به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی حاجیان با بیان اینکه پژوهشکده زیست فناوری رویان یکی از سه پژوهشکده، پژوهشگاههای رویان است که از سال ۸۲ توسط سعید کاظمی آشتیانی و محمدحسین نصر راهاندازی شد، اظهار کرد: پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در حوزههای جنینشناسی، پروتئینهای نوترکیب، ژنتیک، سلولهای بنیادی، آندرولوژی و نانو بیوتکنولوژی فعالیت دارد.
وی اضافه کرد: موضوع اولیهای که این مرکز بر روی آن کار کرد، شبیهسازی بود که آن زمان یکی از بحثهای تازه دنیا محسوب می شد و این پژوهشکده در سال ۸۵ با تولد گوسفندی به نام "رویانا" که اولین پستاندار شبیهسازی شده خاورمیانه است به تکنولوژی شبیهسازی دست یافت و علاوه بر این مانند فعالیت در زمینه سلولهای بنیادی هم در این مرکز انجام شده است.
قائم مقام رئیس و مدیر گروه پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان اصفهان خاطرنشان کرد: در ابتدای کار بیشتر فعالیتهای سلولهای بنیادی بر روی عصب صورت میگرفت؛ نتایج اقدامات پژوهشکده، مقالات مختلفی است؛ سالانه حدود ۶۰ مقاله نوشته و منتشر میشود و هدف این است که فعالیتهای پژوهشی را به سمت اقدامات کاربردی سوق دهیم.
وی با اشاره به اینکه در هرکدام از حوزهها و آزمایشگاههای پژوهشکده، مطالعات و تحقیقات پایهای در همان زمینه انجام میشود، اظهار کرد: به طور مثال آزمایشگاه جنینشناسی در زمینه شبیهسازی و بخش سلولهای بنیادی در مورد انجام تحقیقات در مراحل و قسمتهای مختلف عصب، غضروف، چشم و دندان، فعالیتهای پایهای دارد.
حاجیان به فعالیت بخش آندرولوژی این پژوهشکده نیز اشاره کرد و افزود: در این بخش تحقیقات گستردهای بر روی ناباروری به ویژه ناباروری مردان صورت میگیرد و فعالیتهایی در زمینه فعالسازی تخمک، پایهگذاری چندین روش تولید اسپرم و تولید محیط کشت که قبلا از خارج وارد می شد، انجام شده است؛ این آزمایشگاه با مرکز باروری و ناباروری اصفهان نیز همکاری دارد.
وی ادامه داد: در آزمایشگاه ژنتیک فعالیتها و تحقیقات پایهای در موضوعات ژنتیک و بیماریهای مختلف صورت میگیرد و آزمایشگاه پروتئینهای نوترکیب نیز در زمینه تولید انواع پروتئینهای نوترکیب فعالیت دارد. در حوزه پروتئین های نوترکیب و سلولی و ملکولی در پژوهشکده رویان اقدامات خوبی انجام شده است.
قائم مقام رئیس و مدیر گروه پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان اصفهان به فعالیتهای بیوتکنولوژیک این پژوهشکده نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه دارویی مبتنی بر بیوتکنولوژی برای جلوگیری از اسهال دام تولید شده است.
وی اظهار کرد: حدود ۲۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در این مرکز، فعالیت تحقیقاتی و تحصیلی خود را دنبال میکنند و با همکاری جهاد دانشگاهی نیز دو رشته مشترک را پذیرش میکنیم که سالیانه در هر رشته حدود ۲۰ دانشجو داریم.
حاجیان تصریح کرد: در نیمه دوم سال ۹۸ دو شرکت حاصل پژوهشهای سالهای قبل پژوهشکده رویان را به عنوان فعالیتهای کاربردی و اقتصادی انجام میدهند که نام یکی از آنها رویان دام اسپادانا است و در زمینه اصلاح نژاد دام و تولید جنین به روشهای مختلف فعالیت میکند که به اصلاح دامهای بومی کشور کمک خواهد کرد و بهرهوری اقتصادی را در این مورد افزایش میدهد.
وی ادامه داد: شرکت زیست فناوران رویان ایمن بیشتر در زمینه تولید دارو فعالیت دارد و دارویی برای درمان اسهال دام تولید کرده که از مصرف بیرویه آنتیبیوتیک برای درمان جلوگیری شود. این شرکت بدون مصرف آنتیبیوتیک، اسهال دام را درمان میکند و تولید خوراک برای حیوانات آزمایشگاهی، تولید کنسانتره برای دام و تولید مکملهای مختلف برای اسبها از فعالیتهای دیگر این شرکت است.
نظر شما