به گزارش خبرنگار ایمنا، غلامحسین خانی صبح امروز یکشنبه در نشست تخصصی نقش زنان روستایی در توسعه پایدار با حضور بانوان شوراهای اسلامی روستاها و فرمانداری های استان اظهار کرد: بنیاد مسکن یک نهاد عمومی غیردولتی است که در ۲۱ فروردین ۵۸ توسط امام راحل برای کمک به خانه دار کردن اقشار محروم و کم درآمد جامعه تشکیل شد.
وی با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ بنیاد مسکن نقش موثری در بازسازی مناطق جنگی داشته است، افزود: پس از بازسازی مناطق جنگی تدوین طرح های هادی روستاها برعهده بنیاد مسکن گذاشته شد و در برنامه پنجم و ششم توسعه همه طرح های هادی روستایی توسط مشاوران طرح تهیه و به فرمانداری ها و بخشداری ها ابلاغ شد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان با اشاره به وجود ۹۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان اصفهان تصریح کرد: در بحث طرح های هادی اعتبارات تملک دارایی و ملی و ارزش افزوده در اختیار امور روستایی استانداری قرار می گیرد. بنیاد مسکن و امور روستایی استانداری همچنین دهیاری ها و فرمانداری ها با تعاملات خوب خود تسهیلات خوبی همچون قیر رایگان برای استان دریافت کرده اند که در سال ۹۴ به جای هشت هزار تن قیر رایگان نزدیک به ۳۵ هزار تن قیر وارد استان اصفهان شد و با این میزان ۳۰۰ روستای استان آسفالت شد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ واگذاری قیر به صورت ریالی بود، افزود: در سال ۹۷سهم استان اصفهان ۱۱ میلیارد تومان بود اما با همه تلاش ها ۴۶ میلیارد تومان قیر رایگان وارد استان و زمینه آسفالت راههای ۲۸۰ روستای دیگر را فراهم کرد همچنین زیرساخت های آسفالت در ۱۵۰ روستای استان انجام شده و هم اکنون برای اختصاص قیر رایگان پیگیری های لازم در حال انجام است.
خانی با اشاره به اینکه در توسعه روستا مهمترین هدف ایجاد مهاجرت معکوس است، گفت: در موضع سنددار کردن خانه ها و اماکن روستایی هم بنیاد مسکن تا به حال در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر استان ۲۳۶ هزار جلد سند صادر کرده که تاکنون ۹۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی سند دار شده و مالکیت آن ها مشخص است.
وی درخصوص تسهیلات بازسازی واحدهای مسکونی روستایی گفت: از سال ۸۴ مقاوم سازی مسکن روستایی به طور جدی در دستور کار قرار گرفت به نحوی که سالانه برای مقاوم سازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی اعتبارات لازم با کارمزد پنج درصد در اختیار روستاییان قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اصفهان با بیان اینکه مبلغ وام مقاوم سازی واحدهای مسکونی ۴۰ میلیون تومان است، گفت: امسال ۱۰ هزار واحد مسکونی روستایی را برای گرفتن تسهیلات بازسازی به بانک ها معرفی می کنیم که در این کار قطعا اعضای شوراها و دهیاری ها می توانند با کمک های فکری خود بنیاد مسکن را یاری کنند.
وی درخصوص اشتغال روستایی گفت: در مورد ایجاد اشتغال روستایی اعضای شوراها ودهیاریها می توانند با تشویق مردم و بسیج مردمی در حوزه های مختلف اقتصادی آن ها را برای مشارکت و ایجاد اشتغال تشویق کنند.
نظر شما