخنگوی دولت درباره ویروس کرونا گفت: دکتر نمکی وزیر بهداشت سخنگویی را برای این مساله تعیین کردند تا همه موارد را به صورت شفاف به مردم بگویند. مساله ویروس کرونا به جان مردم مرتبط است و در این مورد کوتاهی نخواهیم کرد.
ربیعی با تاکید بر اینکه «اعتماد مردم، سرمایه اجتماعی ما است» گفت: اعتمادهای آسیب خورده در جامعه را باید احیا کنیم، همه تلاش ما هم همین است زیرا بدون اتکا و اعتماد به یکدیگر نمیتوانیم دوران سخت را با سختی و مشکلات بیشتری سپری خواهیم کرد.
وی در خصوص سفر جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران هم گفت: این اولین سفر رسمی بورل به ایران تحت عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است. امیدواریم این سفر در بررسی مسائل ایران و اتحادیه اروپا و کاهش اختلاف نظرها - که در ماههای گذشته به دنبال پایبندی لازم کشورهای اروپایی به برجام صورت گرفته - بتواند مفید واقع شود.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه از نظر ایران گفتوگو درباره پایبندی اروپاییها به برجام و مقاومت آنها در برابر زورگوییهای آمریکا اولویت دارد، اظهار کرد: ما نمیخواهیم اروپاییها را به سمت ایالات متحده هل دهیم و از تلاشهایی که در این زمینه در برخی از کشورهای اروپایی انجام میشود که تبعیتی از سیاستهای آمریکا نداشته باشند، حمایت میکنیم.
ربیعی با اشاره به دیگر موضوعات مورد رایزنی تصریح کرد: مسائل دیگری از جمله وضعیت منطقه، ناامنیهایی که آمریکاییها در دامن زدن به آنها کوتاهی نمیکند، حتماً در این گفتوگوها مورد توجه جدی قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: ما اطمینان داریم در صورتی که طرف اروپایی، حسن نیت و جدیت کافی را در حل اختلافات نشان دهد، هیچ مانعی برای گسترش مناسبات میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت. نتایج این سفر را در جلسات آینده و مباحث وزارت خارجه میتوان مورد بحث قرار داد.
دولت فشاری برای قطع برنامههای انتقادی صداوسیما نداشته است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر برخی ادعاها مبنی بر قطع برنامههای انتقادی صداوسیما خاطرنشان کرد: من نشنیدم از دولت کسی از در این زمینه نامهای زده باشد یا فشاری آورده باشد. قطعاً ما در این زمینه دخالتی نداشتیم. ما برای کارکنان صداوسیما احترام قائل هستیم که اطلاعرسانی را در دستور کار خود قرار دادهاند.
ربیعی با بیان اینکه شاید یکی از نیازهای بزرگ ایرانیان، اطلاعات درست و صحیح است، ابراز داشت: یکی از مسائلی که به آینده ایران مرتبط است، باید شفاف و صریح و روشن نقدها را داشته باشیم که گرایشهایی برای شنیدن صداهایی که دلسوزی برای ایران ندارند، به وجود نیاید. ما قطعاً در این زمینه فشاری نداشتیم اما گاهی شاهد توهینهایی بودیم که به صورت زنده از آنتن انجام میشد.
وی با تاکید مجدد بر این مطلب که دولت فشاری برای قطع برنامههای انتقادی صداوسیما نداشته است، گفت: من از نماینده قوه مجریه بر شورای نظارت بر صداوسیما در مورد برخی از این برنامهها و به ویژه جهانآرا سوال کردم و گفتند که در مورد این برنامه در شورای نظارت بر صداوسیما اصلاً چیزی مطرح نشده است که بخواهد در مورد آن تصمیمگیری شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه هیچ ابلاغیهای برای صداوسیما از سوی شورای نظارت ارسال نشده است، یادآور شد: این رویکرد داخلی صداوسیما است و فکر میکنم مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما توضیحاتی را در این زمینه قبلاً دادهاند.
۲۳ پروژه میتواند هزار و ۲۰۰ شغل ایجاد کند
ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اعلام موضع رئیس جمهوری اوکراین برای پرداخت غرامت بیشتر از ایران اظهار کرد: من در این زمینه تلفنی با دکتر ظریف و خانم جنیدی در این زمینه صحبت کردم. ما هنوز تصمیمی را اعلام نکردیم. در کمیته حقوقی که دولت تشکیل داده این موضوع در حال بحث است. آنچه که مسلم است، اینکه قطعاً بر اساس قاعدههای بینالمللی عمل خواهیم کرد.
