خبرگزاری ایمنا، در بسته سیاسی خود به ارائه گزیده اخبار منتشر شده طی بیست و چهار ساعت گذشته می پردازد:
سرلشکر صفوی: باور نکنید که ابوبکر البغدادی کشته شده است
سردار سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی صبح امروز در سخنرانی مراسم ۱۳ آبان مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد با بیان اینکه امریکاییها نتوانستند بشار اسد، دولت سوریه وعراق را سرنگون کنند، اظهار کرد: ائتلاف ایران، سوریه، عراق و حزب الله لبنان با پیشنهاد ایران تشکیل شد. وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۶داعش شکست خورد، افزود: در این جریان دیدیم که امریکاییها شکست خوردند و حکومت عراق و سوریه باقی ماند. دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا ادامه داد: باور نکنید که ابوبکر البغدادی کشته شده است چرا که نه سازمان ملل نه مقامات آمریکایی این مسئله را پذیرفتهاند و آن را دروغ بزرگ ترامپ میدانند. وی با بیان اینکه هیچ شواهدی در خصوص کشته شدن ابوبکر البغدادی در دست نیست، اظهار کرد: یکی از دلایل به راه اندازی گروههای تروریستی توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی تامین امنیت و ادامه بقای برای این رژیم ظالم است، که در این صورت هم مسلمانان با پول خود کشته میشوند و هم زیر ساختهای کشورهای اسلامی از بین خواهد رفت. رحیم صفوی با اشاره به اینکه سازمانهای اطلاعاتی امریکا، انگلیس و رژیم صهیونستی با پول کشورهای عربی راهاندازی شده است، گفت: فتنه لبنان و عراق بعد از داعش فتنه جدیدی است که پایه اصلی آن آمریکا و رژیم صهیونیستی و پایه دوم آن پولهای کشورعربستان است. دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا ادامه داد: این فتنه با مقاومت مردم، دولت و نیروهای عراق و لبنان با شکست مواجه خواهد شد، چرا که مردم هوشیار هستند و دست آمریکا و رژیم صهیونیستی رو شده است.
توضیحات موسوی لاری درباره استعلام از وزارت اطلاعات درخصوص سامانه رایسنجی اصلاحطلبان
عبدالواحد موسوی لاری نائب رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در حاشیه ختم اعظم طالقانی که عصر امروز در کانون توحید برگزار شد، درباره جلسه روز گذشته شورای سیاستگذاری گفت: در جلسه دیروز کلیات طرح راهاندازی سامانه رایسنجی اصلاحطلبان به تصویب اعضا درآمد. وی درباره گمانهزنیهایی که درباره مشکلات حقوقی این طرح مطرح میشود، گفت: یکی از برنامههای ما این است که فعالیتهایمان را با هماهنگی دستگاههای مختلف از جمله وزارت کشور و وزارت اطلاعات انجام دهیم. در ارتباط با سامانه رای سنجی اصلاحطلبان نیز در خواست استعلامی از وزارت کشور و وزارت اطلاعات در رابطه با قانونی بودن این سامانه صورت گرفته است. موسوی لاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در صورت تایید وزارت کشور و اطلاعات این سامانه در دستور کار شورای سیاستگذاری قرار میگیرد؟ اظهار داشت: دیروز کلیات این سامانه به تصویب رسید. بنابراین برنامه شورای همین است.
سوار بر موج انتخابات
حشمتالله فلاحت پیشه نماینده مردم اسلامآباد غرب و رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره ادعاهای مطرح شده پیرامون انتخاب قائممقامی اجرایی برای رهبری با بیان اینکه من نشنیدم چنین موضوعی در مجلس مطرح باشد گفت: «کسانی که بحث قائممقامی اجرایی رهبری را مطرح میکنند درک درستی از قانون اساسی جمهوری اسلامی به ویژه اصل 110 نداشتند. حوزه اختیارات رهبری چه حوزه فقهی و چه حوزه نظارتی حوزه اختیار ایشان است که در برخی موارد میتواند مسئولیتهای تفویضی را تعریف کند ولی تنها ایشان هستند که میتوانند این مسئولیت را مشخص کنند و کسی نمیتواند نهاد رهبری را تجزیه کند. این موضوع مشمول مجلس هم میشود چراکه مجلس اختیار تصمیمگیری درباره قوانین عادی را دارد و این موضوع مشمول قانون اساسی نمیشود. به عبارت دیگر تغییر در قانون اساسی یک روند تاسیسی است که محل آن به هیچوجه مجلس نیست. بنابراین افرادی که چنین موضوعاتی را مطرح میکنند یا درک درستی از قانون اساسی ندارند و یا به دنبال یکسری اهداف سیاسی هستند که به اعتقاد من در شرایط کنونی نقش عامل دوم بیشتر است. » او گفت: «کسی در مجلس به دنبال تعرض به حوزه نهادی قانون اساسی نیست.» او درپاسخ به این سوال که طرح چنین ادعاهایی با اهداف سیاسی چه دورنمایی را میتواند برای این افراد ترسیم کند گفت: «من معتقدم در حالی که کشور در تحریم به سر میبرد مسلم است که برخی امور اجرایی کشور به پیش نمیرود و از آنجا که انتخابات مجلس را در پیشرو داریم برخی افراد برای آنکه بتوانند رای بیاورند بر یک موج تخریبی سوار میشوند درحالی که خود آقایان خبردارند که کشور در چه شرایطی در حال اداره شدن است.» فلاحت پیشه تاکید کرد:«من میپذیرم ضعفهای مدیریتی و در مواردی فساد وجود دارد اما به هر حال کشور به سختی اداره میشود و برای اولین بار وارد سالی میشویم که اقتصاد کشور در حال کوچک شدن نخواهد بود و میتواند روند توسعهای خود را از سر بگیرد لذا تنها عاملی که میتواند منجر به تعدیل مواضع کشورهایی مانند آمریکا شود ثبات اقتصادی در داخل است. وقتی کشور میخواهد وارد چنین فضایی شود مواضع انتخاباتی میتواند یک تهدید برای آن محسوب شود.»
