به گزارش ایمنا، اظهار نظرها، تذکرات و نطق میان دستور، بخشی از فعالیت نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی طی هفته گذشته بود که در یک نگاه اجمالی به مرور آن می پردازیم؛
یکشنبه ۲۶آبان ماه
طباطبایینژاد: طبق فرمایش رهبری از تصمیم سران قوا حمایت میکنیم
سید صادق طباطبایی در جلسه علنی نوبت عصر یکشنبه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود در مورد حواشی ایجاد شده پیرامون وضعیت حاملهای انرژی همچون بنزین، گفت: این موضوع از مرحله کارشناسی و تصمیمگیری گذشته است. ما نمایندگان مجلس هم در مرحله اجرا متوجه آن شدیم اما به دلیل سوء استفاده ضد انقلاب از فضای ایجاد شده و لزوم حمایت از تصمیم سران قوا طبق فرمایش رهبری از آن تمکین و حمایت میکنیم ولی باید به این نکته توجه کرد که اگر با تدبیر عمل شده بود و افکار مردم آماده میشد و احساس نامحرم شدن در تصمیم ایجاد نمیشد شاید این موضوع بهتر قابل حل بود.
نماینده مردم اردستان در مجلس در خطاب به رئیس جمهور گفت: چرا صندوق بازنشستگی کشوری هنوز پس از گذشت چند ماه مدیرعامل ندارد و با سرپرست اداره میشود. اگر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موضوع فسادهای مطرح شده در صندوق بازنشستگی کشوری ورود پیدا نکند در آینده موارد دیگری را در رابطه با این صندوق مطرح خواهم کرد.
تقاضای «حاجی دلیگانی» برای تشکیل جلسه مشترک بین دولت و مجلس با موضوع بنزین
حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکری شفاهی با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۲ آییننامه داخلی مجلس و اصل ۱۱۰ قانون اساسی بیان کرد: در تاریخ ۲۲/ ۲/ ۹۸ اولین جلسه مشترک نمایندگان با مسوولان قوه قضاییه برگزار و در همان جا اعلام شد در ظرف سه ماه آینده جلسهای دیگر برگزار خواهد شد و نمایندگانی از بین دو قوه برای پیگیری امورات تعیین خواهند شد.
وی در ادامه اظهار کرد: اما متاسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برای همکاری هر سه قوه با یکدیگر بنده پیشنهاد میکنم با توجه به وضع پیش آمده در خصوص بنزین جلسهای مشترک بین مجلس و دولت تشکیل شود. تا در این جلسه نظرات کارشناسی در این زمینه ارائه گردد.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: از دیروز شاهد راه افتادن موج گرانیها در کشور هستیم و اکنون تعامل بین دولت و مجلس برای رسیدن به نتیجه کارشناسی امری ضروری است.
مسعود پزشکیان که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، بیان کرد: هیات رئیسه برگزاری جلسه مشترک بین دولت و مجلس را پیگیری خواهد کرد.
دوشنبه ۲۷ آبان ماه
کوهکن: مجلس جای ناسزاگویی نیست
محسن کوهکن با اشاره به اظهارات روز گذشته نصرالله پژمانفر در مجلس گفت: انتساب صفت دیکتاتور به رئیس مجلس نسبت ناروایی است که با هیچ یک از اصول تقنین در قانون اساسی انطباق نداشته و در مقام تصمیم گیری جمعی امکان تحقق ندارد.
وی با بیان این که مجلس جای ناسزگوایی نیست گفت: اعمال حاکمیت از طریق دستگاه اجرایی صورت میگیرد؛ نظام مالی و اداری در اختیار رئیس جمهور است. روسای مجالس هم با توجه به مکانیزم قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس اساسا امکان انشای حکم ندارند. بنابراین نسبت ناروایی که یکی از نمایندگان مجلس به رئیس قوه مقننه داد با اخلاق سازگاری نداشته و برداری فردی و نامتعارف است که جایگزین نقد شده است.
کوهکن یادآور شد: بهترین ملاک برای سنجش رفتار روسای مجلس در ادوار گوناگون است که خودمان را جای آنها بگذاریم و ببینم اگر ما جای آنها بودیم چگونه عمل میکردیم.
