به گزارش ایمنا، برگزیده اخبار جهان طی بیست و چهار ساعت گذشته را میتوانید در بسته خبری پیش رو مطالعه کنید.
اتحادیه اروپا با تعویق بریگزیت تا ۳ ماه دیگر موافقت کرد
دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی با انتشار توییتی اعلام کرد که ۲۷ کشور اتحادیه اروپا با تعویق بریگزیت تا ۳۱ ژانویه موافقت کردند. بدین ترتیب بریتانیا در روز پنجشنبه از اتحادیه اروپا خارج نخواهد شد. به گزارش بی.بی.سی بر اساس آخرین تصمیمی که درباره بریگزیت گرفته شده بود، قرار بود که بریتانیا در روز ۳۱ اکتبر (۹ آبان) از اتحادیه اروپا خارج شود اما توافقی که بین دولت این کشور و اتحادیه اروپا برای خروج به دست آمده بود، در پارلمان بریتانیا تصویب نشد. نمایندگان مخالف در پارلمان، کلیت این توافق را تصویب کردند اما با زمانبدی کوتاه بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا برای تصویب توافق ظرف سه روز مخالفت کردند. به همین دلیل نیز جانسون اعلام کرد که بررسی توافق را در پارلمان به شکل موقت، متوقف میکند. در عین حال به دلیل قانونی که پیشتر در پارلمان تصویب شده بود، بوریس جانسون موظف بود که در صورت تصویب نشدن توافق در پارلمان، از اتحادیه اروپا درخواست کند تا بریگزیت را به تعویق بیندازد. توییت روز دوشنبه دونالد تاسک در واقع نتیجه همین درخواست است که توسط جانسون برای اتحادیه اروپا ارسال شده بود.
اسپر: هدف اصلی عملیات آمریکا بازداشت ابوبکر بغدادی بود
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در گفتوگو با شبکه سیانان آمریکا در روز یکشنبه گفت: مسؤولان آمریکایی راهکارهایی را در زمینه سازوکار اجرای عملیات یورش به محل اختفای ابوبکر بغدادی، سرکرده داعش طی روزهای گذشته ارائه کردند که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا ضمن بررسی آنها برخی سوالهای خوبی را مطرح کرد، راهکاری که انتخاب کرد به تصور ما احتمال موفقیت ما را بسیار بالا برد و او به ما تاکید کرد که رهبر داعش آنجاست، یا باید او دستگیر کنیم یا بکشیم. وی تصریح کرد: سربازان آمریکایی تلاش کردند بغدادی را وادار به تسلیم کنند اما او به جای آن خودش را منفجر کرد، همانطور که رئیسجمهوری گفته بود. اسپر افزود: تلاش کردیم با بغدادی تماس بگیریم تا خودش را تسلیم کند اما او نپذیرفت و به مکانی زیر زمین گریخت در جریان تلاش ما برای خارج کردن او، بغدادی با کمربند انتحاریاش خود را منفجر کرد. وی خاطرنشان کرد، دو سرباز آمریکایی نیز در جریان عملیات جراحت سطحی برداشتند که فورا به خدمت بازگشتند.
ترامپ: از پیمان آسمانهای باز خارج میشویم
روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، هنوز مشخص نیست که آیا کاخ سفید تصمیم نهایی در این باره را گرفته است یا خیر. رایزنیها در این باره ادامه دارند. شبکه خبری سی.ان.ان روز هفتم اکتبر سال جاری میلادی گزارش کرد که واشنگتن به زودی برنامههایی را برای خروج از پیمان آسمانهای باز اعلام میکند. الیوت انگل، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای خطاب به مشاور امنیت ملی آمریکا نوشت که به شدت نگران گزارشهایی درباره برنامههای مذکور است و نسبت به یک اقدام از روی بیملاحظگی هشدار داد. رهبران دموکراتیک سنا و مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه گذشته از مایک پامپئو و مارک اسپر، وزرای خارجه و دفاع آمریکا خواستند تا این برنامهها را متوقف کنند. پیمان آسمانهای باز در مارس ۱۹۹۲ در هلسینکی، فنلاند توسط ۲۴ کشور عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا امضا شد. هدف اصلی آن ایجاد شفافیت و کمک در نظارت بر طبق توافقات موجود یا آتی در زمینه کنترل تسلیحات، احتمالات بیشتر برای جلوگیری از وقوع بحرانها و مدیریت وضعیت بحران است. این پیمان اکنون بیش از ۳۰ امضا کننده دارد. روسیه در ۲۶ مه ۲۰۰۱ آن را تایید کرد.
