اصلاح نگرش جامعه  شرایط معلولان را بهبود می‌بخشد

رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اندیشه ای که شهرها را اینگونه ساخته و نظام خدماتی اجتماعی ناقص را در جامعه ایجاد کرده معلول است، گفت: اگر نگرش جامعه نسبت این افراد اصلاح شود بسیاری از امور افراد دارای معلولیت خود به خود حل می شود.

به گزارش ایمنا، کوروش محمدی شامگاه چهارشنبه در پنجاه و ششمین نشست از سلسله نشست‌های هم اندیشی اصفهان فردا با حضور جمعی از شهروندان دارای معلولیت با شهردار اصفهان و جمعی از مدیران شهری برگزار شد، با اشاره به پیگیری های ویژه امور افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: کارگروهی در شورای شهر دراین  زمینه تشکیل شده و در این کارگروه مطالبات این افراد با حضور نماینده سازمان بهزیستی و سایر سازمان‌های مرتبط که به لحاظ سازمانی نسبت به معلولان وظیفه دارند پیگیری شد. 

وی تصریح کرد: مدیریت شهری در این دوره عمل گرایانه وارد شده تا از برگزاری جلسات مکرر جلوگیری شود. با وجود اقدامات خوبی که برای افراد دارای معلولیت انجام شده باز هم اقدامات بسیاری لازم است که انجام شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: آن میزان که معلول فکری در جامعه داریم افراد دارای معلولیت در جامعه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اندیشه ای که شهرها را اینگونه ساخته و نظام خدماتی اجتماعی ناقص را در جامعه ایجاد کرده معلول است، گفت: اگر نگرش جامعه نسبت این افراد اصلاح شود بسیاری از امور افراد دارای معلولیت خود به خود حل می شود.

محمدی اضافه کرد: با ایجاد فرهنگسرای افراد دارای معلولیت مخالف هستم اما با مناسب سازی همه فرهنگسراها موافقم، همه فرهنگسراها باید مناب سازی شود تا یک معلول بتواند از همه این امکانات به درستی استفاده کند.   

وی با اشاره به حمل و نقل عمومی و مقررات طرح جامع لایحه خدمات حمایتی معلولان، افزود: در خصوص مباحث مربوط به اتوبوسرانی، اتوبوس برای پنج گروه از جمله معلولان شدید رایگان شده و اقدامات مربوط به این کار در حال انجام است، برای مناسب سازی اتوبوس‌ و بی آر تی نیاز به انجام اقدامات لازم وجود دارد، ضروری است این موارد در بودجه سال آینده دیده شود تا در سال ۹۹ شاهد حضور همه اتوبوس‌های مناسب سازی شده باشیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در قانون حمایت از معلولان ماده واحده‌ای تحت عنوان سه درصد استخدام افراد دارای معلولیت وجود دارد و همه دستگاه‌ها موظف هستند که سه درصد پرسنل خود را به معلولان اختصاص دهند.

وی ادامه داد: خدمات شهری مشاغلی دارد که برخی معلولان می‌توانند در حوزه خدمات شهری در مباحث فرهنگی و ارتباطی و ... به کار گرفته شوند، این موضوع نیاز به دستور شهردار و جمع بندی‌ها در کارگروه‌های تشکیل شده برای این امور دارد. 

محمدی تاکید کرد: به همه مناطق اعلام شده تا مناسب سازی سرویس های بهداشتی سطح شهر دیده شود. ورودی پارک ها نیز باید مناسب سازی شود تا در سال ۹۹ با اعتباری که برای همه سرویس های بهداشتی دیده شده شاهد بهبود این وضعیت باشیم.

وی  اضافه کرد: باید به سمت ایجاد بازیکده ویژه بچه های معلول برویم تا در سال ۹۹ شاهد اتفاقات خوب برای جامعه معلولان باشیم.

فضاهای شهری برای استفاده معلولان ساماندهی می‌شود

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: فضاهای همه شمول فضاهایی هستند که از منظر طراحی شهر همه گروه ها بتوانند از آن استفاده کنند. با این تعریف اگر چنین نقصانی در شهر اصفهان وجود دارد لازم است راهکارهایی برای بهبود این نواقص ارائه شود.

احمد حسینی نیا با بیان اینکه ساماندهی دو مقوله فضاهای شهری و ابنیه، امور افراد دارای معلولیت پیگیری می‌شود، تصریح کرد: در موضوع ابنیه تلاش می‌شود فصل چهارم مقررات ملی ساختمان را عملیاتی کنیم. الزام شده این موضوع در بحث ابنیه‌های عمومی مورد توجه جدی قرار داده شود،‌ همچنین در بحث استفاده از فضاهای شهری نیز این موارد باید پیگیری شود تا کلانشهر اصفهان را در حوزه های مناسب سازی و حوزه فضاهای همه شمول به جایگاه اصلی خود نزدیک کنیم.

فیلم‌های ویژه کودکان نابینا اکران می‌شود 

ایمان حجتی مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: اتفاقات خوبی در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان برای کودکان دارای معلولیت رقم خورد و از جمله فیلم های صامت و دوبله برای معلولان شنوایی و نابینایان نمایش داده شد.

وی گفت: اصفهان دومین شهری است که در خارج از فضای جشنواره فیلم هایی را ویژه نابینانیان کودک اکران می کند، فیلم خاله قورباغه هم اکنون آماده شده و فیلم پاستوریونی در آینده نزدیک برای این کودکان به همین شکل پخش می شود.

کد خبر 407168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.