مصطفی طیاری در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سطح باغات کاشت انگور در استان پنج هزار و ۸۶۶ هکتار است، اظهار کرد: ۱۷۱ هکتار از سطح کل باغات انگور استان اصفهان در مرحله پیش از باردهی قرار دارد و درختان موجود در این بخش از باغات هنوز به صورت نهال بوده و میوه ای از آنها برداشت نمی شود.
وی افزود: بیش از ۲۰ هکتار از سطح زیر کشت انگور در استان، مربوط به کشت دیمی است و از منابع آبی مورد نیاز آن از طریق بارندگی و باران تامین می شود.
کارشناس محصولات نیمه گرمسیری و اراضی شیبدار معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطر نشان کرد: ارقام عسگری، مهره، سیاه، شاهانی، ریش بابا، خلیلی و یاقوتی از انواع مدل های انگوری است که از باغات استان اصفهان برداشت شده و در میان ارقام مذکور، مدل عسگری از لحاظ سطح کشت و میزان برداشت حائز رتبه نخست است.
طیاری اضافه کرد: علت اصلی کاهش میزان برداشت این محصول در سال های گذشته، خشکسالی و کمبود منابع آبی مورد نیاز برای کاشت انگور بوده و بهبود وضعیت بارش و تامین به موقع منابع آبی در سال جدید موجب افزایش میزان برداشت این محصول از باغات انگور استان اصفهان شده است.
وی ادامه داد: بخش عمده تولیدات انگور استان برای تازه خوری به بازار عرضه می شود و بخش دیگری از حجم برداشت شده برای تهیه انواع کشمش، شیره و سرکه انگور استفاده می شود.
کارشناس محصولات نیمه گرمسیری و اراضی شیبدار معاونت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه انگور در همه شهرستان های استان اصفهان کاشته می شود ، گفت: عمده باغات انگور این استان به ترتیب در شهرستان های تیران و کرون، مبارکه، شهرضا، خوانسار، کاشان، برخوار، لنجان، اردستان، بویین، دهاقان و گلپایگان قرار دارد.
طیاری تصریح کرد: مشکل خاصی در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت انگور از باغات استان وجود نداشته و قیمت خرید این محصول از کشاورزان نیز مناسب بوده و سرما زدگی در کمترین میزان، اتفاق افتاده است.
وی یادآور شد: بارندگی در ماه های پایانی سال گذشته نیز موجب سیر شدن قنوات و چاه های مورد استفاده باغات کاشت انگور شد، ضمن اینکه کاشت این محصول به صورت گلخانه ای در اصفهان صورت نمی گیرد.
نظر شما