وی ادامه داد: قواعد بینالمللی در این زمینه مشخص است و تصمیم کمیته حقوقی نیز بر اساس استانداردها و قواعد بینالمللی که در این زمینه وجود دارد، است. قطعاً نیاز به تفاهم و صحبت کردن هم در این زمینه هست.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره صحبتهای مرتضی بانک مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد مبنی بر وجود ۲۳ پروژه سرمایهگذاری و اشتغالزایی برای هزار و ۲۰۰ نفر اظهار کرد: من اطلاعی درباره این مصاحبه ندارم و اندازه پروژهها را هم ندیدم. با کسب اطلاعاتی در این خصوص هفته آینده یا بهطور خصوصی پاسخ خواهم داد. ولی به اعتقاد من، ۲۳ پروژه میتواند هزار و ۲۰۰ شغل ایجاد کند. البته اندازه پروژه را نمیدانم.
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره حفظ بندی از مصوبات شب گذشته هیأت دولت درباره اقدامات پیشگیرانه از ویروس کرونا تصریح کرد: البته من ندیدم که این بند حذف شده باشد ولی اگر شما میگوئید حتماً حذف شده است. آخرین موضع دولت موضوعی است که من امروز اعلام کردم.
وی ادامه داد: گاهی وقتها بر اساس بحثها در دولت انجام شده و تصمیماتی که گرفته میشود، اصلاح عبارتی نیاز داشته باشد دقیقاً جملات و کلماتی که من امروز اعلام کردم، موضع دولت بوده است. یکی از بحثهای امروز صورت گرفت، همین موضوع لغو پرواز بود. البته شاید لازم بود که درباره پروازهایی که در آسمان بوده و بلیتهایی که فروخته شده دقیقتر توضیح میدادیم. من بعد از جلسه حتماً این را پیگیری میکنیم.
سخنگوی دولت درباره ادعای کشور سوئیس در خصوص ارسال دارو از طریق کانال دارویی خود به ایران اظهار کرد: من با شما همعقیده هستم چرا که این ساز و کار کاملاً مستقل از سازو کار بر زمین مانده اینستکس است. انتظار ما از اینستکس فراتر از این بحث است.
ربیعی هر چند که ما این را ابتکاری انسان دوستانه تلقی میکنیم. ولی قطعاً برآورد کننده خواستههای و انتظارات قانونی ایران از کشورهای اروپایی در التزام به تعهداتشان در برجام نیست. امیدواریم که این نخستین گام یک کشور اروپایی در نشان دادن شهامت در برابر زورگوییهای آمریکا امتداد داشته باشد و همه اروپاییها به تعهداتشان برگردند.
وی ادامه داد: جالب است که آمریکا در کمال وقاحت و دورویی حمایت خود را از این ساز و کار اعلام کرده و اساساً توجهی ندارد که نفس ضرورت چنین کانالی برای ارسال دارو و مواد غذایی به اقدام ظالمانه خود آمریکا برمیگردد. تحریم این اقلام توسط آمریکا را (ساقط) میکند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: آمریکاییها تا به حال عنوان میکردند که ما تحریم نکردیم و این را به داخل کشور فرافکنی میکردند و میگفتند و به طور مثال میگفتند که ایران با ارز دارو چه کاری انجام میدهد و عملیات روانی روی این مساله انجام میدادند.
ربیعی افزود: این اقدام آمریکاییها نشان که خود آنها این را تحریم کرده بود و به بازار دارو و مواد غذایی مردم ایران آسیبرسانده است و قطعاً به مصداق جنایت علیه بشریت ما این حق را برای خودمان قائل هستیم و همواره این را تحت پیگرد قرار خواهیم داد.
از تلاشهای سوئیس برای ارسال دارو تشکر میکنیم
وی تصریح کرد: ما از تلاشهای سوئیس هم برای ارسال دارو تشکر میکنیم. و البته لازم میدانم این را بگویم که این پولها متعلق به خودمان بوده و خریداریها انجام گرفته بوده ولی اجازه ارسال آن به داخل کشور داده نمیشد. ولی تلاشها و اقدامات کشوری به همین اندازه نیز برای ما حائز اهمیت و قابل تقدیر است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: اما آنچه که مورد انتظار ما است، پایبندی اروپا، ایستادن و به کنار رفتن تحریمهای ظالمانه از جمله تحریمهای غذایی و دارویی کشور و سایر اقلامی است که به زندگی روزمره مردم گره خورده است.
نظر شما