محمدرضا عباسی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: تاکنون گزارشی پیرامون میزان تولید گوشت ماهیان خاویاری در سال جاری ارائه نشده اما پیش بینی می کنیم که تا پایان امسال هشت تن گوشت در مزارع تولید و پرورش ماهیان خاویاری استان تولید شود.
وی با بیان اینکه چهار مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان مشغول به کار است، خاطر نشان کرد: ماهیان خاویاری در آبهای شیرین و لب شور هم قابل پرورش هستند و در سال گذشته استان اصفهان بیش از هشت تن گوشت ماهی خاویاری و پنج کیلوگرم خاویار در مزارع پرورش این نوع از ماهی تولید کرده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: تسهیلات آموزشی و بستر ارائه مجوز های لازم برای تاسیس استخر های پرورش ماهیان خاویاری در استان اصفهان توسط اداره شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان به صورت مناسب فراهم شده است. ماهیان خاویاری زودبازده نیستند و به همین دلیل افرادی که برای اخذ مجوز تاسیس استخر های پرورش ماهیان خاویاری مراجعه می کنند، از لحاظ توان مالی و توانایی فراهم کردن منابع آبی مورد نیاز پرورش بررسی می شوند تا مشکلی در طول فعالیت آنها به وجود نیاید.
عباسی ادامه داد: معمولا هشت سال تا خاویار دهی این ماهیان و سه سال تا آماده شدن برای استفاده از گوشت آنها به طول می انجامد و به همین دلیل آغاز فعالیت در این حوزه، نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.
وی با بیان اینکه حفظ ذخایر ماهیان خاویاری در کشور، یکی از اولویتها و اهداف اصلی سازمان شیلات ایران است، خاطر نشان کرد: ماهیان خاویاری یکی از تولیدات استراتژیک شیلات ایران در ادوار مختلف تاریخ بوده و صید در دریای خزر و ایران باعث محبوبیت و معروفیت این نوع از ماهیان در جهان شده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: صید بی رویه و تخریب منابع ماهیان خاویاری دریای خزر باعث شد تا سیاست تولید ماهیان خاویاری در استان های مختلف کشور توسط سازمان شیلات ایران اتخاذ شود و به رغم وجود برخی از مشکلات و محدودیتهای منابع آبی از سال ۱۳۸۹، تولید و پرورش ماهیان خاویاری به صورت پیوسته در استانهای کشور صورت گرفته است.
نظر شما