سفارت آمریکا یک دخمه عجیب و غریب بود
کمال تبریزی، از کارگردانان شاخص کشورمان، درباره علت حضورش در بین دانشجویان خط امام و ماجرای اشغال سفارت آمریکا در سال ۵۸، این حضور را کاملا اتفاقی می داند می گوید: آقای محمد هاشمی همسر خانم ابتکار به بنده گفت روز ۱۳ آبان راس هفت صبح در دانشگاه باش که من هم پذیرفتم، من تا صبح روز ۱۳ آبان اصلا خبر نداشتم قرار است چه اتفاقی بیفتد. تبریزی با بیان اینکه حضورش بین دانشجویان خط امام فقط به عنوان عکاس و فیلمبردار بوده است، می افزاید: حضورم در این ماجرا بابت انعکاس تصویری رویداد در قالب فیلم و عکس بود و جنبه سیاسی نداشت و گردانندگان اصلی هم در همین حد از ما انتظار داشتند و نقشی بیش از این برای گروه فیلم و عکس قائل نبودند. تبریزی در یادآوری خاطرات آن دوره، سفارت آمریکا را دخمه ای عجیب و غریب توصیف می کند و درباره روابط دانشجویان و گروگان ها می گوید: به هیچ وجه گروگانگیری واقعی در کار نبود. او درباره انتقادات وارد به اشغال سفارت هم می گوید: در آن زمان فقط دو نفر یعنی محمود احمدی نژاد و عزت الله ضرغامی با اشغال سفارت مخالف بودند اما بقیه گروه ها اقدام دانشجویان خط امام را تایید میکردند. در واقع در این ماجرا تنها دانشگاهی که همراهی نکرد دانشگاه علم و صنعت بود که آقای احمدی نژاد در انجمن اسلامی آن دانشگاه بود زیرا آنها بر این باور بودند که باید از سفارت شوروی شروع کنیم.البته آقای عزتالله ضرغامی هم با اینکه جزو بچه های پلی تکنیک بود مخالف این حرکت بود، می گفت این کار درست نیست و حاضر به شرکت در ماجرای اشغال سفارت نشد. تبریزی با بیان اینکه اصلا بنا نبود دانشجویان در سفارت بمانند، خاطرنشان کرد: چون این ذهنیت در دانشجویان وجود داشت که "ما با دست خالی در مقابل تفنگداران آمریکایی کاری از پیش نخواهیم برد ضمن اینکه سفارت بخشی از خاک آمریکا است و امکان ورود به آن وجود ندارد"؛ این تمام برنامه و طراحی دانشجویان برای اشغال سفارت آمریکا بود.
صادقی: طرح ممنوعیت پخش اعترافات از صدا و سیما از تکرار تجربههای تلخ جلوگیری میکند
محمود صادقی به عنوان طراح طرح ممنوعیت ضبط و پخش اعترافات اشخاص از صدا و سیما و دیگر رسانههای گروهی اظهار کرد: این طرح مربوط به مرحله قبل از محاکمه یعنی مرحله بازجویی، بازداشت و تحقیقات مقدماتی است. ما از پخش اعترافات، تجربههای بدی از جمله مربوط به پرونده متهمان ترور دانشمندان هستهای داشتیم که طبق این طرح ضبط و پخش اعترافات متهمان، در مرحله تحقیقات مقدماتی ممنوع میشود. به گفتهی وی، در صورت تصویب این طرح، اگر اعترافات متهمان در مرحله تحقیقات مقدماتی ضبط و پخش شود، جرایمی و مجازاتی مشمول افراد خواهد شد. صادقی یاد آور شد: ما در این طرح با تعیین جرم نگاری مجازاتی در نظر گرفتهایم تا شاهد تکرار مسائلی از قبیل پخش اعترافات دانشمندان هستهای نباشیم. نماینده تهران در مورد وضعیت پخش اعترافات بعد از محاکمه در دادگاه گفت: ما در این باره قانون داریم که طبق آن اصولا دادگاهها باید علنی باشد و مردم و خبرنگاران میتوانند در جریان محاکمه در دادگاه حاضر شوند. در مورد جرایم اقتصادی هم مجوز پخش از رسانهها گرفته لذا طرح ما مربوط به پروسه قبل از دادگاه است. صادقی در پایان گفت که با توجه به اعلام وصول این طرح طبیعتا برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد. قاعدتا برای تصویب و اجرای آن باید تعاملاتی صورت گیرد.
نظر شما