به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد سالاری که در نشست "جایگاه آینده شهرسازی، عمران و معماری در مدیریت شهری" در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه علمی کاربردی شهرداری تهران اظهار کرد: وجود جنبش های دانشجویی ضرورت دارد، زیرا دانشجویان به عنوان دیدهبان جامعه باید همواره به بیان نقدها و نظرات خود بپردازند تا به مبارزه با فساد کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به موضوع نشست در تهران افزود: مغفول ماندن جایگاه ماموریتهای شهرسازی و معماری و عدم کنشگری جنبشهای مدنی و دانشجویی در اعتراض به بیتوجهی به کنار زدن اصول شهرسازی و معماری توسط نظامات تصمیمگیری را مهمترین عامل متوسل شدن کلانشهرهای کشور به شهر فروشی و عدم توجه به جایگاه حقوق عمومی شهر است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در این میان شهرداری تهران که به لحاظ دارایی های ملکی از جمله نهادهایی بود که بیشترین دارایی را داشت برای تامین هزینههای مربوط به نگهداشت شهر، پرداخت حقوق کارکنان و اجرای پروژههای سخت افزاری متعدد، اقدام به فروش این دارایی ها کرد.
وی با اشاره به اینکه در این راستا صرفا به فروش عرصه شهر اکتفا نشد و فروش هوا، تراکم فروشی و کسب درآمد از محل ساخت و ساز در شهر در دستور کار آن ها قرار گرفت، تصریح کرد: این فرایند ادامه پیدا کرد و کم کم الگویی برای سایر کلانشهرها و مراکز استان ها شد، تا جاییکه اکنون اکثر شهرهای کشور از الگوی شهر فروشی برای تامین درآمد استفاده می کنند.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۵ سال گذشته شهرداری تهران به سکویی برای رسیدن به جایگاه های سیاسی تبدیل شد و شهرداران در جهت انجام اقدامات تبلیغاتی، مجموعهای از پروژه های سخت افزاری را در شهر تهران آنهم معطوف به ایجاد بزرگراههای درون شهری، پلها و تونلها اجرا کردند که نه تنها در کاهش ترافیک و آلودگی هوا تاثیرگذر نبود بلکه زمینه را برای حضور بیشتر خودروها در شهر و نهایتا افزایش ترافیک و آلودگی هوا فراهم کرد.
سالاری افزود: تمرکز مدیران شهری طی دهه های اخیر بر انجام اقدامات نمایشی و بیتوجهی به مطالعات و نیازهای واقعی شهر، موجب عدم قرار گیری ماموریتهای شهرسازی و معماری در جایگاه اصلی خود شد.
وی ادامه داد: عدم کنشگری شهرسازان، معماران، دانشگاهیان و حرفهمندان این حوزه نیز به این موضوع کمک کرد و نهایتا این رویکردها و استراتژیها نه تنها به ارتقا کیفیت زندگی در شهر کمک نکرد بلکه منجر به کاهش آن شد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به تشکیل کمیسیون شهرسازی برای اولین بار در دوره چهارم شورا اظهار داشت: غفلت از ماموریتهای حوزه شهرسازی و معماری از گذشته تا آن زمان موجب شد که شهر ما بیشتر از اینکه تحت تاثیر نگاه و باور شهرسازان، معماران، برنامهریزان شهری و همراه با پیوستهای مطالعاتی توسعه یابد، تحت تاثیر نگاه درآمدزایی صرف بدون توجه به تبعات سوء آن قرار گرفت.
نظر شما