پلوسی: ترامپ عملیات کشتن بغدادی را به روس ها اطلاع داد به دموکرات ها نه!
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اقدامی بیسابقه در آستانه عملیات کشتن ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش، گروهی از دموکراتهای ارشد کنگره که بر طبق قانون میبایست در جریان این عملیات قرار میگرفتند را به دلیل بیاعتمادی به آنها مطلع نساخته است. بر اساس قوانین آمریکا گروهی هشت نفره از رهبران کنگره این کشور نیز باید از قبل از هر گونه اقدام و عملیات محرمانهای که به دستور رئیس جمهور آمریکا اجرا میشوند مطلع شوند. از جمله کسانی که از سوی ترامپ از این عملیات مطلع نشدند نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات سنای این کشور و همچنین آدام شف، رئیس دموکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا هستند. با این حال ترامپ در اقدامی که بیش از پیش خشم دموکراتها را برانگیخته، به یک عضو جمهوریخواه این گروه رهبران کنگره یعنی ریچارد بور، رئیس کمیته اطلاعاتی سنا نیز اجرای این عملیات را اطلاع داد و در عین حال لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواهی که سمت ارشدی ندارد را نیز در جریان گذاشت. ترامپ در سخنرانی خود برای اعلام مرگ البغدادی از این موضوع صحبت کرد که اگر پلوسی و دموکراتهای دیگر از قبل از این مأموریت محرمانه اطلاع پیدا میکردند ممکن بود اطلاعات حساس افشا شود و جان نیروهای ویژه آمریکایی به خطر بیفتد. ترامپ گفت: من میخواستم اطمینان حاصل کنم که این عملیات سری باقی بماند. من نمیخواستم که افرادی از بین بروند. یک درز کوچک اطلاعات میتوانست باعث مرگ همه آنها شود. نانسی پلوسی در بیانیهای خشماش را از این موضع ترامپ ابراز کرد. او ابتدا در بیانیه خود گفت که "روحیه قهرمانی، ایثار و مهارت عوامل حرفهای اطلاعاتی و ارتش آمریکا" را تحسین میکند. با این حال او در ادامه گفت: مجلس نمایندگان آمریکا باید از قبل در جریان این حمله قرار میگرفت و هر چند که روسها از آن مطلع شدند اما رهبران ارشد کنگره آمریکا از قبل از آن مطلع نشدند. ترامپ در سخنرانی خود گفت: ما با روسها از قبل صحبت کردیم و به آنها گفتیم که در حال آمدن هستیم. در عین حال چاک شومر نیز در بیانیهای هر چند که اشاره مستقیم به موضوع بیاعتنایی ترامپ به رهبران دموکرات ارشد کنگره نکرد اما نسبت به تداوم حضور داعش هشدار داد و خواستار دریافت اطلاعات درباره این حمله و برنامه مربوط به آن در راستای رسیدگی به موضوع داعشیهای فراری شد. آدام شف نیز در مصاحبهای تلویزیونی به شبکه ایبیسی گفت: تصمیم ترامپ برای بیخبر گذاشتن هشت رهبر ارشد کنگره یک اشتباه بود. او خاطر نشان کرد: اگر در این عملیات یک جای کار اشتباه پیش میرفت و اگر ما با روسها درگیری پیدا میکردیم در آن صورت به نفع دولت بود که بگوید ما به کنگره از قبل اطلاع دادیم که قصد اقدام داریم و این شانس را به آنها دادیم که بازخورد خود را بدهند اما دیدیم که این کار انجام نشد.
نظر شما