وی با اشاره به الحاق انحصارگرایی از سوی عدهای نسبت به جلسه سران قوا و نمایندگان قوه مقننه در این جلسه تصریح کرد: در جلسه سران قوا تنها رئیس مجلس حضور ندارد بلکه رئیس مرکز پژوهشها و روسای کمیسیونهای اقتصادی و بودجه هم شرکت میکنند؛ در ضمن باید توجه داشت وقتی شخصی به نمایندگی از یک جمع در جلسهای شرکت میکند امکان هماهنگ کردن تمام تصمیمات را با جمعی که منتخب آنها است ندارد. به عنوان مثال نماینده یک شهرستان این امکان را ندارد که تک تک تصمیمات خود را با مردم آن شهر به اشتراک بگذارد.
وی ادامه داد: من که نماینده منتخب شعب در کمیسیون آییننامه هستم نمیتوانم تصمیماتم را با اعضای شعبی که روز اول من را انتخاب کردند هماهنگ کنم. همچنین روسای کمیسیونها و یا نمایندگان ناظر مجلس در شوراها و مجامع نمیتواند بابت تک تک آرای که می دهند از همه نمایندگان نظر بخواهد هر چند که تصمیمات خود را حسب مورد به موکلان خود یا معاون نظارت مجلس گزاش میدهند تا برایند آن قابل ارزیابی باشد.
کوهکن با بیان این که اقدامات نمایندگان عضو جلسات شورای هماهنگی سران قوا خلاف قانون نبوده گفت: این که هر نمایندهای از انتخاب کنندگانش مشورت بگیرد مطلوب و ایده آل است اما اگر بخواهیم روی محور تفاهم پیش برویم باید ریل حرکتمان آییننامه و در جاهای که آییننامه ساکت است رویههای جاری در مجلس باشد.
وی ضمن رد اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر دیکتاتور خواندن رئیس مجلس اضافه کرد: نسبتهای ناروا و ادبیات نامتعارف در تراز نمایندگی نیست و برای تفاهم باید به قانون و میثاقهایی که بر مبنای رویهها شکل گرفته توجه داشت تا ادبیات و منطق گفت و گو در مجلس کم رنگ نشود.
دوشنبه ۲۷ آبان ماه
حسینعلی حاجی دلیگانی به رئیس جمهور: لزوم پیش بینی منابع مالی مورد نیاز جهت اجرای قانون کاهش ساعات کاری بانوان شاغل دارای شرایط خاص در بخش خصوصی در لایحه بودجه ۹۹. به وزیر نفت: لزوم تجدیدنظر در سهمیه سوخت کامیونهای دیزلی در شرایط بد اقتصادی و افزایش سرسام آور قیمت قطعات و لوازم یدکی. به وزیر کشور: تسریع در تهیه و ابلاغ شیوه نامه و اجرای قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان مادر ایرانی.
یکشنبه ۲۶آبان ماه
ساداتی نژاد و ابطحی به وزیر کار: لزوم اتخاذ تمهیدات لازم و ایجاد عدالت در خصوص بازنشستگی معلولان کارگر.
پوربافرانی نماینده نایین به وزیر راه و شهرسازی: تسریع در بهسازی جادههای اصلی و روستایی شهرستانهای حوزه انتخابیه.
احمد سالک به رییس جمهور: اقدام جدی و عملی در رابطه با جلوگیری از سختیهای متحمل جانبازان از حیث گرانی دارو و درمان و پرستاری و صدور دستور تسریع در حل مشکل بیمهای.
ابطحی به رییس جمهور: اقدامات دولت در کاهش تعهدات برجامی متناسب با عدم انجام تعهدات طرف های مقابل نیست، چرا به استناد بند ٣ قانون اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب مجلس همکاری با ١+٥ را متوقف نمی کنیم؟ برابر اصل ١٠ قانون اساسی همه برنامه ریزی های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده باشد دستور دهید با توجه به افزایش سرسام آور قیمت کالاها وام قرض الحسنه برای تهیه جهیزیه به خانواده های نیازمند پرداخت شود. به وزیر امور خارجه: لازم است نسبت به انجام وظایف قانونی خود به استناد تبصره بند ٩ قانون اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی در اجرای برجام مبنی بر ارسال گزارشات و روند اجرای برجام اقدام کنید.
نظر شما